supersnickersit.

i make cake

Tässä on pidelty hiljaiseloa ja keskitytty kesästä nauttimiseen. On hengailtu, kokkailtu, juostu helteessä lenkkejä, bailattu ja juotu valkkaria jo aamupäivästä. Siis ihanaa. Tästä kaikesta kivasta rangaistiin kuitenkin pienellä flunssalla ja vähän isommalla väsymyksellä, minkä ansiosta lukkiuduin pieneen kämppääni - leipomaan.

En tiedä miten päädyin taas sekoilemaan kookosöljyn ja raakakaakaon kanssa, mutta kun inspis iskee niin se iskee. Ja tällä kertaa olin ihan iloinen että iski. Näiden snickersiä muistuttavien patukoiden pohjassa on perinteinen taateli-pähkinäpohja, välissä lucumasta tehty "toffee"-kerros, jonka kruunaa ihanaa ihanempi suklaakuori. Näissä on taatusti samanverran energiaa kuin tavallisissa snickers-patukoissa, mutta hieman paremmassa muodossa. Käy hyvin siis mieltä ja kroppaa boostaavana energiaruiskeena! Jätin muuten maapähkinät kokonaan käyttämättä, sillä omaan makuuni snickers on jotenkin liian tunkkainen. Nyt mietitte että eihän tämä sitten mitään snickersiä ole nähnytkään. No ei olekaan, mutta tällaisena olisin sen mieluummin lapsena nauttinut. Snickers oli aina sen suuren patukkapussin (snickers, mars, milkyway, bounty...muistatteko?) vihatuin suklaapatukka. Vaan eipä ole enää ♥

SUKLAISET TOFFEEPATUKAT (raw)
n. 10 kpl pieniä patukoita

Pohja:
10 taatelia
1 kourallinen cashew-pähkinöitä
2 kourallista saksan- tai hasselpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
ripaus vaniljaa ja ruususuolaa
loraus hunajaa tai taatelisiirappia, mikäli taikina ei maistu tarpeeksi makealta

Toffeetäyte:
1 dl lucuma-jauhoa
0,75 dl kookosöljyä
0,5 dl lämmintä vettä, kahvia tai pakuriteetä
ripaus vaniljaa ja ruususuolaa
3-5 rkl hunajaaa

Suklaakuorrute:
0,75 dl kookosöljyä
0,5-0,75 dl raakakaakaota
0,4 dl carob-jauhoa (johanneksenleipäpuujauho)
ripaus vaniljaa ja ruususuolaa
5-7 rkl hunajaa
2 tl lucumaa

+ pinnalle kaakaonibsejä

>> Aloita patukoiden teko pohjan taikinasta. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa/blenderissä tasaiseksi taikinaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa makeutusta tai suolaa. Taputtele taikina leivinpaperin välissä joko käsin tai kaulimella noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Pistä jääkaappiin kohmettumaan.

>> Tee toffeetäyte. Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja lisää joukkoon loput ainekset. Tarkista makeus, vanilja ja suola yms. Sekoita massa tasaiseksi lusikalla niin ettei siihen jää paakkuja. Ota patukkapohja pois jääkaapista, leikkaa siitä pieniä patukan kokoisia paloja ja levitä niiden päälle kerros toffeeta. Laita takaisin jääkaappiin tai pakkaseen kohmettumaan.

>> Tee raakasuklaakuorrute. Sulata taas kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja lisää loput ainekset. Tarkista maku, lisää makeutta tai suolaa, tarvittaessa myös joko kaakaota tai lucumaa tuomaan rakennetta massaan. Massa on tarpeeksi paksua, jos kämmenelle tipauttaessasi tipan se ei lähde heti valumaan, vaan on huomattavasti paksumpaa. Hyvä vinkki jäi käteen raakasuklaakurssilta ;)

>> Ota patukat pois kylmästä ja valuta niiden päälle suklaamassaa. Paksumman kerroksen saat tekemällä tämän kahteen kertaan, käyttämällä kerran suklaalla päällystetyt patukat välillä jääkaapissa kovettumassa. Ripottele viimeisen suklaakerroksen lisäämisen jälkeen pinnalle kaakaonibsejä, tai muita koristeeksi kelpaavia herkkuja. 

Nämä herkut säilyvät muuten hyvin pakkasessakin, josta niitä voi napsia nopeasti sulamaan kahvitteluhetkiä varten. Kaverit kokoon ja patukkabileet pystyyn. Tai sitten voit bilettää yksin, kotisohvalla leffoja katsellen niin kuin minä, ja syödä pari patukkaa niiden kavereiden puolesta. Toimii.

Sadepäivistä huolimatta ihania kesäiltoja ja -aamuja kaikille. Bisous xxx

Share

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ei yhtään näytä hyvältä. Jos on karkki-/suklaalakossa, mutta leivonnaisia saa syödä, niin kumpaan tää lasketaan? Leivonnaisiin, jooko? :D

Mutta tulipa tuossa kysymys mieleen... Kun useampaa raakareseptiä olen tässä pyöritellyt ja näissä usein on tuota kookosöljyä, niin maistuuko se valmiissa leivonnaisessa? Mä nimittäin inhoan kookoksen makua kaikissa muodoissaan. :D

Ja jos on pähkinä-allerginen, niin millä niitä vois lähtä korvaamaan?

i make cake.
i make cake

Haha, en menisi ehkä tätä leivonnaiseen laskemaan mutta hyvällä mielellä voit mielestäni syödä raakaherkkuja, näissähän ei ole ollenkaan niitä "kiellettyjä valkoisia sokereita" joiden takia herkkulakkoihin yleensä aletaan;) 

Jos olet herkkä kookoksen maulle, en lupaa ettei se maistu yhtään läpi, mutta tuossa on niin paljon muita herkkuaineksia jotka puskevat mielestäni aika hyvin sen kookoksen päälle. Testaamalla saat selvää!

Ja pähkinät voit korvata aina siemenillä tai kaurahiutaleilla :) auringonkukansiemenet ovat neutraalimman makuisia ja melko edullisiakin! Toivottavasti tässä riittävät vastaukset sinulle :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Kiitti vinkeistä! :)

Nik (Ei varmistettu)

Minä myös olen alkuun pelänny tuota kookosta muodossa ja toisessa, kun olen vahvasti ollut sitä mieltä, että bounty-patukat on pahinta mitä voi keksiä ja kookoshiutaleet on loistava tapa pilata mikä tahansa hyvä leivonnainen. Mutta olen huomannu, että a) kookosöljy ei minusta ainakaan maistu missään mitenkään erityisen kookoksiselta (paistelen ruuatkin nykyään kookosöljyssä) ja b) kookosmaito/kerma kyllä maistuu leivonnaisissa, mutta aivan muulta kuin nuo bountyt ja muut. Esimerkiksi tämä http://hannamarirahkonen.fi/reseptit/suklainen-tervetuliaiskakku/ oli aika jännittävä kokeilu juuri tuon runsaan kookoskerman takia, mutta tulos oli aivan taivaallinen. Kookos ei maistukaan siltä kuin olen luullut. ;)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Kiitti sullekin vastauksesta! Mieli tekis kovin kokeilla, ja sillähän sen sit tietää, et maistuisko kookos kuitenkaan niin ällölle. Tähän mennessä en vaan oo mihinkään hyvään kookosjuttuun törmännyt, mutta kookosöljyä tai -kermaa en ole kyllä leivonnassa oikein käyttänytkään. Ehkäpä esim. tuo kakku menee testiin. :) 

Kommentoi