Kesäkurpitsa-brownies

Isyyspakkaus

Ja näin palataan jälleen tuttuihin teemoihin. Toinen on se, että Rouva kokkaa ja minä kirjoitan siitä. Toinen on kesäkurpitsa. Yllytin aiemmin lukijoitani kokeilemaan punajuuri-brownieita, mutta tiedättekös: tämä kesäkurpitsa-brownie oli vieläkin parempaa!

Kun brownieta maistaa, siitä ei ikinä uskoisi, että siihen on laitettu kesäkurpitsaa. Brownie on todella kuohkeaa, mehevää ja sopivan kosteaa. Kokeile, jos et usko!

Kesäkurpitsa-brownies

Ainekset

  • 200 g taloussuklaata 
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl raakaruokosokeria (tai 1 1/2 dl valkoista sokeria)
  • 1 1/2 dl cashewpähkinää (tai muita pähkinöitä)
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen

  1. Laita suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne varovasti mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Se on helpointa mikrossa, mutta suklaata on hyvä sekoittaa säännöllisesti, ettei se kärähdä
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri
  3. Hienonna pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja raasta kesäkurpitsa
  4. Lisää suklaa-voiseos pienissä erissä kananmuna-sokerivaahdon sekaan. Lisää pähkinät, raastettu kesäkurpitsa ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. 
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Brownie on valmis, kun kokeilet sen kypsyyttä cocktailtikulla, eikä tikkuun tartu enää taikinaa.

* * *

Edelleen liikaa kesäkurpitsaa? Kokeile sitten näitä:

Muista myös tämä:

Share

Kommentit

iitukka

Kiitos! On olleet nuo reseptit ahkerassa käytössä, kun äitini syytää minulle kasvimaansa jättikesäkurpitsoja... :) Hyvää on ollut, joten pakko testata tämä browniekin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voiko tähän käyttää ruokokidesokeria? Mikähän on ero raakakidesokeriin?

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi hyvin käyttää mitä tahansa sokeria. Meillä käytetään eniten intiaanisokeria tai kookossokeria, mutta myös muita ruskeita sokereita, jos niitä ei ole saatavilla. Sokerit ostetaan yleensä Punnitse & säästästä, josta niitä saa irtona. Ero on se, että mitä tummempaa, sen maukkaampaa sokeri on itsessään. Ruskeat sokerit ovat kuitenkin hieman vähemmän makeita, joten jos käyttää valkoista sokeria, sitä kannattaa laittaa vähemmän.

Nunnukanuu (Ei varmistettu)

Meillä on syöty mummun kesäkurpitsa-suklaakakkua vuosia. Uudet maistajat, ei ikinä usko, että siinä on kesäkurpitsaa. Älyttömän hyvää!

MarjaH (Ei varmistettu)

Pakko kokeilla! Mies on pienenä äidiltään oppinut, että kesäkurpitsat on epäilyttäviä. Olen tätä sitten pikkuhiljaa yrittänyt muuttaa. Kesäkurpitsasuklaakakku (Eeva Kolun Voisilmäpeliä-bligista) ainakin upposi ihan hyvin, joten varmasti tämäkin :)

Heidi11 (Ei varmistettu)

Kuinka hienoksi tuo kesäkurpitsa kannattaa raastaa? :) Näyttää tosi hyvältä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Raaste voi olla karkeaa, eli se raastinraudan karkein terä käy oikein hyvin.

Olipas huikean hyvää! Cashewpähkinät vaihdoin suolattuihin maapähkinöihin ja ne sopivatkin oikein mainiosti tähän reseptiin.

hurahtanu Heidi (Ei varmistettu) http://hurahtanu.blogspot.com

Huh, olipas hyvää! Minun makuun vain olis voinut raastaa kesäkurpitsan vähän hienommaksi. Mutta onpahan kosteaa ja mehevää. Tein halkaisijaltaan 24 senttiseen pyöreään irtopohjavuokaan ja hyvä tuli, noin 3-4 sentin paksuinen.

Kommentoi