Lindströminpihvit

Isyyspakkaus

Punajuurikausi! Ja se kestää koko talven!

Vauvalle punajuurta ei saa antaa, mutta isä syö sitä mielellään hänenkin edestään. Linströminpihvit ovat punajuurta yhdessä parhaissa muodoistaan ja yksi lapsuuteni ehdottomista lempiruoista.

Lindströminpihvit

Ainekset

  • 500 g punajuuria (siis raakoja, ei mitään etikassa marinoituja)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 800 g (karitsan)jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 purkki pieniä kapriksia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen
  2. Kuori keitetyt punajuuret ja raasta ne. Kuoret irtoavavat kypsistä punajuurista sormin 
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä paistinpannulla
  4. Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita taikina käsin tasaiseksi massaksi
  5. Taputtele taikinasta pihvejä. Paista pihvejä uunipellin päällä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voit tietenkin paistaa pihvit myös paistinpannulla 

Kuvan annoksessa pihvit on tarjoiltu vuonankaalin, kurkun ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa.

Share

Kommentit

annemi

Nam. Näin tällä viikolla kaupan tiskillä lindströminpihvejä ja päätin tehdä niitä itse. Epäonnekseni valitsin lihaksi hevosen jauhelihan, jonka maku ei maistunut oikein meistä syöjistä kummallekaan :/ pitää kokeilla uudelleen normijauhelihalla, karitsakin on varmaan maukasta :)

Hosuli
Hömppäblogi

Punajuuri rules! Kasvisversion näistä saa helposti kikherneillä (esim. http://hosuli.blogspot.fi/2011/12/punajuuri-kikhernepihvit.html). Ens kerralla laitan kyllä kapriksia. Niitä onkin jo kaapissa, pitää vain ostaa punajuuria. :)

VierailijaPauliina (Ei varmistettu)

Hei! Tehtiin näitä miehen kanssa eilen. Piti paloitella punajuuret keittämistä varten, kun puolessa tunnissa ei ollut niille vielä tapahtunut mitään. Mutta hyvää oli ja keittiön seinät pieniä vaaleanpunaisia pisteitä täynnä :D Kiitos reseptistä.

Tommi K
Isyyspakkaus

annemi: Kuulostaa jännältä tuo hevosen jauheliha. Olen kerran syönyt hevosta ravintolassa, ja minulle ei jäänyt oikein minkäänlaista kuvaa siitä, miltä liha maistui. Varmaan siltä punaviinikastikkeelta, jota tarjottiin lihan kanssa. Karitsa on kyllä tosi maukasta.

Hosuli: Itse tykkän ihan sellaisistakin punajuuripihveistä, joissa punajuurisiivut kastellaan kananmunaan, kieritellään suola-korppujauhoseoksessa ja paistetaan pannulla.

VierailijaPauliina: Juu, ei riitä puoli tuntia punajuurten keittämiseen. Voihan ne toki pilkkoa pienemmiksi paloiksi ennen keittämistä, jolloin ne on luonnollisesti kuorittava ensin.

Hosuli
Hömppäblogi

Hei joo, sellaisia en oo tehnytkään! To-do-listalle!

Kommentoi