Limoncello

Isyyspakkaus

Tipaton tammikuu? No sittenpä onkin oiva aika laittaa jotain hyvää juotavaa valmistumaan helmikuuksi!

Limoncello, italialainen sitruunalikööri, valmistuu viikossa. Ohje on löydetty kirjasta Lahjoja keittiöstä (Annie Rigg, Tammi 2010). Ohjeen mukaan juoma säilyy kuukausia, mutta minä olen siitä vahvasti eri mieltä korkattuamme pullon auki joulun tienoilla.

Limoncello

Ainekset

  • 6 luomusitruunaa
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl pienikiteistä sokeria
  • 1 pullo (7 dl) hyvää vodkaa

Valmistaminen

  1. Pese ja kuivaa sitruunat
  2. Leikkaa kuori kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi
  3. Purista sitruunoista mehu ja siirrä odottamaan
  4. Laita 1 dl vettä pieneen kattilaan. Lisää sitruunankuoret ja sokeri. Kuumenna neste hitaasti kiehuvaksi ja sekoita välillä, kunnes sokeri on sulanut
  5. Vähennä lämpöä ja hauduta hiljalleen 15 minuuttia
  6. Lisää sitruunamehu ja jatka hauduttamista vielä 5 minuuttia
  7. Nosta kattila liedeltä ja siirrä jäähtymään
  8. Steriloi iso tölkki kansineen uunissa: laita tölkki ja kansi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pidä tölkkiä ja kantta kuumassa uunissa 20 minuuttia ja nosta ne jäähtymään
  9. Kaada vodka steriloituun säilöntätölkkiin ja lisää joukkoon sitruuna-sokeriliemi.
  10. Sulje tölkki ja ravistele sitä kunnolla
  11. Anna juoman tekeytyä viileässä, kuivassa ja pimeässä viikon ajan ja ravistele tölkkiä joka päivä
  12. Siivilöi juomasta sitruunankuoret ja kaada limoncello kauniiseen pulloon.

Share

Kommentit

minä-tässä-hei
A modo mio

Voih! Ajattelin ettei limoncelloa voisi tehdä Suomessa, kun täällä ei myydä sitä 100% alkoholia (sitä italialaiset käyttävät) kaupassa eikä edes apteekissa. Täytynee kokeilla vodkalla siis. Nam!

Tämä on muuten myös hyvä lahjaidea!

Tommi K
Isyyspakkaus

minä-tässä-hei: Niin, mistäs viinasta italialaiset tämän juoman valmistavat? 100-prosenttinen alkoholi kuulostaa kyllä melko vahvalta :)

Peanut: Hups, joo :) Ei pitäisi kirjoittaa noin myöhään.

minä-tässä-hei
A modo mio

http://ricette.giallozafferano.it/Limoncello.html

Tässä on esimerkki italialaisesta reseptistä. Ok, 95-prosenttista näyttää olevan :) 

mutta sitä siis myydään siellä ihan ruokakaupassa. Suomessahan sellainen olisi kohtalokasta...

 

Eerika
Bättre liv

Mitä, eikö kaikkea tehtykään alusta asti itse, tästä puuttuu se pontikan ohje! ;) Ei mutta ihan loistavaa, italiassa sain maistaa isännän omista sitruunoista tehtyä limoncelloa eikä sille vedä vertoja kaupan pullot. Pitänee siis kokeilla! Mutta missä "viileässä, kuivassa ja pimeässä" piditte limoncelloa tekeytymässä viikon ajan? 

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, ei missään. Ihan oli keittiön työtasolla koko viikon :)

Kommentoi