Kantarellipasteijat

Ladataan...
Isyyspakkaus

"Kantarellikastike, kantarellipasta, kantarellimunakas, kantarelli-perunasalaatti... Ehkä jotain uutta mieluummin..."

Aikansa mietittyään Rouva päätti tehdä mökiltä kerätyistä sienistä kantarellipasteijoita. Itse otin niistä kuvan. Rouva oli tyytyväinen pasteijoihin, minä kuvaan. Ja tietysti niihin pasteijoihinkin.

Kantarellipasteijat

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa

Täyte:

  • 1 l kantarelleja
  • 2 pientä sipulia varsineen
  • pieni kesäkurpitsa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • (1 dl juustoraastetta)
  • kananmunaa voitelemiseen
  • (unikonsiemeniä koristeeksi)

Valmistaminen

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot, lisää kananmuna ja suola ja vaivaa taikinaa, kunnes siihen tulee hieman sitkoa. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi
  2. Paista kantarelleja paistinpannulla omassa nesteessään, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä
  3. Jäähdytä kantarelleja ja hienonna ne, kun ne eivät enää polta sormia
  4. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsa. Kuumenna pannulla hieman voita ja kuullota sipuli
  5. Lisää pannulle hienonnetut sienet ja kesäkurpitsat ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Kaulitse taikinasta muutaman millimetrin paksuinen levy jauhotetun leivinpaperin päällä
  7. Ota taikinasta pyörylöitä valitsemallasi muotilla: isolla mukilla tai pienellä lautasella. Sopiva halkaisija on n. 8 cm
  8. Laita taikinapyörylöiden päälle lusikallinen täytettä ja lisää halutessasi täytteen päälle hieman juustoraastetta. Täytettä ei kannata laittaa keskelle taikinaa vaan vain sen toiselle reunalle
  9. Nosta pyörylän toinen reuna täytteen yli, jotta saat puolikuun muotoisia pasteijoita. Painele reunat tiiviisti kiinni, ettei täyte karkaa pasteijan sisältä paistettaessa
  10. Voitele paisteijat kananmunalla ja koristele ne unikonsiemenillä
  11. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min

En osannut päättää kummassa astiassa pasteijat näyttävät hauskemmilta, joten tässä se toinenkin vaihtoehto.

Share

Kommentit

anna-liisa (Ei varmistettu)

Toisessa vaihtoehdossa näyttävät kivammilta, molemmissa syötävän herkullisilta :)

kao kao
Kao Kao

Korissa ne on jotenkin supersuloisia ja kuvassa on hienosti eri lämpimän ruskean sävyjä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Täältäkin ääni korille :) IHANA tuo puupinta! Mä olen yrittänyt käsitellä meidän yhtä vanhaa keinutuolia just tuon näköiseksi, mutta itsekuluttamalla noin kaunista pintaa on tosi vaikea saada. Tuo on varmaan aidosti kulunut?

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on oikeasti vanha, ehkä noin satavuotias pöytälevy Rouvan kotitilalta.

Annika/Karkkipurkki (Ei varmistettu) http://www.karkkipurkki.com

Herkullisen näköisiä ja kuuloisia pasteijoita! :)

Eerika
Bättre liv

Omnom, tämä kylläkin äänestää ensimmäistä kuvaa, siinä on jotenkin tosi kiva muotojen leikki :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauskaa! Pitää selvästi useammin ottaa samasta ruoasta pari erilaista kuvaa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Opettelin myös vihdoin käyttämään manuaalitarkennusta ja aikavalotusta, kun hommasin järkkärille jalan. Tulee skarpimmat ja valoisammat kuvat, ei tarvitse säätää värejä ja valoja jälkikäteen eikä yhdestä tortusta tarvitse ottaa sataa kuvaa, että edes yksi onnistuisi :D

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ääni kameran jalalle ja pitkille valotuksille!

Kommentoi

Ladataan...