Karitsanpotkaa ja suppilovahverorisottoa

Ladataan...
Isyyspakkaus

Suppilovahverorisotto, sekö oli se ylisuoritus, johon ei pitänyt olla aikaa sen jälkeen, kun lapsi tulee? (Katso palstan kuvausta.) Eilen Rouva yllätti minut, ja kotiin palatessani risoton lisäksi valmistumassa oli myös pitkään haudutettua karitsanpotkaa. Myth busted. Oijoi, mitä herkkuja!

Karitsanpotka ja suppilovahverorisotto

Risottoja olen esitellyt ennenkin, ja tämä risotto syntyy kutakuinkin samalla ohjeella kuin aiemmin julkaisemani kantarellirisotto.

Suppilovahverorisotto

Ainekset

  • 1 l suppilovahveroita (tuoreita)
  • 2 sipulia
  • oliiviöljyä
  • 3 - 4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 1 1/2 litraa kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä (vaihtoehtoisesti tilkka sitruunamehua)
  • pala parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa


Valmistaminen

  1. Paista suppilovahveroita pannulla niiden omassa liemessä, kunnes kaikki neste on haihtunut
  2. Pilko sipuli
  3. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa
  4. Kuullota sipuli ja sienet öljyssä ja lisää riisit
  5. Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä
  6. Kuumenna kasvisliemi, ja lisää se kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää
  7. Lisää valkoviini. Voit korvata viinin myös sitruunamehulla, joka antaa risottoon hapokkuutta
  8. Jos risotto tarvitsee vielä nestettä, lisää siihen vettä
  9. Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaanijuusto ja mausta suolalla
  10. Jätä risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.

Haudutetut karitsanpotkat

Ainekset

  • karitsanpotkia vähintään 1 per henkilö, mutta kannattanee tehdä parin päivän satsi kerralla
  • öljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1/2 l lihalientä (tällä kertaa käytimme Puljonki Oy:n lisäaineetonta lihalientä)
  • 1 dl punaviiniä
  • 10 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 rosmariininoksaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistaminen

  1. Paista karitsanpotkat nopeasti paistinpannulla öljyssä joka puolelta, jotta niiden pinta saa hieman väriä
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli ja laita ne uunipataan
  3. Kiehauta lihaliemi ja punaviini nopeasti kattilassa ja mausta liemi suolalla ja mustapippurilla. Liemi saa olla reilusti suolaista, jotta se maustaa lihat
  4. Laita yrtit ja potkat pataan ja kaada kuuma liemi niiden päälle
  5. Peitä pata heti tiiviisti foliolla ja laita se 140-asteiseen uuniin
  6. Hauduta potkia uunissa vähintään 3 tuntia. Kun liha hautuu pidempään, siitä tulee vieläkin mureampaa.

Paistoliemestä tulee mahtava kastike, jos sellaista haluaa tehdä, ja siitä riittää hyvin myös lihakeiton pohjaksi. Liemi on hyvin rasvaista, ja ylimääräisen rasvan voi kuoria sen pinnalta pois helposti, kun jätät sen yöksi jääkaappiin. Aamulla rasva on jähmettynyt vaaleaksi kuoreksi pinnalle. Koira kiittää.

 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Lisätäänkö sienet risoton sekaan missä vaiheessa? Mulla meni tuo kohta ohjeesta ihan ohi :D

Täähän olisikin loistava keino opetella syömään sieniä, risottoa nimittäin rakastan !

Tommi K
Isyyspakkaus

Moi, se oli tuo kohta 4, "kuullota sipuli ja sienet öljyssä ja lisää riisi". Ovat siis mukana alussa asti.

MM
Maijan matkassa

Voi nam! Ja kyllä, minulle tuo menu tuntuu ylisuoritukselta, jollaiseen en ole lapsen kanssa pystynyt. Mutta voi olla, että sisuunnun esimerkistä ja pistän vielä keittiössä hösseliksi.

annemi

Ihanaa! aikamoisia herkkuja olet saanut :) itsellä olisi vielä myös kantarelleja pakastimessa, pitäisiköhän pyöräyttää risotto niistä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Siitä vaan, ohje on täällä :)

http://www.lily.fi/juttu/kantarellirisotto

Siinä kuvassa risotto näyttää muuten hivenen liian kuivalta, ja se olisi saanut jäädä huomattavasti valuvammaksi.

annemi

Kiitos! heti kun liikenee hetki niin laitan Italiasta tuodut risottoriisit ja kantarellit tulille :)

viiru (Ei varmistettu)

Kuulostaa taivaalliselta ja ihanan syksyiseltä. Pitääkin laittaa muistiin jos tekis samanlaisen setin kun kaverit tulee illalliselle seuraavan kerran.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä löysit Puljonki Oy:n lihalientä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Lihaliemi on Tehtaankadun Aito-kaupasta.

Kommentoi

Ladataan...