Ladataan...
Iidan matkassa

Olin junassa matkalla keskustaan ystäväni Linnean kanssa. Istuimme ruuhkaisassa junassa vastakkain ja kävin läpi koko viikon aina tapahtuneet asiana. Niihin kuuluin muun muassa tulliin jäänyt joogamatto, liikenneonnettomuudestani aiheutuneet sakot, rahatilanteeni, treffit Jonin ja treffit Kimmon kanssa. Nauroimme katketaksemme ja huomaamattani olin päivittänyt elämäni viime aikaiset tapahtumat koko junalle. 

Myös Ville oli kuullut keskusteluni. Katsonut minua sillä silmällä, mutta jättänyt asian sikseen. Hän ajatteli juttujeni perusteella minun olevan enintään 18-vuotias. Minä en jutuiltani ollut edes Villeä huomannut. 

Muutamaa päivää myöhemmin lähden Tinder-treffeille. Näemme sovitulla paikalla. Alamme heti jutustella rennosti ilman estoja ja tilanne on mukavan helppo. Kerron olleeni juuri samaisena päivänä joogassa uudella joogamatollani, jonka tilasin Amerikasta. Mies menee noloksi. Hän kysyy mahtoikohan joogamattoni jäädä tulliin. Ihmettelen kysymystä ja hän selventää kuulleensa keskesteluni junassa muutama päivä sitten ja jääneen kuuntelemaan sitä.  Hän sanoi, että olin ystävän kanssa ja minulla taisi olla pinkit jumppahousut jalassa. Sanon, että taitaapa pitää paikkaansa, kylläpä hänen kuvauksensa minulta kuulostaa.

Treffit johtivat toisiin treffeihin ja kolmansiin, jotka taisivat jäädä lupaavan alun jälkeen viimeisiksi. Ville kertoi kolmansilla treffeillämme lähtevän muutaman päivän kuluttua ulkomaan matkalle. Asia ok ajattelin. Treffien jälkeen laitoin kuitenkin viestiä, jossa kerroin, että viikon tauko on kyllä aika paha aika odottaa. Ville ei vastannut, vaikka näin hänen lukeneen viestit ja olleen paikalla useita kertoja sen jälkeen. Hänestä kuului saman päivän iltana muutamalla sanalla, jonka jälkeen hänestä ei kuulunut pariin päivään. 

Kävin jatkuvasti Whatsappissa katsomassa milloin hän on ollut paikalla. Hänen hiljaisuutensa alkoi herättää epäilystä. Pääni täyttyi ajatuksesta " sai minkä halusi ja nyt se oli siinä". Kävin katselemassa Villeä Tinderissä. Hän oli vaihtanut uusia kuvia palveluun. Alan ajatella kaikenlaista. 

Jatkan kyyläämistä muutamia päiviä. Tinderissä käydessäni huomasin, ettei hän kyllä voinut ulkomailla olla. Miesviha alkoi nostaa tunteitani. Miksi ihmeessä tapaan vain paskoja valehtelijoita? Päätän olla rehellinen ja laitan Villelle viestin. Haukun hänet lyttyyn. 

Ville lähettää kuvan itsestään ja sijaintinsa. Hän kertoo, ettei hän ole käyttänyt Tinderiä matkallaan, jolloin se ei ole tietenkään päivittänyt sijaintia. 

Juttu jäi siihen. Ja mitä opittiin taas? Kyylääminen ja stalkkaaminen on perseestä. Se tekee hulluksi ja vainoharhaiseksi. Joten älä tee sitä. Ja kun teet niin kysy ensin, hauku sitten.

-Iida

 

Share

Ladataan...
Iidan matkassa

Usein huomaamattaankin tulee arvosteltua toisen ihmisen toimintaa. Somen aikakaudella myös palautteen antaminen, toisen ihmisen tuomitseminen ja haukkuminen on helppoa, koska sen voi tehdä anonyymisti. Hyvin monta kertaa olemme toisillemme todella ilkeitä, puhumme rumasti ja ajattelemme toisesta ikävästi. Saatamme tuomita toisen ihmisen jo ulkonäön tai somepäivityksen vuoksi. 

Itse blogia kirjoittaessa toki olen tehnyt valinnan altistaa itseni kaikenlaiselle palautteelle. Siitäkin huolimatta kaikkella on rajansa. Tähän asti olen nauttinut siitä, että olen voinut kirjoittaa avoimesti ja rehellisesti. Tekstini erityisesti sinkkuelämästäni ovat herättäneet vahvoja mielipiteitä ja olen saanut palautetta laidasta laitaan.  Toki on hienoa, että tekstini herättävät ajatuksia ja aiheuttavat keskustelua.

