Kukkakaaliwingsit ja minttudippi

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Ei, se ei ole kanaa, se on kukkakaalia. Se ei ole siis kanaa, se on kukkakaalia.

Tyttäreni oli vaikea ymmärtää, miten näin paljon kanaa muistuttava ruoka ei ole kanaa, ja hän ihasteli vielä moneen kertaan, miten ihanaa tämä kana onkaan

Ehkä hän vain juksutti isiä, mutta erittäin herkulliset näistä kukkakaaliwingseistä kyllä tuli. Pieniin sormiin ja suuhun sopivat palaset houkuttelivat myös lapsen napsimaan niitä suuhunsa urakalla. Hän myös kuuli, että kyseessä on kukkaali-Winxit, mikä lisäsi omalta osaltaan kiinnostusta tätä ruokaa kohtaan. (Winx Club on eräs hänen lempianimaatiosarjoistaan.)

Ruokapöydässämme nähdään uunissa paahdettuja kukkakaaleja hyvin usein ja hyvin monin tavoin maustettuna. Muutama viikko sitten Rouva pyöritteli jälleen kukkakaalit ennen paahtamista karkeassa sinapissa, ja jäimme miettimään, voisiko samaa ideaa käyttää myös kukkakaaliwingsien tekoon.

Internetissä on jo jonkin aikaa kiertänyt erilaisia kukkakaaliwingsien reseptejä. Niissä kukkakaalit leivitetään ensin vesi-vehnäjauhoseoksella, ja sen jälkeen niiden pintaan sivellään tulinen maustekastike. Tuliset wingsit saattavat kuitenkin olla lapsille liian tulisia, joten kokeilin wingsien tekemistä miedommalla kastikkeella.

Päätin maustaa kukkakaalini Kikkomanin Teriyaki BBQ-Sauce with Honey -kastikkeella ja sekoitin maustekastikkeen suoraan leivitystaikinaan.

Kukkakaaliwingsit

Ainekset

  • 1 pieni kukkakaali

Leivityskastike

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce with Honey -kastiketta
  • 1/2 dl vettä
  • pieni loraus ruokaöljyä

Voiteluun

  • 50 g voita sulatettuna

Valmistaminen

  1. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi suupaloiksi. (Älä ihmeessä heitä pois vihreitä peitinlehtiä ja kantaa, sillä ne ovat yhtä lailla syötäviä osia, ja voit paahtaa ne erikseen)
  2. Sekoita venhäjauhot, teriyaki-kastike, vesi ja ruokaöljy keskenään tilavassa kulhossa
  3. Laita kukkakaalin palaset kulhoon ja sekoittele, kunnes kukkakaalit ovat joka puolelta leivityskastikkeen peitossa. Laita kukkakaalit uunipelille leivinpaperin päälle
  4. Paista kukkakaaleja 230-asteisen uunin ylätasolla noin 20 - 25 minuuttia, kunnes kuorrute alkaa ruskettua. Käännä kukkakaaleja paistamisen aikana muutaman kerran
  5. Pyörittele paistuneet kukkakaalit voisulassa esimerkiksi syvällä lautasella, laita ne takaisin pellille ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Minttudippi

  • 1 prk kermaviiliä
  • pieni kourallinen tuoreita, silputtuja mintunlehtiä
  • ripaus suolaa
  • hieman valkopippuria.

Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään.

Nauti kukkakaaliwingsit välittömästi, heti kun ne vaan ovat jäähtyneet hieman. Etukäteen näitä ei kannata valmistaa.

Sana "wingsit" on muuten tietoinen valinta. Tiedän, että vaikkapa Tampereella wingsejä kutsutaan "siiviksi", mutta se sana ei jotenkin lainkaan sovi omaan suuhuni. Ei sillä, että tarvitsisin sanaa juurikaan, sillä en ole suuri kanansiipien suosikki. Ravintolassa ne ovat sotkuista ja vähän rasittavaa syötävää, ja kotona niitä ei tule laitettua, sillä wingsejä saa harvemmin luomuna. Paremmin nämä kukkakaalisiivet minulle toimivat.

"Hei, mitäs täällä on?"

Wingsit olivat niin houkuttelevan näköisiä, että pienempikin napero halusi heti osingoille!

Testasin samoja wingsejä myös Kikkomanin toisella Teriyaki-kastikkeella, jossa on paahdettuja seesaminsiemeniä, mutta tällä hunajaisella kastikkeella maustetut wingsit olivat suosikkejamme. Kikkomanin valikoimissa on myös valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike.

Hunajainen kastike on koostumukseltaan siirappimaisen paksua, joten leivitystaikina tarvitsee myös vettä. Kaksi muuta kastiketta on juoksevampia, ja niiden kanssa vettä ei tarvitse käyttää.

Lisää ideoita löydät Kikkomanin sivuilta.

Share

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei ihanan simppelin kuuloinen resepti! En oo tehnyt kukkakaaliwingsejä ennen mutta oon aina ajatellut niiden olevan jotenkin hankalia. Kiitos kun jaoit. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Nämä oli kyllä ihan supersimppelit. Aikaa menee se vähän reilu puoli tuntia, josta kukkikset on puoli tuntia uunissa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko ideoita millä korvata venhäjauho? Yritän syödä madollisimman vähän vehnää, kun olen paikallistanut vatsakipuni venhään. En ole ikinä vielä itse tehnyt noita mutta syönyt monta kertaa ravintolassa, ja on kyllä supermaukkaita ainakin tämän kasvissyöjän makuun! Vielä kun keksisi venhättömän vaihtoehton :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tjaa, gluteeniton jauho..? Ruisjauho? Mä en ole lainkaan perillä vehnäjauhon korvikkeita, kun meillä ei kenelläkään ole allergioita tai ruokarajoitteita.

Tomi
Tomi Mustikka

Kiitos vinkistä! Näistä tuli ihan helkkarin hyviä, vaikka kastikkeen osalta tulikin vähän sovellettua.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei, tosi kiva kuulla! Soveltaminen on aina sallittua ja jopa suotavaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.