Ladataan...
iivents

On kuulemma ensi kesän juttu. Ainakin näin kuulin Gastro-messuilla Choco Kebabin esittelijän sanovan maistelijoille. Pähkinäallergisena en voinut suklaalättyä maistaa, mutta kovin oli muikeita ilmeitä maistelijoilla. Hyvää? Liian makeaa? Tiedä siitä. Ideana hauska ja uusi.

Jos moinen kebberulla tulisi vastaan esimerkiksi kesän festareilla, ostaisitko makeannälkään?

Share

Ladataan...
iivents

Tattadatattada daa!!! Mitä pöydältä löytyykään?! Ei, Sara ei ollut taikomassa, vaan laittamassa ruokaa. Iloinen, aurinkoinen Sara La Fountain esitteli slow foodin vastapainoksi nopeaa, helppoa ruuanlaittoa.

Kokkaillessaan hän kertoili uudesta ohjelmastaan Saran ja Meri-Tuulin Metropolit. Sattuiko kukaan katsomaan ohjelmaa?

Share

Ladataan...
iivents

Messukeskuksessa pannut ja kattilat pihisee, kiireiset keittiömestarit viuhtovat menemään ja maistiaisista ei ole pulaa! My kind of fair! Nimittäin Gastro-messut.

Olin torstaina ja keskiviikkona kuvaamassa messuilla. Vuoden Kokki kilpailu oli täydessä tohinassa, kun saavuin kisapaikalle. Muikeat ja ehkä vähän tuimatkin tuomarit maistelivat taidonnäytteitä. Maikkarin uutiskevennystä oli juuri kuvausryhmä tekemässä ja meikäläinen pujahti joukkoon ihmettelevään mukaan.

Kuvassa Teppo Säkkinen Savoy ravintolasta viimeistelee kokousleipiä.

Vuoden Kokki - kilpailun kertomaa:

"Finaalin ensimmäisenä tehtävänä on valmistaa kolme erilaista kokousvoileipää 12 hengelle, jotka asetellaan Suomessa käsityönä valmistetuille puuvadeille. Täytteissä pakollisina raaka-aineina ovat palvilammas ja punasipuli, kylmäsavustettu hauki ja kananmuna sekä silakka ja kurkku. Tehtävä täydentyy finaaliaamuna raaka-aineita sisältävällä yllätyskorilla."

Voittajan julkistamista en päässyt kuulemaan asiakastilaisuuden kutsuessa, mutta onneksi uutiskevennys sen kertoi. Eero Vottonen G.W. Sundmans - ravintolasta voitti tittelin. Onnea!

 

 

Share

Pages