Mikä olisi passeli Kalevalanpäivän herkku?

iivents

Jos laskiaisena herkutellaan kermavaahtoa tursuavilla pullilla ja Runebergin päivänä napakoilla runegreenintortuilla - miksi Kalevalanpäivänä ei voisi olla omaa herkkua myös? Kaiken makean keskellähän se voisi olla jotain aivan muuta - suolaista ja makoisaa? Joka kekkereillä on makeaa, macaronseja tai suklaakakkua, minä haluaisin suolaisia herkkuja välillä. Olenkohan aivan yksin tämän toiveeni kanssa - tuskin. 

Vai olisiko se suuri kalavale - ei silloin saa herkutella kuin kulttuurin nälkään. Suomen Kulttuurirahasto jakoi perinteisessä vuosijuhlassaan apurahoja 21,3 milj euroa. Tsekkaa ketkä saivat työhönsä tukea >>.

Kielten kehittämiseen ja ylläpitämiseen jaettiin merkittävä tuki. Hienoa! 

City-Sámit ry:lle myönnettiin 100 000 euroa saamen kielen ja kulttuurin elvyttämiseen pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla ja lähialueen kunnissa asuu yli 10 % koko Suomen saamelaisväestöstä, ja hankkeen tavoitteena on saada aikaan mm. saamenkielinen kielipesä Helsinkiin.

Lainaus SKR:n sivuilta.

Skål kaikille apurahansaajille! 

...mutta mitä herkkua tänään voisikaan tarjota...

Kommentit

LinaS
iivents

Oi, kiva että aamuinen pohdintani sai myös siellä mielen liikkeelle! Lohi, tuo makoisa ystävä - siitä taidankin herkkuset makoisat illalla loihtia. Ja peksua taitaakin löytyä jääkaapista, jos jotain rasvaista "naisherkkua" taikoisi kylkeen (kirjaimellisesti, onhan se Kalevalanpäivä). 

Graavilohta kutsuin pienenä namikalaksi, kun en muuta nimeä tiennyt. Sen verran suuri herkku ollut aina tässä osoitteessa. Pitääkin käydä kurkkimassa onko Lisbetin ohje sama kuin äidiltä saatu takuuvarma graavausohje. Uudet reseptit ovat aina tervetulleita. 

Kiitos ideasta ja hienosta papukaijamerkistä! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.