Ladataan...
Ihme ja kumma

Sitä ollaan todellakin syksyssä. Epävakainen sää, ei tietoa, mitä kummaa päällensä laittaa aamulla, kun on kylmä silloin ja päivällä kuuma. Puista näkee syksyn parhaiten, vihreys häviää ruskan väriloistoon.

Sitten se iskee, tietoisuus siitä, että kesä on ohitse. Onneksi on se kaunis, kirkas tähtitaivas, joka lohduttaa.

Sisätiloissa on ihanaa loikoilla peittojen alla lämmin kaakaokuppi kämmenissä. Hyvä kirja tai elokuva kruunaa syysillan.

Syksy on omenoiden aikaa ja omista puista sen verran kivasti omenoita tulee, että saa monet kaura-omenapaistokset tehtyä. Ei ole mitään niin hyvää syksyllä. Paitsi vispipuuro tuoreista puolukoista.

Neljästä vuodenajasta on paljon hyötyä, vain yksi vuodenaika on sellainen, mistä en pidä - talvi. Ehkä tuleva sen muuttaa, koska rakkain asia maailmassa tullee silloin ensimmäisen kerran silmänsä avaamaan ja rääkäisemään keuhkojensa kyllyydestä. Silti suurin rakkauteni on kesä, syksy hyvänä kakkosena.

Nyt siis nauttimaan syksystä ja sen antimista!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Ihme ja kumma

Minä ja maha

mennään tänään katsomaan ensi-iltaan Sofi Oksasen kirjaan perustuvaa Antti Jokisen ohjaamaa Puhdistus-elokuvaa ja seuraksemme tulee ihana serkkutyttöni.

Luvassa on siis jonkinmoinen puhdistus itsellekin, kun arvosteluja ja kirjan lukeneena voi melkein vannoa, että nessuja menee.

Kyllä hyvät itkut silloin tällöin tekee vallan hyvää ihmiselle.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Ihme ja kumma

Sunnuntait on yleisesti mukavia päiviä, leppoisia ja kiireettömiä. Tämä ei tee poikkeusta siihen.

Huonosti nukuttu yö alla, mutta pari tuntia ulkoilmassa ihmettelemässä uutta frisbeegolf-rataa teki ihmeitä. Ehkä sillä ulkoilmassa nautitulla kahvikupillisellakin oli oma osansa, kun en yleensä kahvia juo.

Sitten kotiin syömään ja katsomaan formuloita, viimeisen reilun tunnin olen viettänyt Robert Pattinsonin ja Reese Witherspoonin parissa, Water for Elephants-elokuvaa katsellen. Tälle illalle olisi vielä luvassa BB Talk Show ja nauhalle menevä Anthony Bourdain maailmalla. Suomi-jakso tulee ulos tänään.

Huomenna taas työmaalle ihmettelemään ihmisten hiuksia.

Ensi viikolla luvassa myös pakollinen kamaluus eli passikuva. Jokaikinen epäonnistuu niissä, minä ehkä kaikista eniten - ei minkäänlaista kuvauksellisuutta. Sitä pilalle mennyttä kuvaa pitäisi sitten katsoa useampi vuosi taas putkeen. Mukavaa.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Ihme ja kumma

Kanavasurffaava mieheni eksyi vahingossa kanavalle, jossa näytettiin ohjelmaa Curiosity: Life before birth. Lyhyesti siis sikiön kehitys munasolun kohtaavasta siittiöstä lapsen syntymään.

Vaikka sitä on hyvin tietoinen, kuinka ihmeellistä tämä kaikki on naisen kehossa niin vasta nyt sitä oikeasti ymmärtää, miten IHMEELLISTÄ tämä kaikki on. Todellakin elämän ihme ja se kaikki tapahtuu tässä kropassa. Huisia.

Ällönlälly warning. Miehestä on tullut kirjaimellisesti odottava isä. Vatsantaputukset ja sivelyt ovat arkipäivää sekä selkeä asioissa taipuminen. Alkuun kyllä meni muutama viikko miehellä sulatella asia, mutta viimeistään se ultrakäynti teki kaiken kovin todelliseksi. Sitten tää alati kasvava kumpu antaa muistuttaa meille molemmille, kuinka todeksi kaikki on tulossa - päivä päivältä lähemmäs.

Odottavan aika on pitkä. Sen voi allekirjoittaa. Viimeiset viikot tosin ovat verkkaisen sijaan viuhuneet eteenpäin - uskomatonta, että pian on syyskuu.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Ihme ja kumma

Voi vietävä. Niin on paljon kaikkea, mitä pitää hankkia - vauvalle tietenkin. Pidän silti itseni kahleissa, olen antanut luvan itselleni ostaa niitä tavaroita ja tarvikkeita konkreettisesti aikasintaan rakenneultran jälkeen. Ja siihen on vielä reilu kuukausi aikaa.

Ostojen hillitseminen ei silti ole estänyt mua "ikkunashoppaamasta" kaiken maailman nettisivuja. Vaunut, matkarattaat, turvakaukalo - niitä on kyyläilty urakalla. Pitäähän mun varmistaa, että ostan sitten juuri oikeat ja sopivat kaikki tarvikkeet.

Katselin sitten tuossa tulevan lastenhuoneen ikkunaa (ja samalla tietysti miehen tulevan mancaven ikkunaa) ja päätin, että uudet verhot voi ostaa huoletta jo nyt. Niinpä ihan vahingossa löysin itseni Vallilan nettisivuilta ja sieltähän katalogista löytyi aivan täydelliset verhot. Taidan käydä liikkeessä heti, kun pääsen tuonne lähimpään isoon cityyn ja tilaan juuri passelit verhot meille.

Jos jotakuta nyt kiinnostaa niin ne lastenhuoneen verhot tulevat olemaan lilat Raparperin alla. (Google varmasti löytää, en jostain syystä jaksa linkittää...)

Masukin pompsahti esille kuluneen viikon aikana. Ollaan molemmat siitä hirmuisen iloisia. Mä oon niin ällöttävän itse rakkaus, etten tunne itteeni. *virn* Nyt palaan Gilmoren tyttöjen pariin ja jatkan hymyilyä, koska murehtiminen ei tee kellekään hyvää.

Ei muuta kuin upeita venetsialaisia teille, jotka niitä vietätte viikonlopun aikana!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Ihme ja kumma

Pienen ihmisen sydänäänet on maailman ihmeellisin asia.

Vielä ihmeellisempää on se, kuinka voimakkaasti raskaana ollessa uneksii. Monetkaan unet eivät ole erityisen järkeviä, mutta niin kovin eläviä ja oikean oloisia.

Napapiirin alla kaikki hyvin ja rouva itse potee kovin voimakasta pesänrakennusviettiä, joka taisi ultrakäynnin jälkeen tarttua miekkoseenkin.

Ihanat syyspäivä ovat tulleet. Ulkona ihanan kirpeää aamuisin ja iltaisin, odotan vain omenoiden kypsymistä enää - omasta puusta omenoita, osa soseeksi pakastimeen ja osasta tehdään kaura-omenapaistosta.

Tänään vain hymyilyttää.

Share
Ladataan...

Pages