Kesäkurpitsaa seitsemällä tavalla

Ladataan...
Isyyspakkaus

Vielä pari... muutama... no okei, seitsemän ideaa kesäkurpitsan käyttöön.

1. Täytetyt kesäkurpitsat

Aikuiseen makuun. Kun kesäkurpitsaa ei tarvitse piilottaa, sen päälle voi hienontaa muitakin kasviksia ja gratinoida juuston kanssa uunissa. Tarjoile basilikaöljyn kanssa.

2. Kesäkurpitsa-linssisosekeitto

Kesäkurpitsasta tulee mainio sosekeitto, johon saa mukavaa rakennetta punaisista linsseistä ja lisämakua sipulista ja tuoreista yrteistä. Kaikki vaan kattilaan kiehumaan ja sauvasekoittimella hienoksi.

3. Kesäkurpitsapaistos

Kun kesäkurpitsasta höylää ohuita siivuja juustohöylällä, niistä voi tehdä lasagnen kaltaisen uuniruoan laittamalla uunivuokaan vuorotellen kurpitsasiivuja ja tomaattista jauhelihakastiketta ja päällystämällä ruoan juustolla. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa kerros riisiä imemään kesäkurpitsasta irtoava neste.

4. Kesäkurpitsalasagne

Voi kesäkurpitsaa käyttää lasagnessakin: Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä. Valmista lasagne muuten normaalisti, mutta laita kerros kesäkurpitsasiivuja jokaisen jauhelihakastikekerroksen päälle.

5. Kesäkurpitsa-jogurttikastike

Raastetusta kesäkurpitsasta ja maustamattomasta jogurtista tulee tzatzikin kaltainen soosi, jonka voi maustaa vaikkapa mintulla tai valkosipulilla. Jos kesäkurpitsan valuttaa, kastikkeesta ei tule niin märkää.

6+7. Kesäkurpitsapihvit ja kesäkurpitsa-tomaattisalsa

Raastetusta kesäkurpitsasta, raastetusta halloumijuustosta ja kananmunasta taputellut pihvit voi paistaa uunissa. Tomaatista, kesäkurpitsasta, sipulista ja chilikastikkeesta syntyy kivan tulinen salsa, joka maistuu esimerkiksi siikafileiden ja kesäkurpitsapihvien kanssa.

Muista myös kesäkurpitsarieskat!

Joko muistin sanoa: "kesäkurpitsa"?

Lupaan, että seuraavassa ruokajutussani käsittelen taas muita raaka-aineita.

Share

Kommentit

MirvaK

Tulipas nälkä. Normaalisti en välitä kasviksista yms. ruoissa, mutta hassusti tämä raskaus saa haluamaan kaikkea uutta. ;)

Tänks ohjeista! Näyttää hyvältä.

annemi

Hihii, siinä on kyllä kesäkurpitsaa kaikkien tarpeisiin :) pitääkin tehdä taas niitä halloumi-kesäkurpitsapihvejä, ihastuin palavasti niihin.

eliina (Ei varmistettu)

Mulla on vielä yksi resepti lisää ;) Ota kesäkurpitsa, poista siemenet ja pilko jonkinmoisiksi palasiksi. Höyrytä kypsäksi, surauta sauvasekoittimella soseeksi. Tarjoa 4-6kk iästä lähtien kulinaristivauvalle :) (ja pakasta ylijääneet jääpalamuotissa).

Meidän bebe siis rakastaa kesäkurpitsaa. Sillä saa melkein soseesta kuin soseesta syötävää (parasta on kukkakaali-kesäkurpitsa, mutta bataatti-kesäkurpitsa ja porkkana-kesäkurpitsa ei kauaksi jää suosiossa). Onneksi nyt on kesäkurpitsakausi, sitä näet menee pakkasesta sitä tahtia kun kerkeää laittaa. Seuraavaksi pitänee kokeilla toimiiko esim. kesäkurpitsa-omena (koska äidin rakkaudella kotimaisista omenoista keittämä sose ilman sokerilisää on bebestä ihan kamalaa, voi huoh).

_ande (Ei varmistettu)

Oih, kaikki kuulostavat hyvälle! Osa on jo tuttuja, osa uusia.

Tänään testataan kesäkurpitsapaistosta, josta vielä tarkentava kysymys: onko pohjalle laitettava riisi raakaa riisiä vai onko sitä syytä esikypsentää?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos eliina vinkistä!

_ande: Riisi kannattaa laittaa ihan raakana. Se kyllä ehtii kypsyä uunissa.

MM
Maijan matkassa

Kiitos! Nämä ideat tulevat tarpeeseen. Syy löytyy täältä.

Kommentoi

Ladataan...