suklaapilvi.

Ladataan...
i make cake

Oli ystävä. Ja synttärit. Toiveena oli suklaakakkua tai marenkipavlovaa, mutta mikseipä niitä kahta voisi yhdistää.

Meinasin ensin tehdä tätä Hesarin viikunasuklaakakkua, joka on taivaallista. Appelsiinin kuorta, pähkinöitä ja kuivattuja viikunoita - mahtava joulujälkkäri, ihan vaan vinkki joulupöytään... Koska mutakakku näyttää silti pysyvän aina kaikkien lempparina (miksi?), leivoin sen marenkipilvellä kuorrutettuna. Päälle ripottelin granaattiomenan siemeniä ja lisukkeeksi vatkasin rahkakermavaahtoa. Miksi rahkaa? Paksumpi koostumus, raikkaampi maku ja tuskin ketään haittaa pieni proteiinilisäkään.

Näistä granaattiomenoista... Rakastan tätä hedelmää mutta noiden siementen irrottaminen on kyllä rasittavaa. Katsoin kummissani kun yksi kaverini hakkasi ja koputteli granaattiomenaa, mutta se taisi auttaa sillä siemenet irtosivat helpommin kuin mulla ikinä. Löysin myös tämän kirjoituksen, jonka avulla hommasta taitaa tulla helpompaa. Ensi kerralla sitten...

SUKLAAKAKKU MARENKIPILVELLÄ

Suklaakakku:

225g tummaa suklaata
150g voita
2 munaa
4 keltuaista (joiden valkuaiset marenkiin)
1 dl sokeria
1 tl vaniljaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
0,5 dl vahvaa kaakaojauhoa
0,5 tl leivinjauhoa
iso ripaus suolaa
1 shotti espressoa/vahvaa kahvia

>> Vuoraa n. 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa 2 munaa ja 4 keltuaista sokerin kanssa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siihen suklaavoiseos. Lisää myös kuivat ainekset siivilöitynä ja lorauta lopuksi shotti kahvia. Paista 175c noin 20 minuuttia.

>> Ota kakku pois uunista ja aloita välittömästi marengin tekeminen. Laske uunin lämpötila 155c. 

Marenki

4 valkuaista
2 dl sokeria
1,5 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissijauhoja
1 rkl kaakaota
50 g tummaa suklaata sulatettuna

>> Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pikkuhiljaa samalla vatkaten. Lisää myös viinietikka ja vatkaa kunnes marengista tulee kiiltävää. Lisää maissijauho ja kaakao varovasti käännellen. Sekoita lopuksi sula suklaa vain muutaman kerran käännellen joukkoon, mikäli haluat raitamaisia kuvioita marenkiin (kuvasta huomaa että itse vispasin liikaa). Kaada marenki kakun päälle ja paista vielä noin 20-30 min uunissa, kunnes marengin pinta on kuiva.

Rahkakermavaahto

n.1 osa (esim. 500g) vaniljarahkaa (itselläni Skyr)
n. 1 osa (esim. 5 dl) kuohukermaa

>> Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka vatkaten joukkoon. Jos käytät makeuttamatonta rahkaa, lisää ripaus vaniljasokeria.

Viikko aikaa enää jouluun, nautin näistä viimeisistä odotuksentäyteisistä päivistä ja mietin mitä kakkua sitä jouluksi tekisin... Siis tietenkin äidin taatelikakun lisäksi. Ehdotuksia? xxx

Share

Kommentit

Sanph
Sanph

Itse suosin monien kokkienkin käyttämää tekniikkaa, kirjalliset ohjeet ja video täällä. :)

i make cake.
i make cake

No tolla on pakko onnistua, kiitos! :)

veeeeeera (Ei varmistettu)

Onnistuiskohan tän tekeminen jo tarjoilua edeltävänä päivänä, vai kuivuukohan kakku liikaa? Jouluaattona on niin paljon ohjelmaa, mut tää vois kyllä sopia jälkkäriksi, hmm..

i make cake.
i make cake

Maku vaan paranee jos teet päivää ennen! :) hyvin säilyy siis

KerttuliL (Ei varmistettu)

Oih, mikä kakku!
Mulla on tapana irroittaa siemenet niin, että laitan ison kulhon täyteen vettä, halkaisen veitsellä granaattiompun ja upotan sen veteen. Vedessä siemenet on helppo irroittaa kuoresta sormin, eikä mehu pääse sotkemaan pintoja. Siemenet uppoavat kulhon pohjalle ja kuori jää kellumaan. Lopuksi veden voi helposti valuttaa kulhosta pois ja jäljelle jäävät pelkät siemenet. Jos vaikka tarvitsit vielä yhden vaihtoehdon ;)
Ihanaa joulua!

i make cake.
i make cake

Oijoi, kiitos superisti tästäkin vinkistä! Hyvää joulua sinnekin, alan nyt kehittelemään granaattiomenareseptejä :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Vettä kelluttamaan roskia, nerokasta! Tosin jos granaattiomenan halkaisee kokonaan, osa siemenistä halkeaa ja mehua menee hukkaan (ok, määrä on niin pieni, että nauran täällä itsekin). Voisihan sen varmaan vaan viiltää kevyesti halki ja repiä sen jälkeen palasiksikin (minun tavallisesti käyttämä metodi). Kiitos vinkinkstä!

Kommentoi

Ladataan...