Dong Bei Hu - Kaupungin paras kiinalainen

Isyyspakkaus

Kiinassa opiskeluaikana asunut ystäväni kertoi joskus useampi vuosi sitten, että hän oli löytänyt Helsingin parhaan kiinalaisen ravintolan.

Suomen kiinalaisissa ravintoloissa tarjotaan kuulemma lähes aina vain eteläkiinalaista tai kantonilaista ruokaa, ja ruoka on sitä samaa hapanimelää possua tai kanaa, jota on syöty jo niin lukemattomia kertoja.

Mutta sitten on Dong Bei Hu eli toiselta nimeltään China Tiger. Ravintolan ruoka on kuulemma hyvin autenttista pohjoiskiinalaista ja pekingiläistä keittiötä ja tyyli eroaa merkittävästi muista kiinalaisista ravintoloista.

Ravintola sijaitsi aiemmin Korkeavuorenkadulla, mutta se muutti hiljattain Vuorikatu 20:een Kaisaniemeen. Nyt päätin, että on vihdoin aika käydä maistelemassa, millaista ruokaa se tarjoaa.

Aloitimme kevätrullilla, sillä tiesimme lapsen pitävän niistä takuuvarmasti. Lisäksi otimme raikasta kanasalaattia (Shou si ji).

Lämpimiksi ruoiksi sain suositukseksi kokeilla tofua (Tie Ban Dou Fu), munakoisoa (Hong Shao Qie Zi) ja silputtua sianlihaa (Yu Xiang Rou Si). Rouva taas halusi ehdottomasti kokeilla Jiao Zi -dumplingeja.

Ja voi HYVÄ IHME, miten hyvää tämä ruoka oli! Maku ja ruoan rakenne olivat todella aivan toista kuin missään muussa kiinalaisessa ravintolassa, missä olen syönyt, ja kaikki oli yksinkertaisesti erinomaista.

Mukanamme ollut ystävämme, Anne, kiitteli, että tilasimme munakoisoa ja tofua, joita hän ei olisi tullut ehkä muuten tilanneeksi, ja ne olivat todella hyviä. Onneksi uskoin Pekingissä asunutta ystävääni, joka tiesi, että kiinalaiset todella osaavat munakoison ja tofun laittamisen.

Jälkiruokasuositukseksi sain annoksen nimeltä "Ba Si Di Gua", joka paljastui uppopaistetuksi bataatiksi. Tarjoilija tiedusteli heti, haluaisimmeko bataatin sijaan sittenkin banaania, joka voisi olla lapselle helpommin lähestyttävää. No mikäs siinä. Emme tienneet muutenkaan yhtään, mitä oli tulossa.

No mutta nyt! Unohda friteeratut banaanit, tässä tulevat sulassa sokerissa karamelisoidut banaanit! Ne heitetään heti pöytään saapumisen jälkeen kylmään veteen kovettumaan ja rouskutellaan sitten menemään vesikulhosta. Olisipa hauska maistaa myös samaan tyyliin valmistettuja bataatteja. 

No mutta ensi kerralla sitten! Tulen varmasti toistekin.

Dong Bei Hu, kiitokset ja lämpimät suositukset.

Share

Kommentit

prasa (Ei varmistettu)

Kannattaa myös käydä kokeilemassa Kulosaaressa sijaitseva Chengdu, joka kilpailee väkevästi samasta tittelistä.

http://nyt.fi/a1444270523732

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkistä! Enpä ollut tuosta kuullutkaan.

Mallaspulla (Ei varmistettu) http://mallaspulla.blogspot.fi/

Jep, juuri kaksi kuukautta Hongkongissa viettäneenä voin todellakin todentaa tuon väitteen, että tofua, munakoisoa ja kasviksia yleensäkin osataan kiinalaisessa keittiössä tehdä aivan eri tavalla kuin Suomessa. Usein en olisi edes tiennyt syöväni tofua, ellei niin olisi listassa lukenut, niin hyvää se oli!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, täällä tofu on usein hyvin mautonta. Tuo oli todella hyvää!

Jani (Ei varmistettu)

Dong Bei Hu on hyvä paikka, mutta suosin itse ehdottomasti enemmän Mei Liniä :) Osuu ainakin omaan makuun enemmän. http://blogit.mtv.fi/sivumaku/2013/11/12/ravintola-arvostelu-mei-lin-hel...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos tästäkin vinkistä! Kiva kuulla, että kaikki kiinalaiset ravintolat eivät ole sitä samaa, ja tuo kuhahan on aivan mieletön! :-o

Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi

En ole kuullutkaan tällaisesta paikasta, testaukseen siis menee, kiitos! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ilo olla avuksi! :)

Kommentoi