suklaasydän, tinakuoret.

i make cake

Ystävänpäivä lähestyy ja ideoita kullalle tai kaverille on moni varmasti vailla. Itse jaan haleja ja toivotuksia, sekä tietenkin kokkailen sillä tie sydämeen vie tunnetusti vatsan kautta. Joka on muuten ihan totta. Pari idistä kokosin silti niille, joilla pää lyö tyhjää:

Jos haluat yllättää rakkaasi tekemällä pizzaa, tämä on oikea resepti.

Jos taas tahdot muistaa ystäviäsi jollain makealla, tarjoaa FOOD52 monta eri vaihtoehtoa.

Varma valinta on myös suklaakakku, jonka ohjeen löydät täältä. Sen voi leikata sydämen muotoiseksikin, jolloin pääsee itse maistelemaan lopputulosta. En kerro kuka tätä jaksaa ehdottaa joka kerta kun leivon, mutta henkilö varmasti tunnistaa itsensä...

Ja jotta reseptiarkisto saisi pitkästä aikaa täydennystä, jaan ohjeen raakasuklaista joita tein itselleni ystävänpäivälahjaksi jo pari päivää sitten. Mausteena käytin espressoa, mutta sen voi myös jättää pois tai lisätä omia suosikkejaan pähkinöistä kuivamarjoihin.

RAAKASUKLAA

100g kookosöljyä
5 rkl (raaka)kaakaojauhoa
35-50g agavesiirappia/hunajaa/vaahterasiirappia
ripaus aitovaniljaa
ripaus (ruusu)suolaa
1 vajaa tl hienoksi jauhettua espressoa

>> Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lisää hunaja/siirappi ja sekoita. Sekoita joukkoon loput ainekset ja lisää jotain tarvittaessa. Kaada suklaaseos muotteihin ja pistä jääkaappiin tai pakkaseen, kunnes suklaa on jähmettynyt. Säilyy pakkasessa kauan, jääkaapissa noin 5 päivää. Syö huoneenlämpöisinä, mutta säilö kylmässä. Nam.

Ihanaa ihanaa ystävänpäivää kaikille jo nyt xxx bises

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.