Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #2

Ladataan...
Isyyspakkaus

Nyt kun olemme kotiutuneet kesälomalta, on aika palata Gastronaatti-Rouvan ruokavinkkien pariin! Ensimmäisen koosteen hänen Instagram-kuvistaan postasin jo liki kuukausi sitten, sitten ajatus katkesi hetkeksi, mutta nyt on sarjan toisen osan vuoro!

Aloitetaan kotoa, käydään anoppilan keittiössä ja palataan sitten taas kotiin.

"Liotin viikon ruohosipulin kukkia valkoviinietikassa ikkunalaudalla, ja katsokaapas kuinka kauniin värinen lopputulos on. Tällä on nyt hyvä maustaa salaatinkastikkeita. #keittiössänyt #chivevinaigrette"

"Ei näy tässä jogurttikulhossa ypäjäläisiä mansikoita, sinne meni, viisi kiloa ihan tuosta noin vain. No mutta sen sijaan näet kulttuurien kohtaamisen: raparperimehun keitosta jäänyt eteläsavolainen mäski pääsi samaan seuraan espanjalaisten aprikoosien ja kirsikoiden kanssa, molemmat ovat olleet mahdottoman hyviä tänä kesänä. #keittiössänyt #aamiaishommia"

"Ensimmäiset uudet perunat äidin kasvimaalta tänä kesänä. Seurana kesäkurpitsa-tomaattivuokaa, uunissa paistettua fetaa ja #gastronaatti-tsatsikia eli raastettua kesäkurpitsaa (äidin penkistä), valkosipulia (tosin tällä kertaa uuden suomalaisen valkosipulin vartta, superhyvää), minttua yrttipenkistä, turkkilaista jogurttia, suolaa ja pippuria. Jo melko omavaraista. #maalla #kesäruokaa"

"Kun löytää metsästä viisi pientä herkkutattia, voi tehdä herkkutattirisoton. Vähän piti kyllä kikkailla. Kasvislientä ei ollut, joten kiehautin sellaisen sipulista, valkosipulin varresta ja timjamista. Parmesaanijuustokin oli unohtunut ostaa, joten laitoin puolet herkutteluun ostetusta taleggiosta. Ihan hirmuisen hyvää. #herkkutattirisotto #maalla #sienihommia"

"Äiti paistoi iltapalaksi juustomaitolettuja. Kääräisin suolaiseksi täytteeksi itse tehtyä pestoa, herneitä ja taleggiota, mies kinkkua, edamjuustoa ja sinappia. #maalla #lettuja"

"Loma loppui, mutta lautasella on mökkiruokaa. Pysähdymme usein kotimatkalla Keski-Suomesta nelostien varressa Hartolassa Kilpilohen kalamyymälässä. Sieltä saa nimittäin savumuikkuja, jotka ovat melkein yhtä hyviä kuin isän aikoinaan savustamat. Seurana tietty siiklejä ja mummonkurkkuja. #keittiössänyt #mökkiruokaa #kesäruokaa #savumuikut #kilpilohi"

"#maaninensäilöjä taas täällä. Lapsuudenkotini pihassa kasvaa kirsikkapuu, jonka hedelmät ovat sellaisenaan ihan hirveän kirpeitä. Keitettäessä tapahtuu kuitenkin ihme, ja niistä saa aivan taivaallisen ihanan hillon. (Huomaa hommaan mätsätyt varpaankynnet. Nelivuotias lakkasi (!) ne mummonsa lakalla.) #keittiössänyt #kirsikkahillo"

""Minä en sitten yhtään tykkää, kun porkkanat laitetaan uuniin", kuulin nelivuotiaan selostavan ystävällemme viime viikolla tämän pilkkoessa porkkanoita. Höm :-/ Siksi tänään iltaruoaksi raakoja porkkanatikkuja, kesäkurpitsapihvejä ja sekalainen lajitelma uunissa paahdettuja kasviksia, mutta ei niitä porkkanoita. Katsotaan uudestaan syksymmällä. #keittiössänyt #porkkanahulluus #yliannostus #hups"

Ja sitten vielä sokerina pohjalla se, miten Rouva muotoili siirtolapuutarhamökkikauppamme omille seuraajilleen:

"Kaikki kävi niin hurjan nopeasti, etten oikein vieläkään tiedä mitä tapahtui. Mies sai nimittäin tarpeekseen pihahaaveistani ja välttääkseen omakotitaloasumisen etsi meille siirtolapuutarhamökin. Ja niin meistä tuli sellaisen onnellisia ja ehkä vähän kauhistuneita omistajia. Omenapuita! Karhunvatukkapensaita! Vadelmia! Karviaisia! Yrttejä! Valkoinen syreeni! Juhannusruusu! Syysleimuja! Ja vaikka mitä muuta. Mutta vain yksi pioni, se asia lienee korjattava. Jän-nää. #kesäparatiisi #siirtolapuutarhamökki #jännää #tosijännää"

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Share

Kommentit

mmiu (Ei varmistettu)

Syötte todella monipuolisesti, mutta kai teille jotain inhokkiruokiakin on? Jos on näin, kiinnostaisi kuulla, mitä ne ovat :) Itse ei pahemmin välitä ainakaan artisokista, hillosipuleista, kirsikoista enkä meloneista.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä olen aika kaikkiruokainen, mutta inhoan vesimelonia enkä pidä graavilohesta. Kerran italiassa jäi syömättä annos "trippa alla romana", joka osoittautui naudan mahalaukuksi. Ja paneroidut porsaanleikkeet on aika kamalia, vaikka toisinaan otan niitä paremman puutteessa lounaalla. Rouva saa vastata omasta puolestaan :)

Rouva
Isyyspakkaus

Moikka! Tämä on vähän vaikea kysymys, koska mäkin olen aika kaikkiruokainen. Olin 15 vuotta kala-kasvissyöjä, joten liha on mulle yhä vähän vaikeaa. Ja maksalaatikkoa en ole oppinut syömään, vaikka mies tekee sitä joskus itsekin :)

TheVillis (Ei varmistettu)

No ei, ei tällä perheellä voi olla inhokkiruokia. Tiesithän mmiu, että he syövät naatitkin:))) Mutta tuohon olisikin oikeastaan kiva kuulla vastaus heiltä itseltään. Tämä Rouvan ruokapostaus juttu on siis kiva juttu ja tuon paratiisin löytyminen ihan super juttu!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Nyt kun arki alkaa, Rouvaltakin tulee taas enemmän arkisia ruokakuvia.

Rouva
Isyyspakkaus

Kiiitos, paratiisi se tosiaan on :) Ihana ihana paikka! Kiitos kauniista sanoisasi.

Kommentoi

Ladataan...