Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #10

Isyyspakkaus

Lokakuu vaihtui marraskuuksi maa-artisokan merkeissä. Hain myös pitkästä aikaa hallista kalaa, ja Rouva kaivoi pakastimesta kesällä ostettua ylämaankarjan lihaa.

"Tein silakkapihvejä, vähän sellaisia omanlaisia. Levitin fileet uunipellille leivinpaperin päälle, sekoitin päällisen leivänmuruista, valkosipulista, oliiviöljystä, suolasta, raastetusta parmesaanista, mustapippurista ja oman mökin lehtipersiljasta ja paistoin 200-asteisessa uunissa vartin. Oijoi. #keittiössänyt"

"Tiesittekö, että maa-artisokasta saa ihan tolkuttoman hyviä rieskoja? (Hippasen ylituotantoa #puutarhamökillä tässäkin lajissa) #keittiössänyt #aamiaishommia"

"Meillä on syöty viime aikoina risottoa usein. Niin usein, että nelivuotias totesi tänään: "TAAS risottoa!" Mutta eipä voi tehdä muuta, kun tarjolla on kurpitsaa, sieniä tai sitten maa-artisokkaa, kuten kuvassa. Päällä vielä muutama uunissa paahdettu maa-artisokka, jotka jäivät keskiviikolta. Niin kovin kovin hyvää, ja nelivuotiaskin halusi lopulta lisää. #keittiössänyt #maaartisokkarisotto"

"Taas yllättävää kauneutta leikkuulaudalla: salaattia violeteista porkkanoista. Viipaloin ne (rumalla 70-luvun) mandoliinilla ja lisäsin kulhossa seuraksi oliiviöljyä, limettiä, pannulla pikkuisen paahdettuja juustokuminan siemeniä, tuoretta korianteria ja suolaa. Mmmmmmmmm. (Onnistuu vallan mainiosti myös tavallisista porkkanoista, minä vain halusin vähän hienostella pyhäpäivän kunniaksi.) #keittiössänyt #kauneutta"

"Eihän tämä niin kummoisen näköistä ole, mutta voih miten hyvää. Olin nimittäin kesällä ostanut maalta ylämaan lehmän paistia. Sulatin sen pakkasesta, leikkasin palasiksi ja laitoin yöksi 100-asteiseen uuniin sipulin, valkosipulin, porkkanoiden, kuivattujen herkkutattien, kuivattujen (mutta huuhdeltujen) vihreiden linssien, inkiväärin, muutaman rosmariinin- ja timjaminvarren (=risun), suolan, mustapippurin ja veden kanssa. I-ha-naa On jo melkein talvi -ruokaa. #keittiössänyt #hyvääpataa"

"Kauneutta leikkuulaudalla, jatko-osa: sipuli-sienipiirakka. Pohjassa voita, kaurahiutaleita, suolaa ja vehnäjauhoja. Täytteessä sipulia (kelta & puna), vaaleitaorakkaita (pakkasesta), timjamia (puutarhamökiltä eli suurin osa ruoasta maustetaan lähitulevaisuudessa timjamilla), kermaa, kananmunaa, vanhaa goudaa, suolaa ja valkopippuria. Tätä syödään huomenna. #keittiössänyt #sienipiirakka"

"Hitaat aamut. Tein taas rieskoja (maa-artisokasta), koska SOSEITA RIITTÄÄ. #keittiössänyt #aamiaishommia"

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #9
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #8

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #7

Share

Kommentit

Herkkuja ja hupsutuksia

Näitä Rouvasi ruokavinkkejä on aina niin ihana lukea (ja katsoa), ja niistä löytää parhaimmillaan muistutuksia ruoka-aineista, jotka ovat juuri sillä hetkellä päässeet itseltä unohtumaan...kuten silakasta. Tällä viikolla täytyy saada silakkaa!

Kommentoi