onko vastaavaa?

iivents

Lissabonin tuliaisherkku- vaniljainen Belem - leivos! Njam!!

Näin ruokaviikon siivittämänä kyselen, oletteko törmänneet vastaaviin Suomen kahviloissa?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Belem lienee sama asia kuin pastel de nata? En ole vastaaviin herkkuihin Suomessa törmännyt, mutta portugalilainen tuttava kertoo, ettei näiden valmistaminen vaadi ihmeitä kotileipurilta, joskin hieman kärsivällisyyttä. Saisivat kyllä levitä Suomeenkin, Portugalissa tehdään aivan mielettömän hyviä leivoksia muutenkin!

LinaS
iivents

Samainen leivos! No en minäkään ole törmännyt ja olen miettinyt josko sitä pitäisi ottaa härkää sarvista ja tuoda tuulahdus vaniljaisia kesälomareissun muistoja kotikeittiöön. Tuo kuuman maidon kanssa lotraaminen vaan tuntuu jo etukäteen siltä, että ärräpäitä saattaa lennellä. ;)

Ovat kyllä niin hyviä. Ostettiin kahviloista ja ruokakaupoista mukaan erilaisia herkkuja. Kuvan leivosrasia ja mansikat napattiin kyytiin kaupunkia kiertäessä. Suosikki belem /pastel de nata leivoksiksi nousivat yllättäen El Corte Inglésin leipomon leivossetti. Siellä taisi olla kova kysyntä, sillä rasialliset olivat uunituoreita, kuumia ja niin suussa sulavia! Mikä parhainta, sopivat myös tälläiselle pähkinä/manteliallergiselle - yleensä saan katsoa vierestä kun muut vetävät herkkuja napa rutisten.

Ostimmekin niitä mukaan kotiintuomisiksi. Apartementoksessamme oli pakastin, joten heitimme leivosrasioita pakkaseen - sanomalehteä ympärille ja matkalaukkuun. Kotiinsaavuttuamme leivokset olivat edelleen kylmiä ja suoraan jääkaappiin laitettavia.

LinaS
iivents

Pakko lisätä - kun mainitsit, että Portugalissa tehdään herkullisia leivoksia. Kyllä, ovat eivät pelkästään makuhermoja-, vaan myös silmäähiveleviä!

0001.jpg

(Ei varmistettu)

Totta! Olin keväällä Portossa, ja noin joka kolmas ovi jonka ohi kävelin oli pasteleria täynnä toinen toistaan vastuttamattomampia leivonnaisia. Tuli kuitattua jokunen ateriakin leivoksella, melkoinen pullahiiri kun olen... En ole koskaan vakuuttunut esimerkiksi espanjalaisten leivoksista, portugalin herkut ovat omaa luokkaansa!

Terveisin sama vierailija :)

LinaS
iivents

Samalle vierailijalle kiitokset kommentista. Ja tosiaan, niitä houkuttelevia herkkuikkunoita Portugalissa oli! :)) Mutta onneksi ainakin Lissabonin kadut ovat ylös alas kapuamista, jossa energiaa tarvitaan - ja sitä kuluu tepastellessa pienillä ihastuttavilla kujilla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.