Äitityyli shcmäitityyli

Ladataan...
Ima de la Falaise

 


Ihan näissä ikiomissa, sopivan kokoisissa farkuissa ja neuleissa olin kotonani, kävin kaupungilla, imetin julkisesti ja leikin lapsen kanssa lattialla. Tyylitietoisuudesta voidaankin sitten olla montaa mieltä.

Mielipideautomaatti ja tyylikkyydestään tunnettu henkilö täällä taas hei. Oi mutsi mutsi kirjoittaa äitityylistä seuraavaa:

"Jos minun pitäisi määritellä nykyäitityyli, se menisi ihan puhtaasti ennakkoluulojeni listaukseksi. Nykyäiti pukeutuu valkoisiin puuvillatunikoihin ja kivipestyihin pillifarkkuihin, sillä on marimekon laukku, nahkaiset kengät ja pitkä hyvinhoidettu tukka sekä musta takki. Värimaailma on musta-valkoinen-vaaleansininen ja kaulassa saattaisi olla jotkut "kivat" helmet ja sitten kun räväytetään, hankitaan jotain hyväksi havaitun lastenvaatemerkin mamma-mallistosta, ehkäpä jollain vekkulila värillä tai printillä. Oikeastihan juuri kukaan ei pukeudu näin, mutta sellainen mielikuva minulla silti on äitityylistä 2012."

Ennakkoluuloja tosiaan. Nyt täytyy kyllä sanoa, etten ole moista humanistin ja espoolaisrouvan risteytystä koskaan muistaakseni nähnyt. No, mutsin postauksen kommenttiosiosta nousee muutamia kohtia esiin ja ne menevät minulta niin korkealta yli hilseen, että pakkohan niitä on ääneen pohtia:

Sää

Kyllä meillä on ollut neljä vuodenaikaa, takatalvi ja vappuräntä ennen lasten saamisiakin. Semmoinen suomalainen on ihan pöljä, joka ei satsaa säänmukaisiin varusteisiin ja väittää, ettei sitä voi tehdä tyylikkäästi. Ei ole mikään pakko olla uggi-ihminen.

Sanon tämän vuosien hoitotädin ominaisuudessa hiekkalaatikolla ja pulkkamäessä pyörimisen summana: kertaakaan en tuulihousuja käyttänyt ja ihan oma kiva talvitakki minulla oli päälläni. Lisäksi haluaisin huomauttaa, että lapsi ei mene miksikään jos sitä ei ihan joka vaakatason ryöppyyn vie ulos tönöttämään. Kuka ihme senkin on keksinyt, ettei koskaan voi jäädä vain sisälle leikkimään? Kyllä voi.

Imetys

Vihaan luukkupaitoja ja niitä paitoja, jotka menevät sillä tavalla ristiin rastiin tuosta edestä. Yllätys yllätys: niitä ei ole mikään Jumalan käsky käyttää. Sen kun pistää imetysliivit, normaalin topin ja siihen päälle ihan minkä tahansa paidan omasta takaa. Kun syötön aika tulee, nostaa vaan helman ylös, vetää topin kaula-aukkoa alas ja avaa liivit. 

Helppoa ja nättiä, eikä tarvitse mennä mukaan maailman suurimpaan naurettavuuteen, joka myös lapsella rahastamisena tunnetaan. Kuka hullu maksaa t-paidasta seitsemänkymmentä euroa? En minä, en varsinkaan sellaisesta mitä tulen käyttämään korkeintaan puoli vuotta.

Kotona oleminen

Kyllä minä ennen lastakin olin kotona, ihan joka ilta ja viikonloppuisin ja joskus arkenakin ja niin krapulassa etten viittinyt ulkonäköön satsata. Ei se mikään syy ollut käyttää haaroista revenneitä mainosverkkareita ja Hankkijan t-paitaa. Paha on laittaa ylleen sellaista mitä ei ole kaapissa. Jos siellä on peruslegginssit tai kauniisti laskeutuvat joogahousut tai vaikka sopivankokoiset farkut ja noita em. toppipaitayhdistelmiä niin pitkällä ollaan jo. Miksi pitää tehdä niin jumalaton kuilu kodin ja ulkomaailman välille?

Taaperon sotkuisuus

Tämä on täyttä totta ja siksi kannattaa suosia edullista trikoota, jonka voi pestä kuumassa ja heittää lopulta roskiin. Epäekologista mutta mikä tässä maailmassa ei sitä ole? Muista riisua lapsi alasti tai käytä sadetakkia kun se opettelee syömään. Säästyt monelta murheelta.

Aika

Yksi kysymys: kuinka paljon kauemmin menee kivan mekon kuin tyhmän mekon pukemiseen päälle? 

Muuttunut keho

Niin on muuttunut joo. Samalla vaivalla kun hakee kirpputorilta lapselle vaatteita voi katsella itselleen vetimiä välivaiheeseen. Kannattaa myös kysellä ystäviltä ja käydä aleissa, joita nykyään on jatkuvasti. Ihan turha kärsiä liian pienissä tai suurissa vaatteissa, ei kai kukaan tee niin muutenkaan. Mikä syy lapsen saaminen muka on? 

Niin, ja vaunuja ei tosiaan tarvitse tunkea kanssaan sovituskoppiin, lapsen voi jättää isälle/hoitajalle tai kopin ulkopuolelle.

Raha

Ks. edellisestä kohta kirpputori. Rahaa tulee ja menee ihmisen elinaikana, sitä ei voi estää. On sitä hullumpaankin törsätty (jostain ne rumat ja vääränkokoisetkin vaatteet on tulleet sinne kaappiin). 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...