Juustokakku ja mansikkakastike

Ladataan...
Isyyspakkaus

Nyt kun jouluherkuttelu on jo ehditty unohtaa ja tammikuun kuntoiluinnostuskin laantunut, voi taas palata jälkiruokaosastolle. Tänään valokeilassa juustokakku mansikkakastikkeella.

Juustokakku tehdään monesti digestive-keksipohjan päälle, mutta Rouvalla on tapana tehdä omansa käyttäen sokerikakkupohjaa.

Joku saattaisi myös paseerata mansikat siivilän läpi saadakseen siemenet pois, mutta meillä mansikkakastike tehdään ronskimmin ottein surauttamalla pakastemarjat surutta sellaisenaan soseeksi.

Juustokakku ja mansikkakastike

Ainekset

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 3 dl ranskankermaa

Mansikkakastike

  • 1/2 l pakastemansikoita sulatettuna
  • 2 rkl sokeria

Valmistaminen

  1. Valmista ensin sokerikakkupohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot varovasti vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele sen reunat. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja esipaista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
  2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja loput täytteen aineista keskenään tasaiseksi massaksi
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita ne varovasti nostellen juustomassaan. Kaada täyte vuokaan sokerikakkupohjan päälle
  4. Paista kakkua uunissa 175 asteessa hieman keskitasoa alempana 40 - 60 minuttia. Jos pinta alkaa ruskistua liiaksi, peitä kakku leivinpaperilla tai foliolla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta se jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä
  5. Valmista mansikkakastike soseuttamalla mansikat sokerin kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Share

Kommentit

KaHeVi
Life Time Story

Menee testiin :)

annemi

Aivan ihana tuo kukkalautanen! 

OP (Ei varmistettu)

Anteeksi kun taas utelen, mutta eikö pohjaan tule leivinjauhetta lainkaan. Teen myös sokerikakkupohjalla ja ronskisti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä se mitään :) Tavoitteena on kuulemma ohut pohja, joten leivinjauhetta ei tarvita kohottamaan taikinaa. Rouva käyttää leivinjauhetta todella harvoin.

Salla-Maaria (Ei varmistettu)

Ihanaa, kun on kerrankin yksinkertainen juustokakkuohje! Jotenkin yleensä tulee fiilis, että kylläpä tästäkin on saatu taas jotenkin turhan vaikeaa ja hankalaa (tai ehkä se olen vain minä...). Yksinkertainen on kaunista (ja varmasti hyvää)!

Hosuli
Hömppäblogi

 

Onpa kaunis kakkupala! Mutta sokerikakkupohja? Whaaaat? Tää on mulle uutta. Eikö juustokakku juttu just oo se rapea ja rasvainen pohja + pehmeä täyte? Jännää. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, monesti se tehdään keksipohjaan, mutta eikös ole hyvä, että on vaihtoehtoja? :)

Hosuli
Hömppäblogi

 

On oikein hyvä! Minua vain kiinnostaa, miltä sokerikakkupohja maistuu juustotäytteen kanssa. :) Ehkä se on kuitenkin vähän rapea.

KaHeVi
Life Time Story

Tämä oli ihan menestys, kiitos vaan.
Helppo ohje ja maistuva lopputulos. Sokerikakkupohjakin oli just bueno!

Tommi K
Isyyspakkaus

Loistavaa! Kiva kuulla.

Kommentoi

Ladataan...