Liian usein on vain helppo kirjoittaa negatiivinen kommentti. Arvostelemme toisten elämää liiankin helposti, teen sitä toisinaan itsekin. Mutta ei meistä kukaan ole oikea tuomitsemaan toisen toimintatapoja ja tekemisiä. Harva tietää arvostelumme kohteeksi joutuneen henkilön tarinaa. Emme tiedä mistä hän tulee, mitä hän käy sillä hetkellä läpi ja mihin hän on matkalla. Sen takia meidän tulisi olla toisillemme inhimillisiä. Inhimillisyys on toisen ihmisen arvostamista, kunnioittamista, kuuntelemista ja luokkaamattomuutta.

Kaikkihan me oikeasti haluamme vain samoja asioita, arvostusta, kunnioitusta, läheisyyttä, ystävällisyyttä, yhteen kuuluvuutta ja rakkautta. Eli juurikin inhimillisyyttä. Haluamme, että meitä kuunnellaan ja meistä ollaan kiinnostuneita. Olemme kaikki ihmisiä, mokaamme, kasvamme, opimme ja mokaamme taas. Et voi tietää missä kohtaa tätä sykliä kohtaamisi ihminen kulkee, joten jokainen ansaitsee hyvää kohtelua.

Minä olen aikalailla tarkalleen ollut nyt vuoden yksin. Aloin seurustella 17-vuotiaana miehen kanssa, josta erosin ensi kertaa kaksi vuotta sitten. Juttumme jatkui myöhemmin ja muutimme Englantiin. Sitä ehti jatkua vain joitakin kuukausia, kunnes minun oli lähdettävä suhteesta. Kirjoitin avoimesti tuosta suhteesta tekstin " Älä jää väkivaltaiseen suhteeseen".  Kyseisenkin tekstin jälkeen sain somessa paljon palautetta. Hyvin moni antoi henkilökohtaista palautetta sähköpostilla, jossa suoraan haukuttiin minun olevan tyhmä. Tyhmän minusta teki se, että olin yhden eron jälkeen vielä palannut miehen luo ja ollut tuossa suhteessa.  Elämä ei oikeasti ole mustavalkoista ja harvoin asiat on niin yksinkertaisia.

Vuosi sitten en voinut nähdä tätä päivää. Silloin en uskonut, että voin koskaan hyvin jälleen. Vuosi on ollut todella hieno matka itseeni. Kun ajattelen itseäni vuosi sitten, tuntuu ihmeeltä olla tässä ja nyt. Tuntuu niin hyvältä. Elämä nyt on todella hyvää ja kasvun kaari on ollut tuottoisa. 

Nyt tosiaan vuoden olen ehtinyt elää sinkkuelämää. Moni on kommentoinut sinkkutekstejäni ja ihmetellyt sekoilujani, kuin löisin päätä seinään. Minua ei yhtään haittaa, minusta on ihanaa, että voin vähän sekoilla välillä. Tiedän kuka olen ja tiedän millainen tausta minulla on, minun tarinani. Tiedän miten se vaikuttaa tähän hetkeen. Minulla on myös käsitys siitä minne haluan kulkea, mutta en tiedä mitä reittejä pitkin saavun päämäärään. Teen tällä hetkellä asioita, jotka tuntuvat hyvältä. Minusta voi aivan hyvin vähän hakea rajojaa, kuhan ei loukkaa ja satuta ketään.  Lähtökohtani sinkkukirjoituksilleni on itseironia, on mukava naureskella omille mokailuille ja jakaa niitä. Elämä ei ole niin vakavaa. Ja kaikkihan sitä sinkkuillessa ihastuu, miettii jokaista hymiötä, analysoi treffejä kavereiden kanssa, miettii mitä sanoo ja mitä pukee treffeille. Helpompaa olisi kirjoittaa ns. varmoista ja turvallisista aiheista. Helpompaa olisi kertoa oppimansa asiat, kuin kertoa siitä itse oppimisen matkasta.

Toivon lempeyttä sinulle, lempeyttä suhtautua toisiin hymyllä ja olla inhimillinen. Sillä tavoin saamme varmasti kaikki enemmän. 

-Iida

 

 

 

Share

Ladataan...
Iidan matkassa

Viimeinen viikonloppu alkaa ennen töihin paluuta. Ensi viikolla se arki virallisesti alkaa monella muullakin, kun koulut alkavat. Näinpä myös päiväkodeissa toimintakausi käynnistyy. Töihin paluu tuntuu niin hyvältä, olen ihan innoissani päästessäni taas lasten pariin. Huomaa kyllä loman tehneen tehtävänsä, kun töihin palaa uudella innolla ja energialla. 

