Ladataan...
Iidan matkassa

Juoksin aamulla bussiin. Tukka taas harjaamatta, aamukahvi termasissa ja puuro muovisessa rasiassa. Olen erikoistunut take away -aamupaloihin bussissa! Lomalla piti muka helpottaa...

Ehdin bussiin rojujeni kanssa ja puuskuttaen tungen ahterini, pallomahani ja kassini ensimmäiselle vapaalle paikalle. Tein toki ennen istumista havainnon, että miespuoleinen henkilö istuu ikkunan puoleisella paikalla. Istun vain yhdellä pakaralla, jotten vain ole liian lähellä vieressä istuvaa, jään kuitenkin pois parin pysäkin jälkeen. 

Jonkin ajan kuluttua mies sanoo: "Anteeksi, jäisin tällä seuraavalla pysäkillä pois."

Käännyn katsomaan miestä. Hän katsoo minua. Helvetti, että olen istunut komean miehen vieressä ja huomaan sen vasta, kun hän jää kyydistä pois! Aivan valtava ihastumisen tunne täyttää koko mieleni. Ja vastaan miehelle edelleen hänen silmiään tuijottaen: "Minäkin jään tällä seuraavalla pysäkillä pois". 

Mies jatkaa sanoen: "No sittenhän meillä ei ole hätää". Aivan, meillä ei ole mitään hätää. Aamun kaaottinen kiire on täysin unohtunut, minulla ei olekaan mitään hätää. Jäämme molemmat pois bussista ja jatkamme pysäkiltä eri suuntiin, mutta minun on vielä kahdesti katsottava taakse, että katsooko mies vielä perääni. Ja mies katsoi molemmilla kerroilla ja me molemmat hymyilimme. Ja olin niin ihastunut. Koko aamu oli pelastunut. 

Kesällä tunnen ihastumista päivittäin. Tai oikeastaan jo keväästä alkaen. Onhan se nyt aika selvää, että valon määrä lisää mielihyvää, olo on energisempi ja kenkiin katsomisen sijaan sitä nostaa katseensa aurinkoon ja näkee vastaantulijoita! Ketäpä nyt kiinnostaisi talvella rännässä tai pakkasessa hymyillä vastaantulijalle, kun ainut agenda on päästä kotiin lämpimään. Kesällä kaikki muuttuu. Ja tämä varmasti vaikuttaa siihen, että kesällä ihastuu helpommin, mieli on jo aktivoitu ihastumaan, onhan kaikki ihanaa, sää, loma, lämpö ja pukeutuminen. 

Ihastuminen on kevyttä, hetkittäistä, eikä siinä ole kyse vahvasta kiintymisestä tai rakastumisesta. Ihastuessa dopamiini alkaa tuottaa aivoissa erilaisia tunteita, kuten onnellisuutta. Fenyylietyyliamiini (siis terve, mikä sana) alkaa tuottaa aivoissa euforian tunnetta, mikä saa mielialan kohoomaan. Eli mitä useammin ihastut, sitä onnellisempi olet ja sitä paremmalla tuulella olet! Anna siis elämän ihastuttaa, älä ota ihastumista liian vakavasti. Ihastuminen on ihanaa, helppoa ja todellakin vaaratonta, pikemminkin vain hyväksi sinulle ja kaikille lähelläsi!

 Huomaan ihastuvani todella usein ja monet asiat ihastuttavat, tarkoittamatta sen enempää. Päivittäin saatan nähdä ihmisiä, joihin "ihastun", se voi tosiaan olla ihan mies tai nainenkin. Joskus kaupungilla tai julkisissa kulkuneuvoissa jää vain tuijottamaan jotakuta ja ajattelee, että vau, onpa ihastuttavan upea ulkonäkö. Erilaiset kohtaamiset ja keskustelut saavat ihastumaan. Kesällä toisten tapaaminen tuntuu vain niin paljon helpommalta, kuin talvella, jolloin varmasti ihastuukin herkemmin ja useammin. Syvempää ihastumista odotellessa!

Ihanaa juhannusta sinulle, olkoon se ihastuksien täyteinen!

-Iida

KUVA// Tiia Nyholm

Ladataan...
Iidan matkassa

Toisinaan tuntuu, ettei mikään riitä. Annat kaikkesi, muttei sekään riitä, et siltikään koe onnistuneesi, olleesi riittävä, antaneesi tarpeeksi. Olisihan siellä ollut vielä se 10% nipistettävissä, olisit voinut olla ihan pikkiriikkisen parempi. Se, että jokin on ihan hyvä, ei olekaan niin hyvä. Hyvä ei ole vaihtoehtoa, siihen ei saisi tyytyä. 

