Päänahka oireilee värjäyksestä - kriittinen info kampaajallesi

Tuntuuko hiuspohjasi muutama päivä hiustenvärjäyksen jälkeen kutiavalta tai ärtyneeltä? Ilmestyykö iholle näppylöitä tai punaisia läiskiä? Oireileeko muu kasvojen iho jotenkin oudosti?

Hiusväreille herkistyminen on yleistä ja kehon antamia merkkejä kannattaa kuunnella nöyrästi. Yliherkkyys ja allergia voivat kehittyä pienin askelein ja jokaisella värjäyskerralla oireet saattavat pahentua.

Ensin oli muutaman kerran vähän kutinaa, sitten ilmestyi pari vesikelloa, viimeisellä kerralla salpautui henki.

Pahoitteluni dramaattisesti esimerkistä, mutta haluan painottaa, että kyseessä ei ole millään mittarilla asia, jota voisi vähätellä tai painaa maton alle. Siihen nähden, kuinka paljon hiusvärejä käytetään, yliherkkyys ja allergiat ovat harvinaisia. Ja yllämainitun kaltaiset ääriesimerkit ovat toki todella harvinaisia, mutta kuitenkin, mahdollisia.

On siis elintärkeää, että heti kampaajakäynnin alussa muistaa kertoa, mikäli on koskaan oireillut hiusväreistä. Kuluttajansuojan mukaan tästä asiasta huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja vaikka kampaajina yritämmekin parhaamme muistaa kysyä asiasta joka kerta, välillä päivän tohinoissa se yksi kriittinen kysymys saattaa unohtua.

Ja let's be honest here - typerintä mitä voi tehdä, on siirtyä seuraavalle kampaajalle tai kotivärjäykseen, koska edellinen kampaaja ei oireilun vuoksi enää suostunut värjäämään. Tai jättää asiasta tietoisesti kertomatta, koska pelkää, ettei kampaaja suostu enää värjäämään. Kyse on kuitenkin hiuksista, niiden takia ei kannata terveyttään riskeerata.

No niin. Kiitos päivän saarnan kuuntelusta, levittäkää sanaa! :D

-Meeri

Kommentit

Feles (Ei varmistettu)

Olen itse siirtynyt koko pään värjäyttämisestä pelkkiin raitoihin. Koko päätä värjätessä (kotona) aloin saamaan kutinaa tummista väreistä ja vaalennuksista tuli joskus vesikelloja ja päänahkaa kirveli! Mutta raidoista ei tosiaan ole tullut mitään, kun niitä ei ihan päänahkaan ole laitettu. :) Mutta kuinkas tuo kiiltokäsitely, onko se riski jos on joskus väreistä oireillut?

ea (Ei varmistettu)

Asiaa löyhästi sivuten; kannattaako raskaana olevan jättää glossing-käsittely väliin?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.