valkosuklaavadelma goes RAW.

i make cake

Kevät on jo melkein täällä. Sen huomaa siitä, kun iltapäivällä tajuaa jättäneensä aurinkolasit kotiin. Tai kun kiroaa aamulla bussipysäkille juostessa paksua villakangastakkia, kömpelöitä talvinilkkureita - mitä vaan talvista oikeastaan, joka estää jollain tavalla nauttimasta keväästä. Mutta näistäkin hetkistä nautin, sillä se meinaa auringon ja lämmön tuloa.

Raikkaampaa ja kevyempää, sitä on kevät. Myös mieliteot muuttuvat tähän suuntaan, ja nyt olisikin siihen aika sopiva kakkuresepti tarjolla. Tein tätä viime viikonlopun brunssille, ja tuli heti mieleen vadelmainen Ville Vallaton-jäätelö. Eli kesä ja mummola. Tietenkin päivitettynä tähän päivään, raakakakun muodossa. Kaikki lähti oikeastaan siitä, että halusin toteuttaa ns. hyvän mielen/olon/fiiliksen brunssin, johon kuului ties mitä soossia ja siemennäkkäriä. Kakut ja muut herkut halusin myös toteuttaa hyvää oloa hellivällä tavalla, joten raakakakku oli siihen loistava valinta. Näihin raakakakkuihin jää oikeastaan aika lailla koukkuun, sillä niissä on itselleni niin paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista, ettei tekemistä voi lopettaa. Tästä avauduin jo aiemminkin. Nyt haasteenani on käännyttää kaikki perinteisiin kakkuihin uskovat kaverit ja tutut tykkäämään näistäkin. Ja ehkä saatan jo olla askeleen lähempänä tavoitetta ;) Tarkoitus on siis tehdä silti hyvänmakuisia herkkuja, eikä esittää silmät soikeina että "kyllä tää lehtikaalimousse-kakku maistuu ihan samalta kun mutakakku".

VADELMA-VALKOSUKLAA GOES RAW

(18cm irtopohjavuoka, noin 12 palaa)

 

Pohja:
noin 10 taatelia
1 dl kookoshiutaleita
3 dl pekaaninpähkinöitä
iso ripaus suolaa

Täyte:

600g cashew-pähkinöitä vedessä liotettuna yön yli
200g suomalaisia (pakaste)vadelmia
1 dl sulaa/pehmeää kookosöljyä
0,5-0,75 dl hunajaa / agave- / tai vaahterasiirappia
ripaus aitovaniljaa
ripaus ruususuolaa
yhden sitruunan mehu
1 banaani

1,5-2,5 dl vettä
 

>> Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Blendaa pohjan ainekset blenderissä/monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Lopeta tarpeeksi ajoissa, jos haluat säilyttää rouskuvan rakenteen. Painele taikina vuokaan ja pistä jääkaappiin odottamaan.

>> Huuhdo liuotetut cashew-pähkinät, ja valuta vesi pois. Blendaa ne, hunaja/siirappi, vanilja, suola, sitruunan mehu, vesi (aloita 1,5dl) ja banaani tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Saatat joutua pysäyttämään koneen pariin kertaan ja tökkimään massaa lusikalla - that's okay. Jatka kärsivällisesti, kunnes massa on sileää, lisää tarvittaessa vettä. Maistele ja lisää tarvittaessa makeutusta, vaniljaa tai sitruunamehua yms. Lisää viimeisenä kookosöljy.

>> Ripottele muutama vadelma pähkinäpohjan päälle. Kaada puolet cashew-kreemistä niiden päälle vuokaan. Lisää toiseen osaan loput vadelmat ja blendaa tasaiseksi, vaaleanpunaiseksi kreemiksi. Kaada tämäkin nyt vuokaan päällimmäiseksi ja pistä koko komeus jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään. 

Kakku on helpoin leikata kauniisti vähän jäisenä, joten suosittelen pakastamista.

Tässä kaikki tällä kertaa. Kakkua kannattaa surautella muuten hyvän musiikin tahdissa, esim. Seinabo Sey kaikuu tässä asunnossa melko usein. Tänään illalla myös Tavastialla, jonne pääsen näkemään tämän ruotsalaismimmin livenä. Så härligt.

 

Share

Kommentit

Uutta kohti

Oi Nam Nam Nam. Kokeiluun. Ihastuttavat kuvat muuten!

i make cake.
i make cake

Kiitos! Kerro miten onnistuu:)

Pipsa-Terveen Hyvää (Ei varmistettu) http://www.maku.fi/blogit/terveen-hyvaa

Eikä!! Ihan tajuttoman hyvännäköinen, niin hyvän, että tarvitsisin sellaisen sydänsilmä-emojin tähän! Nam.

i make cake.
i make cake

Huomasin nyt vasta kommenttisi, mutta paljon sydänsilmä-emojeja takaisin xxx !

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanalta näyttää! En ole ennen tehnyt raakakakkua, mitä resepteistäsi suosittelisit tekemään ensimmäiseksi kakuksi? Tarkoituksena olisi tämä kakku tehdä äitienpäiväbrunssille ja pitäisi saada aikaan mahdollisimman maukas kakku, jolla maistuisi kaikille raakakakkujen epäilijöillekin. Saako kookosöljyä ja aitovaniljaa muuten ostettua ihan perus ruokakaupoista, Prisma/Cittari?

i make cake.
i make cake

Kiitos! Ihanaa että innostuit :) Kannattaa varmaan kokeilla tätä kakkua, tätä, tai tätäValitse mieleisesi marjat/hedelmät, niin saat halutun lopputuloksen. Kookosöljyä löytyy nykyään melkein jokaisesta pienestäkin ruokakaupasta, aitovaniljaa (= jauhettua 100% vaniljaa) taas suuremmista ruokakaupoista :) toivottavasti näillä vinkeillä syntyy hyvä äitienpäiväkakku! x

Öö, missä se valkosuklaa oli? :)

Maisa_M (Ei varmistettu)

Aivan upean näköinen!! Kokeilen tuota la!! <3 <3 Kysyisin vielä, että tuleeko tohon sitä valkosuklaata kun reseptin nimessä lukee? En ohjeissa löytänyt :)

i make cake.
i make cake

Otsikko onnistuu selkeästi hämäämään kaikkia :D ! Kyseessä on nyt siis raakakakku, joten sen valmistukseen ei käytetä mm. valkoista sokeria, pelkästään luonnon omia, puhtaita aineksia (pähkinät, kookosrasva, marjat, taatelit jne).  Lisää raakaleivonnasta pääset kurkkaamaan vaikka täältä. Valkoinen osuus kakusta ajaa siis "valkosuklaan" asemaa :) toivottavasti maistuu silti! 

Kommentoi