Sibben päivä

iivents

I går var jag i Finlandiahuset på Bo Kaspers Orkesters julkonsert med min kära vän. Vi träffades med henne via sandbox när vi var fyra-fem år gamla.

Ja sitten takas suomenkieleen (siitä onkin pitkä aika kun on viimeksi kirjoittanut jotain toisella kotimaisella – pahoittelut mahdollisista virheistä). Oli tosi rauhoittavaa istua alas joulukonserttiin ja kuunnella Bossen omia soundeja, sekä perinteisiä ja ei niin perinteisiä joululauluja. Konsertti olikin ainutlaatuinen, koska yhtye ei ole aiemmin tehnyt joulukonserttikiertueita 20-vuotisen uransa aikana.

Joulutervehdys 1940 luvulta Hawajilta oli kenties keinuvan rytmiikkansa vuoksi mieleenpainuvin. Ennen konserttia käväisimme Events Clubin pikkujoulutilaisuudessa glögeillä ja juustotarjottimien äärellä ravintola Verandassa.

Suomalaisen musiikin päivä – sitä juhlitaan ja liputetaan nyt. Tänään on Sibben synttärit, eli Johan Christian Julius "Jean" Sibelius syntyi 8. joulukuuta 1865 Hämeenlinnassa ja nukkui pois 20. syyskuuta 1957 Ainolassa, Järvenpäässä.

Tämän kunniaksi Musiikkitalossa tarjolla musisointia ja puhetta musiikista >>
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.