Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #11

Ladataan...
Isyyspakkaus

Syksyn vaihtuessa talveksi ruokapöytäämme palaavat pitkään haudutetut ja lihaisat pataruoat. Ja tietysti ruusukaali! Tämänkin vihanneksen kohdalla kannattaa unohtaa höyryttäminen, sillä puolitettuina, öljyssä kieriteltyinä ja uunissa paahdettuina niistä tulee paljon maukkaampia!

"Oi, nyt alkoi tässä perheessä uunissa paahdettujen ruusukaalien kausi. #keittiössänyt #melkeinjoulu"

"'Äiti, minä kyllä olisin halunnut mennä tänään päiväkotiin', totesi nelivuotias vapaapäivänsä aluksi. 'Siellä on ruokana pinaattilettuja. Sellaisia vihreitä. Puolukkahillon kanssa. Ne on tosi tosi hyviä.' Noooooh, ehkä nämä välipalaletut vähän korjaavat tilannetta. #keittiössänyt #elämääpellossa #lettuja #eipinaatti"

"Avokadoleipäkauteni on alkanut! #keittiössänyt #aamiaishommia"

"Tällainen sujahti aamukymmeneltä uuniin, perinteinen marraskuun hirvipata, kerran vuodessa -herkku. Hirvenlihaa, sipulia, inkivääriä, chiliä, palsternakkaa, suolaa, vettä sekä tietysti oman mökin timjamia ja rosmariinia, joilla maustetaan 95 prosenttia tämän perheen ruoista tulevina viikkoina. #keittiössänyt #pataruokaa"

"Brunssista uhkasi tulla brinneri, kun kokkailtiin lasten kanssa isille aamiaista. Croque Madamet kantarelleista, hedelmäsalaatit (miten ne aina unohtaakin arjessa??) ja aikuisille mimosat omasta omppumehusta. Maistui - ja kovasti onnea kaikille isille, myös omalleni sinne jonnekin. #keittiössänyt #isänpäivä"

"Luuliko joku, että omat omenat olisi jo syöty? Ehei. #keittiössänyt #omppupiirakka #taasvaihteeksi"

"Talvi tuli, ja samalla tuli kova tarve kokkailla tuhdinmakuisia ruokia. Tänään se tarkoitti tällaista intialaishenkistä kikhernekastiketta: sipulia, valkosipulia, inkivääriä, tuoretta kurkumaa, jeeraa, tomaattisosetta, suolaa, pippuria. Ja koska kookosmaito oli päässyt loppumaan (katastrofi!), tekaisin kastikkeen kurpitsasoseesta ja turkkilaisesta jogurtista. Toimii! #keittiössänyt #kikhernecurry"

"Tämän vuoden viimeinen basilikatahna. Pistän myös pikkuisen pakkaseen. Seuraavan kerran sitten joskus keväällä! #keittiössänyt #basilika #ahlberg #leikkobasilika"

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #10
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #9

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #8

 

Share

Kommentit

MUMMOBLOGI

Moi  Satu ...tuo ruusukaali juttu kuullosti herkullisen kiinostavalta täytyy kokeilla. en ole aikaisemmin maistanut ja  kaali on kuitenkin hyvää ,eli olen tehnyt kaalikääryleitä jotka ovat nam nam todella hyviä . Ja toi bunssi sitäkin pitää testata tv Mummo

 

Rouva
Isyyspakkaus

Moikka Mummo!

Kiva kuulla, että ruusukaalit innostivat! Ne ovat kyllä tosi hyviä tällä tavalla. Ja jos ylimääräisiä jää, ne voi syödä sitten vaikka pastassa tai salaatissa seuraavana päivänä. Kaalikääryleet ovat muuten täälläkin ihan lempikaaliruokaa, erityisherkkua, aivan ihania <3

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Seuraan Satua instagramissa ja silti käyn aina lukemassa nämä ruokavinkkipostaukset. Hyviä, hyviä vinkkejä! Maukasta viikonloppua!

Rouva
Isyyspakkaus

Voi kiitos, tosi kiva kuulla! Maukasta viikkoa sinulle!

Kiitos inspiraatiosta!

Kommentoi

Ladataan...