Kantarellirisotto

Ladataan...
Isyyspakkaus

Risotto on Suomessa täysin väärin ymmärretty ruokalaji, ja monet luulevat sen olevan kuivaa riisiä, johon on sekoitettu herne-maissi-paprikaa ja sitkeäksi paistettua kanaa. Tällä ohjeella tehty risotto on helppo, nopea ja maukas ruoka, jota voi varioida ja maustaa lukemattomin tavoin.

Kantarellirisotto

Ainekset

  • 2-3 dl kantarelleja (pakastimesta sulatettuna)
  • 2 sipulia
  • 2 varsisellerin vartta
  • oliiviöljyä
  • 3-4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 1,5 litraa kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä (vaihtoehtoisesti tilkka sitruunamehua)
  • pala parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa

Valmistaminen

  1. Sulata pakastesienet. Säästä sienten sulattamisessa irtovava neste. Jos käytät tuoreita kantarelleja, niitä paistetaan pannulla omassa liemessä, kunnes kaikki neste on haihtunut.
  2. Pilko sipuli ja varsiselleri.
  3. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa.
  4. Kuullota sipuli, varsiselleri ja sienet öljyssä ja lisää riisit.
  5. Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
  6. Lisää sienten sulatusneste sekä kuuma kasvisliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää.
  7. Lisää valkoviini. Voit korvata viinin myös sitruunamehulla, joka antaa risottoon hapokkuutta.
  8. Jos risotto tarvitsee vielä nestettä, lisää siihen vettä
  9. Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaanijuusto ja mausta suolalla. Jätä risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.

Kuvan annos on koristeltu parmesaanilastuilla ja rucolalla.

Kokeile myös näitä risottoja, jotka olen julkaissut aiemmin Putkiremonttipäiväkirjassa:

Share
Ladataan...

Kommentit

Risotto <3

 

Kun vaan ehtisin, laittaisin tuonne oman blogin puolelle erinomaisen maa-artisokkarisoton reseptin. Olen sillä hullaannuttanut miehen ja ystäväni :)

Risotto on erinomainen ruoka, siitä on niin moneksi ja siitä voi taikoa ruokaa arkeen ja juhlaan!

Isyyspakkaus

Oo, maa-artisokkarisotto kuulostaa mahtavalta. Omat lempparimme ovat punajuuri- ja sitruunarisotot. Jälkimmäinen on erinomainen seuralainen paistetulle kalalle. Tsekkaa ohjeet yllä mainitsemieni linkkien takaa.

Pelkkää valoa

Aion todellakin kokata risottoa viikonloppuna! Tuo selleri oli mulle ihan uusi lisäys mössöön, kiitos vinkistä. Ja maa-artisokkarisotto kuulostaa aivan superhyvältä, reseptiä kehiin :)

Sain viimeisteltyä postauksen, kiitos inspiraatiosta  molemmille :)

 

http://www.lily.fi/juttu/tie-sydameen

 

Tommi, käyn kurkkaamassa risottoreseptisti, uskon että meillä kotona tuo sitruunarisotto voisi olla iso hitti! :)

Kommentoi

Ladataan...