Jos sinulle kuuluu ihan hyvää, tarkoittaa se enemmän huonoa kuin hyvää. Treenisi meni tänään ihan hyvin, olisit kuitenkin voinut tehdä vielä paremmin, se ei ollut huippusuosituksesi. Olit treffeillä ihan kivan miehen kanssa, sanomattakin tietää, ettei toisia treffejä tule. Muistat edelleen ala-asteen todistuksen ja arvosanan "hyvä", joka oli yhtäkuin huono, se ei ollut erinomainen eikä kiitettävä. Ihan hyvä kesälomasi ei ole huono, jos et käynyt festareilla tai roadtripillä Indonesiassa. 

On aika raskasta, jos kaikessa pitää pyrkiä aina parhaaseen tulokseen. Aina pitää antaa itsestään kaikki joka päivä kaikessa. Seuraavana päivänä luonnollisesti edellistä vielä enemmän. Jos tänään oli hyvä päivä, niin huominen on vain parempi! Tavoitteet ovat loputtomat ja koskemattomissa.

Suositusyhteiskunnassa mikään ei riitä. Kehittyä pitäisi koko ajan ja joka päivä oppia uutta, sillä elämäsi on sinun käsissäsi ja sinä voit tehdä siitä parempaa. Mutta kenen kanssa me oikein kilpailemme tässä? Miksi asetamme tavotteita omalle elämällemme, joiden saavuttaminen ei ole realistista ja vaan uuvuttaa meitä?  Superelämän eläminen käy aika raskaaksi. Ei kukaan jaksa joka päivä olla paras. Ei kukaan jaksa jatkuvasti kehittää itseään, tavoitella jotain ja mennä epämukavuusalueelleen. Jatkuvalla paremmuuden ja täydellisyydeen tavoittelulla me vain väsymme. Ja mitä saamme? Riittämättömyyden tunteen, emme koskaan koe olevamme tarpeeksi.

Minä olen "tyytynyt" ihan hyvään, vaikkapa työssäni. Voisin todellakin tehdä työni vielä paljon paremmin kuin nyt, mutta olisin paljon väsyneempi. Lisäksi saisin ihan saman palkan kuin muutkin. Todellisuudessa hyvä ei ole jotain, johon jotkut vapaaehtoisesti tyytyvät, kun eivät jaksa tavoitella enempää. Hyvään saa olla tyytyväinen ja pitää olla tyytyväinen. Hyvän tulisi riittää ja olla tarpeeksi. Vähän vähemmälläkin pärjää, jolloin säästää omia voimavarojaan ja mielenterveyttään. Sinä et ole huono, jos et aina ole antamassa parastasi. Joskus on hyvä unohtaa kaikki hetkeksi ja nauttia kahvi hiljaisuudessa ja hyväksyä se, että moni juttu jäi tänään tekemättä ja se on ok. Olen silti hyvä, riitän silti ja voin olla päivääni tyytyväinen. 

Annan hyvän riittää ja ole siihen tyytyväinen!

-Iida

 

Ladataan...

Ladataan...
Iidan matkassaVEGAANINEN JÄÄLATTE

kahdelle

 

4 dl vahvaa kahvia

2 rkl agavesiirappia

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

n. 2 dl kasvimaitoa

jäitä

 

Keitä hieman normaalia vahvempaa kahvia. Kaada kahvi kannuun, johon lisäät siirapin ja vaniljajauheen. Laita kannu jääkaappiin ainakin tunniksi. Ota kaksi suurta lasia, joiden pohjalle laita jäitä. Kaada jääkaappikylmä kahvi laseihin. Kahvia on hyvä sekoittaa ennen kaatamista, jottei siirappi jää pohjalle. Lopuksi lorauta oman maun mukaan kasvimaitoa ja nauti superhyvää jääkahvia!

 

VINKKI

Aamukahvia voi keittää reilusti ja ylimääräisen laittaa jääkaappiin, iltapäivällä voi nauttia jäälattea! Jääpaloja on hyvä olla pakkasessa valmiiksi tai tehdä edellisenä iltana. 

Kahvin voi tehdä kokonaan myös blenderissä ja lisätä lopuksi vain jäät, jolloin kaikki aineet varmasti sekoittuu. Itse olen vain liian laiska tiskaamaan blenderiäni.

 

Ihanaa uutta viikkoa ja kahvihetkiä,

-Iida

Ladataan...

Pages