Kyrö läpäisi äiti-testin

Inahdus

No niin, tiukin mahdollinen testi on tehty Kyrön uusimmalle teokselle eli Mitä äiti sanoi. Innostui. Hänen mielestään Kyrön Kerjäläinen ja jänis on sekä hauska että viisas kirja, joten kirja ylittää ikärajat. Ihastelimme yhdessä Kyrön huumoria, joka äitini mielestä muistuttaa pakinoitsija Ollia (surukseni tämä ei sano yhtään mitään useimmille alle 70-vuotiaille - Olli on nimittäin mielestäni nerokkain pakinoitsija Suomessa koskaan ja kaiken lisäksi ajaton, kokoelmia saa tsägällä divareista ja alennusmyynneistä). Kyrön huumori on myhäilevää ja iskevää: luulisin, että studio julmahuvin ja monty pythonin fanit ovat samalla aaltopituudella. Jos sen sijaan on sitä mieltä, että Reinikainen edusti kotimaisen huumorin kulta-aikaa, ei varmaan kannata perehtyä Kyröön. (Nyt nuoriso ei edes ymmärrä, mistä puhutaan, mutta lukekaa Kyröä silti.) Kyrö on tänään Maikkarin 45 minuuttia -ohjelmassa, pakko nähdä (ja - haa! - sosiaalisen elämän puutteessa näenkin!).

Kommentit

jukka s.
En minä aina ole sama

Kerjäläinen ja jänis on jatkuvasti lainassa meidän kirjastosta eli tapaamme tulevaisuudessa. Urheilukirjaa luin nelisenkymmentä sivua, mutta älä Ina hermostu, sitten se sai jäädä. Ainakin yksi Olli luuruilee hyllyssäni. Onnin elämä lähestyy loppuaan, ainakin minä diggaan kirjaa. Ponille vauhtia -tekijät (jotkut) tekee uutta sarjaa, sekin tuntuu hyvältä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei mä en ole vielä viittäkymmentäkään ja tiedän toki pakinoitsija Ollin. Itse asiassa olen luetuttanut hänen pakinoitaan 17-vuotiaalle pojallenikin (joskus kun hän oli 15 v.) Kerjäläinen odottaa yhä kirjakasassa sitä hetkeä, että uskallan alkaa lukemisen. Sitten se nimittäin loppuu ja mitäs sitten odotetaan. Sitten voi taas pahoittaa mielensä tai ruveta harrastamaan pituushyppyä.
Kyröt olen testannut äidin lisäksi isälläni, joka löysi mielensäpahoittajasta sielun veljen. Ja taisi mennä siinä urheiluhuumassa myös 700 grammaa isältäkin :)
Saari63

Ina
Inahdus

aivan mahtavaa, että ollia ei ole unohdettu, piristyin! suosittelisin koottuja pakinoita ehdottomasti kaikille kyrön faneille, mustapartainen mies ja mielensäpahoittaja on musta selvästi jotain sukua, mutten ole löytänyt enää ollia oikein mistään, jotain näköispainoksia on tehty mutta siinä se. erityisesti ollin kielellinen nerokkuus ilahduttaa aina vaan uudestaan. harvinaista, että pakinat kestää aikaa niin hyvin.

nyt on tunnustettava, että en aio lukea urheilukirjaa. nimittäin urheilu erityisesti muodossa yleisurheilu menee mulla siihen kategoriaan, joka ei kiinnosta sen vertaa, että jaksaisin lukea EDES kyrön kirjoittamaa kirjaa aiheesta (paitsi 700 grammaa, joka oli hyvä urheiluteemasta huolimatta - siinä oli niin paljon muuta). jukan kommentti vahvisti päätöksen. ;)

liikuntahulluhan olen kyllä, mutta musta urheilua kuuluu harrastaa, ei katsoa tai lukea. tällainen tunnustus tällä kertaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.