Ladataan...
Iidan matkassa

Itsevarmuus. Itsevarmuus ihastuttaa. Itsevarmuus kääntää katseita. Itsevarmasta huokuu rohkeus olla oma itsensä. Listaamme yhdeksi unelmakumppanin pirteeksi itsevarmuuden. Haluamme itsevarman miehen tai itsevarman naisen.  Minä löydän itseni usein ihastumasta itsevarmaan ihmiseen ja ajattelevani "wau".

Tuntuukin, että sinkkumarkkinoilla juurikin itsevarmuus on kovaa valuuttaa. Itsevarmassa henkilössä on sitä jotain, tiettyä karismaa. Hänessä on seksuaalista vetovoimaa. Hän ei välitä mitä muut ajattelee, hän on rohkea. Hän hymyilee ja katsoo suoraan silmiin. Hänellä on hyvä olla siinä hetkessä itsensä kanssa, hän ei vertaile itseään muihin. Hän tietää mitä sanoo, eikä ole huolissaan siitä, että sanoisi jotain tyhmää. Hänen kanssaan et koe alemmuudentunnetta, sillä hän on sinusta aidosti kiinnostunut. Hänestä tulee hyvää oloa myös ympärille. Kukapa ei sellaiseen ihmiseen ihastuisi. 

 Itsevarmuus on tunnetila, mutta liian usein annamme valtaa epävarmuudelle. 

Aamulla saattaa herätä itsevarmana ja luottavaisena päivään. Illalle on sovittu treffit. Päivän aikana töissä tulee ongelmia, tunnet epävarmuutta itsestäsi ja ammattitaidostasi. Treffikumppani laittaa viestiä, että aikataulut venyy ja hän ei voikkaan viedä sinua syömään, mutta huomenna hän voi tulla luoksesi hengaamaan ja katsomaan leffaa. Itsevarmuus katoaa ja epävarmuus astuu tilalle. Miten vaikeaa tuo tunnetila onkaan pitää ja miten paljon valtaa epävarmuudelle antaa! Päässä alkaa juosta kaikenlaiset ajatukset, jotka ruokkivat epävarmuutta.

Epävarmuutta on myös suhteissa. Ystäväni kertoi ihastuneensa kumppanissa juurikin itsevarmuuteen, mutta suhteen edetessä kumppanin itsevarmuus tuntuu kadonneen. Tilalla on epävarmuus, onko toiselle riittävä, onko toinen siinä vierellä ja rakastaako se todella. Alkuun on monesti helppoa esittää itsevarmaa ja varmasti pyrimme siihen, koska tiedämme sen vetoavan toiseen ihmiseen. Meillä on myös käsityksiä itsevarmasta ihmisestä, mutta paidan merkki ei kerro itsevarmuudesta mitään.

Jos todella haluat itsevarman kumppanin, kiinnitä huomioita seuraaviin asioihin treffeillä

  • toisen kanssa on helppo olla, helppo jutella
  • hän on kiinnostonut kuulemaan millainen olet, mitä ajattelet
  • olet hänelle tasavertainen
  • hän osaa myös kuunnella, ei siis puhu vain itsestään
  • hän uskaltaa mokata ja myöntää virheensä
  • hän ei miellytä muita ja osaa sanoa ei
  • hän ei selittele virheitään, häviötään tai myöstymistä tähän tapaan "Bussilla kesti ja sit piti vielä käydä kaupan kautta", vaan hän sanoo "anteeksi, olin myöhässä" ja se siitä

Näillä voit itse lisätä omaa itsevarmuuttasi treffeillä

  • pidä huolta hyvästä ryhdistä
  • pukeudu vaatteisiin, joissa tunnet itsesi upeaksi
  • pukeudu treffipaikan ja tilanteen mukaan, jotta et tunne itseasi ali- tai ylipukeutuneeksi
  • ehdota treffejä paikkaan, jossa sinun ei tarvi jännittää
  • osaaminen lisää itsevarmuutta, jos olet hyvä pelaamaan biljardia, lähde treffeille pelaamaan (itsevarma osaa myös hävitä ilman selittelyjä)

 

-Iida

 

Share

Ladataan...
Iidan matkassa

Uskomattoman mehevä ja maukas kakku! Kaikki kastikkeet on ihan turhia, niitä ei tarvita. Kaikki ylimääräinen on vain pois kakun ihanista makuyhdistelmistä. Tässä on käytetty juurikin nyt sesongissa olevaa kurpitsaa ja päärynää. Mausteina on käytetty inkivääriä, muskottipähkinää, vaniljaa ja kanelia. Paisto vaiheessa omassa keittiössäni tuoksui ihan joululle. Miksi tämä kakku ei sopisi jouluun! Hyvä harjoitella jo nyt ja tehdä jouluna perinteisten kuivakakkujen sijaan. 

