superherkkua.

i make cake

Hyytelö. Hyi. En ole koskaan pitänyt hyytelöistä, kiisseleistä, mistään limaisesta. Joskus superfood-minäni puskee silti esiin ja jotain uutta ja outoa on pakko kokeilla. En ole täysin vakuuttunut  raaka-aineiden 100% terveellisyydestä, sillä niitä on tutkittu melko vähän ja pakettien kyltit ovat täynnä määrärajoituksia paljon mitäkin jauhoja saa päivittäin nauttia. Chia-siementen suositeltu päiväannos on max 2rkl, eli ei paljoa. Raakaruokiin ja superfoodeihin taitaa päteä "kaikkea kohtuudella"- mantra, joka on ihan pätevä elämässä yleensäkin.

 

Kokeilin kuitenkin inspiksen saaneena tätä chia-vanukasta. Resepti syntyi luomusta tehdessä ja lopputulos oli mielestäni onnistunut. Hyytelö ei ollut perinteistä ällöttävää hyytelöä, vaan nimenomaan vanukasta, nam. Ruusuvesi piristää taas vaihteeksi.

En tiedä mikä pakkomielle mulla on ruusun kanssa, nimenomaan ruoanlaitossa, mutta tuntuu että kaikki on jotenkin parempaa kun siinä on kukkainen maku. Kokeilkaa tekin, tähän vanukkaaseen tai ihan vaikka aamusmoothieen. Mantelimaitoa käytin siksi, että siinä on kivan pähkinäinen ja täyteläinen maku.

 

Ruusulla maustettu chia-vanukas

2 rkl chia-siemeniä
1,5 dl mantelimaitoa tai muuta maitoa
hunajaa jos pitää makeasta (ja jos ei käytä makeutettua mantelimaitoa)
loraus ruusuvettä

>> Sekoita kaikki ainekset lasiin ja laita jääkaappiin. Sekoittele myöhemmin muutaman kerran jotta siemenet sekoittuvat ja jähmettyvät tasaisesti.

Itse käytän chiaa myös leipätaikinassa, smootheisssa ja jogurtin päällä. Myös puurofanit voivat ripotella sitä puuron päälle. Siemenissä on 40% kasviöljyjä, 20% proteiinia, sekä runsaasti kuituja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Eli aikamoista superruokaa.

En usko että elämäntavat parantuvat superfoodeja syömällä, mutta jos arkiruoka tuntuu liian tylsältä ja haluaa leikkiä ruoalla niin kuin minä, niin kokeilkaa kaikkea uutta - ei se ainakaan pahaa tee. Mutta noudattakaa silti niitä päivittäisiä määrärajoituksia. En osaa sanoa mitä käy jos hotkaisette tuollaisen pussin kerralla.

Kommentit

Lillianlibre (Ei varmistettu) http://lillianlibre.blogspot.fi

Hei! Hassu juttu, tein itsekin puddingia tässä yksi ilta. Sinun versiosi näytti kyllä sata kertaa herkullisemmalta! Jos kaipaat inspistä seuraavaan postaukseen, täältä löydät 11 kysymystä, joihin haluaisin kuulla vastauksesi. :) Lilli http://lillianlibre.blogspot.fi/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.