Jouluinen raakasuklaatalo

Ladataan...
Iris

Yhteistyössä Foodin.

Liimattuani viimeisenkin palan pienoismalliini uhosin jo Instagramin puolella rakentavani seuraavan taloni aivan jostain muusta kuin pahvista. Nyt tuo lupaus on käynyt toteen. En ole kuitenkaan rakentanut joulun kunniaksi perinteistä piparkakkutaloa, vaan suklaatalon ja tarkemmin vielä sanottuna raakasuklaatalon.

 

Loistava idea ei ole aivan omani, vaan Foodin järjesti meille ambassadoreille leikkimielisen kilpailun lähettämällä postitse paketin kaakaomassaa ja antamalla täysin vapaat kädet oman suklaatalon suunnitteluun ja toteutukseen. Lämpimänä ajatuksena jakaa niin meille kuin teille terveellisten herkkujen ilosanomaa.

Voitte varmaan arvata, että kuullessani tehtävästä olin aivan täpinöissäni. Äitinikin hiukan jo varoitteli, etten innostuisi liikaa ja rakentaisi valtavia pilvilinnoja. Vaikka talon rakennuksen sijaan haaveilin jo koko suklaakaupungista, järki minulla oli yhä kädessä. Tiesin, ettei suklaa ole rakennusmateriaalina minulle yhtä tuttua kuin pahvi tai betoni, mutta näiden tavoin se ei pelkällä tahdonvoimalla pystyssä pysy.

 

 

Halusin kuitenkin tehdä jotakin tavanomaisesta poikkeavaa, jonka rakennukseen voisin innoittaa myös lukijoitani. Mielestäni suklaa maistuu parhaimmalta hyvässä seurassa kaakaon tai kahvin kanssa, jolloin yksikin suupala voi tuoda nautinnon. Suunnittelinkin siis pienen suklaatalon tuon kyseisen hetken ympärille. Suklaataloni voi kiinnittää kaakaokupin reunalle, josta sen voi poimia suoraan suuhunsa tai tiputtaa kookoskermavaahtohankien keskelle antaen vajota ja sulaa kuumaan juomaan, jolloin kaakao saa säväyksen täyteläisyyttä, kermaisuutta ja cayennepippurin lämpöä. Itse tiputan suklaani kaakaoon, mutta en anna sen tyystin sulaa maitoon, vaan lusikoin onnellisena suuhuni sulavia sattumia. Kaakaon ohella suklaatalot istuvat myös kahvikuppien laidoille ja suklaan sekä kermavaahdon avulla arkikahvi muuntautuukin juhlapyhien kunniakasi cafe moccaksi.

Lopulta sainkin aikaiseksi pienen suklaakylän, joka kohoaa valkoisia rinteitä ylös kohdaten pehmeät kumpareet ja lumipyryn. Vaikka ulkona maa on vielä musta tuovat kookoshiutaleet häivähdyksen valkoista ainakin joulun kattaukseen. Jotta sinunkin olisi helppoa koristaa joulupöytäsi suklaataloin voit lukea reseptin ja ladata piirtämäni talon kaavat oman blogini sivuilta.

Lisäksi, jos ihastut ideaan, käypä peukuttamassa suklaakylää myös Foodinin Facebookissa. Äänestysaikaa parhaan suklaatalon valintaan on 23.12 asti. 

 

 

Share

Kommentoi

Ladataan...