Gastronomiaa

iivents

Messukeskuksessa pannut ja kattilat pihisee, kiireiset keittiömestarit viuhtovat menemään ja maistiaisista ei ole pulaa! My kind of fair! Nimittäin Gastro-messut.

Olin torstaina ja keskiviikkona kuvaamassa messuilla. Vuoden Kokki kilpailu oli täydessä tohinassa, kun saavuin kisapaikalle. Muikeat ja ehkä vähän tuimatkin tuomarit maistelivat taidonnäytteitä. Maikkarin uutiskevennystä oli juuri kuvausryhmä tekemässä ja meikäläinen pujahti joukkoon ihmettelevään mukaan.

Kuvassa Teppo Säkkinen Savoy ravintolasta viimeistelee kokousleipiä.

Vuoden Kokki - kilpailun kertomaa:

"Finaalin ensimmäisenä tehtävänä on valmistaa kolme erilaista kokousvoileipää 12 hengelle, jotka asetellaan Suomessa käsityönä valmistetuille puuvadeille. Täytteissä pakollisina raaka-aineina ovat palvilammas ja punasipuli, kylmäsavustettu hauki ja kananmuna sekä silakka ja kurkku. Tehtävä täydentyy finaaliaamuna raaka-aineita sisältävällä yllätyskorilla."

Voittajan julkistamista en päässyt kuulemaan asiakastilaisuuden kutsuessa, mutta onneksi uutiskevennys sen kertoi. Eero Vottonen G.W. Sundmans - ravintolasta voitti tittelin. Onnea!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.