Pidemmän loman jälkeen töihin paluu voi tuntua hankalalta ja jännittääkin. Monelle syksy tuo myös muutoksia omaan työhön tai muutoksia voi tulla läheisten kautta, kuten lasten. Tuohan se jännitystä siitä, miten kaikki taas lähtee sujumaan ja miten tässä nyt taas pärjätään. Joudun miettimään sitä jo ihan yksin asuvan itseni kohdalla. Miten saan maanantaina itseni kuudelta ylös? Mites eväiden valmistua, kun loma on mennyt aikalailla ulkona syödessä? Toki töihin paluuta helpottaa arkirytmiin palaaminen ajoissa. Ja onhan se arki vaan ihanaa, ei loma olisi lomaa, jos ei olisi arkea. On ollut aivan ihana nukkua pitkään, valvoa myöhään, syödä koko päivä pelkkiä aamupaloja ja olla tekemättä kummenpia. Mutta nyt tuntuu hyvältä palata arjen kimppuun!

Alle olen koonnut muutaman oman vinkkini helpottamaan töihin paluuta ja tuomaan työpäiviin pientä hemmottelua. Näillä vinkeillä arjen kohtaaminen ei tunnu niin pahalta, heh!

  1. Raakasuklaa

Suklaa auttaa aina. Suklaata aamukahvilla ennen töihin lähtöä, niin johan on hyvä mieli. Foodinin raakasuklaat ovat siitä aivan huippuja, että ne pitävät viestin sisällään. Kun haukkaa palan "SMILE" suklaasta, iin ennustaahan se hyvää päivää. Itselläni on myös työlaukussa aina muutama raakasuklaalevy. Kun ottaa jokin asia päähän, niin aah suklaata. Tai kahvitauolla suklaata, toimii. Jää myös muut tarjolla oleat pullat ja keksit pöydälle. Eli jos muuta motivaatioita töihin monelle ei löydy, niin suosittelen tekemään työpaikalle raakasuklaakätkön. Johan motivoi, haluat olla aamulla ensimmäisenä paikalla.

  1. Huulipuna

Huulipuna pelastaa päivän kuin päivän. Muutameikkiä ei kiireessä aina ennätä huitomaan naamaansa, mutta huulipunalla saa laitetun näköisen ilmeen ja piristää kummasti. Huomio ei ainakaan kiinnity silmäpusseihin. Itse käytän luonnonkosmetiikkaa, joissa on todella hyvä kesto ja pysyvyys. Omia lemppareitani ovat Zuii ja absolution, joka tässäkin kuvassa näkyy. Tämä Sorbet huulipuna antaa ihanan läåikuultavan ja kostean lopputuloksen eikä kiiresenä aamuna tarvitse sen kummempia rajauksia.

  1. Kasvonaamio

Kasvonaamio tekee ihosta ihanan tuntuisen, eloisan ja puhtaan. Iho hehkuu ja näyttää hyvältä. Kasvonaamio on helppo hemmotteluvinkki tuomaan arkeen luksusta. Olen ihan ihastunut LUSH -tuorekasvonaamioihin. 

  1. Hoitoaine

Suihkutettava ja hiuksiin jätettävä hoitoaine on arjen helpottaja. Monesti ehtii juuri käydä suihkussa ja pestä hiukset, mutta se hoitoaine, huh! Hoitoainetta pitäisi pitää hiuksissa 2-5 minuuttia. Ja sitähän ei saa märkiin hiuksiin levittää, vaan pyyhekuivattuin. Tämä UNIQUE luonnonkosmetiikkasarjan hoitoaine on loistava.

  1. Parfyymi

Omassa työssäni en voi käyttää voimakkaita tuoksuja ja hajuvesiä. Onneksieni olen löytänyt SABE MASSON Soft parfume -tuoksu. Kyseessä on voidemainen puikko, jota levitetään iholle, esimerkiksi niskaan. Tuote on luonnonkosmetiikkaa, ilman alkoholia ja parabeeneja. Lisää täältä.

  1. Asusteet

Ihanat uudet asusteet piristävät vanhoja vaatteita ja antavat uutta ilmettä. Tulee myös edullisemmaksi ostaa asusteita, kun laittaa vaatekaappi uusiksi. Itse tykkään ilahduttaa asujani asusteilla, hiuskoristeilla ja korviksilla. Lapset myös osaavat antaa välitöntä palautetta ja usein niistä riittää keskusteltavaa.

  1. Lakanat ja uni

Puhtaat lakanat ja  tuuletettu makuuhuone takaavat paremmat yöunet. Hyvillä yöunilla jaksaa herätä töihin ja olo on virkeämpi. Muutenkin puhdas ja siisti koti rauhoittaa. 

Mukavaa alkavaa arkea sinulle, nautitaan tästä viikonlopusta!

-Iida

Share

Pages