Esikoiskirjat ja syysdekkari

Inahdus

Hesarin esikoiskirjakirjakisan ehdokkaiden uutinen ja lista löytyy täältä: 

http://www.hs.fi/kulttuuri/Kymmenen+kirjaa+kisaa+Helsingin+Sanomien+palkinnosta/a1305548207791

Tänä vuonna olen lukenut kirjoista vain yhden, Antti Leikaksen Melomisen ja Pekka Hiltusen Vilpittömästi sinun on parhaillaan luvussa. Siinä kävi tuuri: luen joka syksy yhden dekkarin ihan periaatteesta, muuten se on genre, joka ei ole ihan ominta aluettani enkä siksi käytä lukuaikaa dekkareiden lukemiseen laajemmin. Valintaa on pakko tehdä.

Valitsin näemmä hyvin. Hiltusen teosta on kehuttu paljon ja pidän sitä itsekin hyvänä romaanina (vaikka se on vielä kesken). Kirjan päähenkilöitä ovat suomalaiset naiset Lontoossa - aihepiiri pyörii sopivasti vähän mystisissä kuvioissa, lehtimaailmassa ja kansainvälisissä ympyröissä. Ennen kaikkea kirja on koukuttava ja hyvin kirjoitettu - mikä ei ehkä Imagen toimituspäälliköltä yllätä, mutta ilahduttaa kumminkin. 

Salamatkustaja kirjoitti kirjasta hyvin  (http://www.salamatkustaja.com/2011/10/26/keskiviikon-kirja-vilpittomasti-sinun/) ja totesi, että mieleen tulee Stieg Larsson. Niin itse asiassa mullekin. 

Muista esikoisista en osaa sanoa lukematta mitään - raadin mukaan taso oli tänä vuonna kova ja ulkopuolelle jäi monia hyviä esikoisia. Toivottavasti nekin löytävät lukijansa, palailen asiaan. 

Share

Kommentit

Susa - Järjellä ja tunteella

Voi että minua kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän tuo Hiltusen kirja! Pakko hankkia käsiini se jostain :)

Minua vieläkin vähän harmittaa, ettei Rasi-Koskisen Katariina päässyt tuolla listalle, mutta sellaistahan se on noiden listojen, Finlandioiden sun muiden kanssa, ei niille kaikki hyvätkään mahdu.

Täydellinen paisti -teoksen pistinkin eilen kirjastosta varaukseen, sekin kiinnostaa kovasti. Iida Rauman kirja taitaakin tähän mennessä olla ainoa, jonka olen tuolta listalta lukenut.

Ina
Inahdus

no, niin muakin harmittaa, kun katariina oli musta huikea esikoinen, pidin siitä itse todella paljon, mutta kaikki eivät aina voi mahtua mukaan... pitäisi lukea koko vuoden esikoiset, että olisi varaa arvioida asiaa, raatien tehtävä ei ole helppo. 

odotan bloggaajien arvioita, itse ei kaikkea ehdi kuitenkaan - täydellinen paisti kuulostaa kiinnostavalta, verkon puuttumisesta yllätyin, vaikken olekaan lukenut. veikkaan runouden voittoa tänä vuonna, jostain syystä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulle ei tullut Larsson mieleen (en ole lukenut!) mutta tykkäsin kyllä kovasti Hiltusen kirjasta :-) Siinä on synkistä rikoksista huolimatta positiivinen perusvire... odotan jo innolla sarjan seuraavaa osaa. Booksy.

Ina
Inahdus

eipä sitä tiedä, jos hiltusesta tulisi Suomen Larsson vielä kansainvälisille markkinoille - ainakaan tämä ei ole nurkkakuntainen dekkari. luen aina esikoiskirjakisan voittajan (ainakin), katsotaan tuleeko uutta luettavaa. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Miki Liukkosen "Valkoisia runoja" on mahtavan huumorintajuinen runokirja (ajatella, että runokirja voi olla sitä). Voittaja-ainesta!

Ina
Inahdus

kiitos vinkistä! kuulostaa ihanalta, pitäisi ehtiä lukemaan taas runojakin, huumorintajuinen runokirja täytyy siis ottaa lukuun! Mulle taisi tulla se intuitio runouden voitosta ehkä Nobel-palkinnonkin takia. Ajan henki on vähän sellainen, että halutaan nostaa epäkaupallisempia arvoja: kirjastothan pärjää hyvin taloudellisesti tiukkoina aikoina, leffaan menon sijaan lainataan kirja ja käperrytään kotiin. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.