Väistämättä mausteet sopivat syksyyn ja talveen. Ne tuovat lämpöä ympärilleen ja tuoksu taas tuo makumuistoja mieleen. Sen takia tämäkin kakku yhdistyi heti jouluun ja piparkakkutaikinaan. 

Itse käytin tässä myskikurpitsaa, mutta mikä tahansa muukin on yhtä hyvä. Jauhoinakin käy mitkä vain vaihtoehdot ja viimeistään kokeilemalla selviää. Itse käytin kaura- ja riisijauhoja, koska halusin kakusta gluteenittoman. Pelkkä riisijauho toimii myös hyvin tai gluteeniton jauhosekoitus. Kookossokeri toimii tässä kakussa makeutuksena. Se sopii parhaiten rusehtavan värin takia. Makeutusta tulee myös kurpitsasta. Riisi- ja kaurakin ovat makeita viljoja. 

Ainut työläämpi ja aikaa vievä vaihe on kurpitsasoseen tekeminen. Kuulin juuri ystävältä, että sellaista on mahdollista saada myös valmiina tölkissä. 

Päärynä-kurpitsakakku

(gluteeniton)

n. 18 palaa

n. 24 cm irtopohjavuoka

 

n. 500g kypsentämätöntä myskikurpitsaa

1,5 dl kasvimaitoa

2 dl kaurajauhoja

1,5 dl karkeaa riisijauhoa

225 g voita

3 dl kookossokeria

4 munaa

2,5  tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/2 tl muskottipähkinäjauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta

1/2 tl suolaa

5 pientä päärynää

 

Ota voi huoneen lämpöön ainakin tunti ennen piirakan teon aloittamista.

Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Paloittele kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Poista siemenet. Kurpitsaa ei tarvitse yrittää kuoria. Levitä kurpitsapalat pellille ja paista uunissa kypsiksi 30-50 minuuttia riippuen palasten koosta ja käyttämästäsi kurpitsalaadusta.

Kun kurpitsat on kypsiä, irrota kuoret. Laita kurpitsa aines blenderiin kasvimaidon kanssa ja soseuta. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.

Vatkaa voi ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon yksi kananmuna kerrallaan, edelleen sähkövatkaimella. Sekoita sitten kurpitsasose, jauhot ja mausteet isolla luskalla. 

Voitele irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Pese päärynät ja kuivaa ne. Asettele päärynät kokonaisena kakkuun, anna niiden upota taikinaan. Paista kakkua tunnin ajan. Puolen tunnin jälkeen kannattaa kakku suojata foliolla, sillä päärynät palavat helposti. 
 

Anna kakun jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Kakku paranee vain seuraavana päivänä!

-Iida

Share

Ladataan...
Iidan matkassa

Keitot on ihan suosikkeja viileneviin iltoihin. Keitoissa on toki muutakin hyvää, ne ovat usein helppoja valmistaa ja edullista ruokaa, josta riittää useammalle päivälle. Tämä keitto on vegaaninen, purunasta ja kikherneestä valmistettu. Sileän keiton sijaan, tässä on ihania sattumia! Sattumat tekevät kivan suutuntuman. Ihan loistavaa arkiruokaa ja ehdottomasti kokeilun arvoinen.

PERUNA-KIKHERNEKEITTO

4 annosta

(gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

800g jauhoisia perunoita

2 tlk kikherneitä 

1 sipuli

2 rkl oliiviöljyä

1 l vettä

2 dl kaurakermaa

suolaa

pippuria

kasvisliemikuutio

tuoretta tinjamia

 

Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää perunalohkot. Anna sipuleihin ja perunoihin tarttua väriä. Lisää sitten litra vettä kattilaan sekä kasvisliemikuutio, suola ja mustapippuri.

Anna keiton kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kikherneet ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Ota keitosta 1/3 erilliseen astiaan.

Soseuta kattilaan jäänyt keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon kaurakerma ja kiehauta keitto uudelleen. Lisää joukkoon sivuun ottamasi 1/3 keittoa. Keittoon tulee mukavia sattumia! Annostele keitto ja mausta hienonnetulla tinjamilla.

 

-Iida

Share

Pages