karppaajaa kuultava?

iivents

Tapahtumajärjestäjän näkökulmasta on jännä huomata trendit ja erilaisten ruokavaliohypetysten nousut ja laskut. Olen lähettänyt vuosien varrella useita kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin, on pieniä, suuria, ruokailua, pientä naposteltavaa tai cocktailpaloja. Kun on natusteltavaa tarjolla, niin on myös ruokavaliorajoitteiden ilmoittamiseen oma slotinsa.

Olen aikuisiällä allergisoitunut vakavasti mm. pähkinään ja manteliin, joten kuljetan aina mukana Epipen-kynää mahdollisen anafylaktisen shokin iskiessä. Ja tiedän, että allergioiden kanssa on välillä hankala surffata buffapöydässä ja varsinkaan jälkkärit tai kahvileivät eivät ole helppoja "nakkeja".

Musta kahvi onkin usein mun vaihtoehto nro uno!

Mutta mitäs mieltä olette uudesta nousevasta trendistä; moni ilmoittaa perinteisten kala, sitrushedelmät, pähkinäallergioiden sijaan karppaaja tai ei arominvahventeita. Onko karppaus rinnastettavissa ruoka-aineallergiaan? Vai onko se oma valinta ja järjestävän osapuolen ei tule miettiä osallistujan mieltymyksiä / valintoja, vaan aidosti allergisoivia ruoka-aineita ja niille korvaavia vaihtoehtoja?

Share

Kommentit

LinaS
iivents

..ja lisättäkööt vielä, että olen itsekin vähentänyt välillä hiilareita. Mutta en sanoisi omaa toimintaa suoranaiseksi karppisen meiningiksi. Esimerkiksi kuvassa olevasta maukkaasta kreikkalaisesta leivästä en olisi voinut kieltäytyä suvun järkkäämissä Kreikkis-pippaloissa. Tätini oli pyöräyttänyt sen omin kätösin ja wautsi wau kun oli makoisaa!

Tuulee tuulee

Mielestäni dieettipreferenssit ja allergiat painivat ihan eri sarjassa. Toinen juttu on sitten se, että jos haluaa pitää asiakaspalvelullisen asenteen, niin toki myös vähemmän pakottavat ruokavaliotoiveet varmaan kannattaa ottaa huomioon, jos se on mahdollista. 

LinaS
iivents

Kiitos Am kommentista.

Olen osaltani koittanut ottaa huomioon tarjoiluiden monipuolisuuden sillä, että esim. vihersalaattiin ei lisätä allergisoivia tuotteita, vaan ne voi kasata itse lautaselle. Mutta kaikkien catering-firmojen tai valmiiden menuiden kohdalla tämä ei ole mahdollista. Silloin joudun usein supistamaan tarjottavia, jottei tule tunnetta että jää paitsi jostain. Ensi sijaisesti vaihtoehdot tarjotaan allergiasta/sairauksista ilmoittaville - heille on aina tilattu erillinen annos. Ja hyvän palvelun nimissä sitten nämä "dieettipuolen" jutut. Mutta harmittavan usein ne jää koskematta.

- Tässä ihan pari viikkoa sitten olin viettämässä työhyvinvointipäivää erään hotellin yhteydessä olevissa kokoustiloissa. Aamukahvin yhteydessä oli erillinen pöytä, johon oli kerätty kaikkien n.100 osallistujan ruokarajoitteet (niitä oli yllättävän paljon). Nappasin oman pikkukipposeni jossa oli maukas täytetty sämpylä ilman pelkoa "pähkinävaarasta" kahvin kyytipojaksi, mutta ihmettelin kuinka moni kupponen sinne jäi aamiaishetken päätyttyä. Järjestäjä oli kuunnellut hienosti toiveita ja keittiö hoitanut hommansa, mutta osallistujat eivät näemmä ottaneetkaan tarjottuja vaihtoehtoja.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.