Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #18

Ladataan...
Isyyspakkaus

Tällä viikolla olen tutustunut itselleni uuteen vihannekseen: broccoliniin eli varsiparsaan. Vallan mainiota näin parsan tavoin kinkun kanssa kypsennettynä! Sen lisäksi olemme viime aikoina saaneet nauttia mm. fenkolirisottoa, kaalilaatikkoa ja paistinpannulla keitettyjä uppomunia!

"Huuhtaisin nipun broccolineja ja pistin ne uunivuokaan. Päälle loraus oliiviöljyä, pinjansiemeniä, varovasti valkopippuria ja suolaa sekä muutama suikale ilmakuivattua kinkkua, ja niin sain aikaiseksi keittiötaidetta. Kymmenen minuuttia 200-asteisessa uunissa ja syömään. Kaunista viikonloppua! #keittiössänyt"

"Tänään syötiin iltaruoaksi fenkolirisottoa. Kuullottelin sipulin ja varsisellerin kanssa puolikkaan fenkolin, nesteeksi pääsi kahden kanankoiven roippeista keitetty liemi. Olisin laittanut mausteeksi tuoretta tilliä jos sitä olisi ollut, tänään annoksen päälle pääsivät fenkolin vihreät haituvat. Ihanaa! #keittiössänyt #fenkolirisotto"

"Kaalilaatikkoperjantai! Pyyhkäisen muuten aina leikkuulaudalta leivänmurut pinnalle, sillä rrrrrrrakastan uunissa rapeutuvaa kuorta. Ihanaa viikonloppua! #keittiössänyt #kaalilaatikko #gastronaatti"

"Jääkaapissa oli taas rasioiden pohjat uunissa paahdettuja paprikoita ja parsakaaleja. Lastasin ne keitetyn couscousin päälle, lisäsin aiemmin uunissa paahdettuja auringonkukansiemeniä, rouhaisin vielä päälle suolaa ja pippuria ja sain aikaiseksi parissa minuutissa ihan kelpolounaan. #keittiössänyt #lounashommia #mamalife"

"Tänään uunipellillä kohtasivat kukkakaali ja fenkoli. #keittiössänyt"

"@pipsahurmerinta kertoi Ruokatunti-ohjelmassaan tekevänsä uppomunat paistinpannulla. Ei väljää vettä, ei pyörteitä, ei kellon vahtaamista. Pakko kokeilla, ja kyllä toimii! Sen kun keittää veden paistinpannulla, lisää tilkan etikkaa, rikkoo munan kahvikuppiin ja liu'uttaa sen sitten varovasti pannulle. Keitin pienen hetken, sitten virta pois ja kansi päälle. Munat hautuivat sen ajan, mikä kahvinkeittoon kului. Leivälle seuraksi pääsivät pala briejuustoa ja alkuviikolla yön yli saunoneet aletomaatit #gastronaatti-tyyliin. Nam! #keittiössänyt #uppomuna #uunissakuivatuttomaatit"

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #17
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #16
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #15

Share

Kommentoi

Ladataan...