Karitsanlihapullat ja tabbouleh

Isyyspakkaus

Aiemmin kesällä valmistamieni lihapullien ja tabbouleh-salaatin reseptit kuvineen jäivät joskus kesällä julkaisematta, kun tuli tehtyä jotain ajankohtaisempaa syötävää jaettavaksi. Taisivat väistyä salmiakkitiikerijäätelön tieltä. Onneksi näitä voi tehdä vielä näin syksylläkin!

Törmäsin muuten jossain sellaiseen uutuustuotteeseen kuin valmis jauhelihataikina. Siitä vaan pullia pyörittelemään tai muotilla pihvit pannulle, ja saat itse valmistettuja eineksiä! Tarjoile vaikkapa mustassa muovirasiassa!

Jospa kuitenkin ottaisit mieluummin pelkän jauhelihan ja sekoittaisit taikinan itse. Siihen menee pari minuuttia (+korppujauhojen turvotus), ja pullista tulee takuulla parempia.

 * * *

Karitsanlihapullat

Ainekset

  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • iso kourallinen lehtipersiljaa
  • 800 g karitsanjauhelihaa (voit tietysti tehdä pullat myös naudasta)
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Sekoita korppujauhot veteen isossa kulhossa ja anna nesteen imeytyä korppujauhoihin
  2. Hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne
  3. Silppua persilja
  4. Lisää sipulit, jauheliha, silputtu persilja, murennettu fetajuusto ja kananmunat kulhoon
  5. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  6. Pyörittele taikinasta lihapullia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

* * *

Sitten vielä raikas tabbouleh-salaatti lihapullien seuraksi.

Tabbouleh

Ainekset

  • 1 dl couscousia
  • 2 dl kuumaa vettä
  • iso kourallinen mintunlehtiä
  • iso kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 tomaattia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 sipulinvartta tai 5 cm:n pätkä purjosipulia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, katkaise virta ja lisää couscous veteen
  2. Silppua mintunlehdet ja lehtipersiljat ja pilko tomaatit ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli tai purjo. Jos käytät purjoa, muista halkaista ja huudella se, koska sisällä on yleensä hiekkaa
  3. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhossa. Lisää turvonnut couscous, yrtit ja kasvikset. Mausta salaatti sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Share

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Näyttää ihan mielettömän hyvältä!

annimal (Ei varmistettu)

Tabboulehissa taitaa kyllä olla bulguria, ei couscousia? :) Mitätön pikkuseikka tosin, ihanalta näyttää!

Tommi K
Isyyspakkaus

Totta, perinteinen tabbouleh tehdään bulgurista, ja joku varmaan on sitä mieltä, että couscousista tehty tabbouleh ei ole tabboulehia. Mutta couscous-variaatio ei ole järin suuri muutos perinteiseen reseptiin, ja veikkaan, että couscousia on saatavilla yleisemmin. Joskus kyselin mökkipaikkakunnan ruokakaupasta bulguria, ja myyjä katsoi minua kuin olisin tullut kyselemään Himalajalta louhittua vuorisuolaa :D

Lähi-idän vaimo (Ei varmistettu)

Tabboulehia tuo ei muutenkaan ole nyt kyllä nähnytkään, mutta varmasti ihan hyvää silti. Eri nimen sille vaan antaisin... :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kerrot varmasti mielelläsi oman tabbouleh-reseptisi?

Annika/Karkkipurkki (Ei varmistettu) http://www.karkkipurkki.com

Ihanan näköistä ja kuuloista, nyt tuli nälkä! :))

# (Ei varmistettu)

Karitsaa...! ;(

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin. Söpöjä eläimiähän ne ovat. Ymmärrän oikein hyvin, että kaikki eivät halua niitä syödä. Tai eläimiä ylipäänsä.

Marijohannaseon (Ei varmistettu) http://liuskapaivassa.blogspot.fi/

Hyvännäköisiä pullia. Lihasta kieltäytyjänäkin voin sanoa, että lampaanliha on tässä maassa eettisintä lihaa mitä voi valita. (Ellei valitse jotain todella harvoin tarjolla olevaa kukkopaistia pienkanalasta). Tehotuotanto ei vielä ole ulottunut lammaskasvatukseen, vaan useimmat lammikkaat laiduntavat jne. (Ole hyvä, ilmainen pieni lakto-ovo-vegetaristin tietoisku).

Tommi K
Isyyspakkaus

Juuri näin. Meillä Rouva ei syönyt eettisistä syistä mitään lihaa tai siipikarjaa viiteentoista vuoteen. Nykyisin meillä kuitenkin käytetään luomunautaa ja -lammasta ja toisinaan Ahvenanmaan karitsaa, joka on lähes luomua. Pari on kertaa on myö ostettu luomukanaa. Riista ja poro ovat myös eettisempiä valintoja, mutta niitä omaan pöytään päätyy harvemmin.

annemi

Nam, todella herkullinen resepti :)

saara2 (Ei varmistettu)

On muuten tosi hyvän näköstä!

Mikä vaikutus noilla korppujauhoilla on? Minä en ole koskaan laittanu niitä taikinaan. o.o

FFFifi
Fitness Führer

Yläasteen köksänkirjassa pääargumentti taisi olla "alentaa hintaa" :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Jos pullat tekee pelkästä lihasta, niistä saattaa tulla melko tiiviitä (tai jopa kovia). Korppujauhoilla pullista tulee mehevämpiä.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Lihapulliin kannattaa kokeilla kaurahiutaleita tai mieluiten jopa aamusta ylijäänyttä kaurapuuroa. Toimii! Isoäidin lihapullien salaisuus... :)

Mums

Onpa herkulliselta vaikuttava resepti, pitääkin kokeilla. Kiitos! Tuo karitsanjauhelihan saatavuus Espoosta voi ehkä olla vähän huonompi, joten voi olla että joudun tyytymään nautaan.

Toimitus
Toimitus

Nam! Kiitos erityisesti tabboulleh-ohjeesta, lähtee tekoon.

Maisku

Nam, kiitos herkullisesta ohjeesta. Tällä kertaa jouduin tyytymään nautaan, mutta ensi kerralla sitten ehkä karitsaa...  Kiitos muutenkin mukavasta blogista.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos itsellesi!

Kommentoi