Maailman maukkain pannukakku

Isyyspakkaus

En muista peruskoulun kotitaloustunneilta paljoa muuta kuin vinkin siitä, että vanhentumassa olevan maidon voi pakastaa ja sulattaa myöhemmin pannukakkua varten. Eipä ole tullut kokeiltua.

Pannukakun tekemiseen voi ottaa myös toisen lähestymistavan ja ostaa käsittelemätöntä täysmaitoa ihan varta vasten. Miten niin yksinkertaisesta voikin saada niin hyvää ja täyteläistä?

Maailman maukkain pannukakku

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 litra käsittelemätönä täysmaitoa (Kaskikansa)
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl voisulaa

Jauhon määrä tässä taikinassa on pienempi kuin useissa resepteissä, jotta rakenne olisi pehmeä. Liika jauho tekee pannarista kumimaisen.

Valmistaminen

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki
  2. Lisää maito ja suola
  3. Vispaa venhäjauhot maidon joukkoon
  4. Lisää lopuksi voisula
  5. Aina taikinan turvota ainakin puoli tuntia
  6. Lämmitä uuni 200-asteiseksi
  7. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle
  8. Paista pannukakkua, kunnes se on kullankeltainen - mieluummin liian vähän kuin liian paljon.

Tarjoile hillon kera.

Share

Kommentit

kolme3
Arctic Avium

Oih, pannari on parhautta =) Suosittelen viellä ite tekemään jotain hilloa, sekun kans vie kielen mennessään! Haidi

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kyllä! Kuvan vadelmahillo sattuu olemaan Sis. Delin metsävadelmahilloa, mutta muuten olemme hillojen suhteen omavaraisia: Rouva tekee itse joka kesä mustikka-, raparperi- ja luomumansikkahillot ja anoppi keittää luumu- ja kirsikkahillot.

minikaktus (Ei varmistettu)

Muistan taannoin kuulleeni yhden ihmisen hehkuttavan, että hänen mummonsa teki parasta pannaria ikinä, ja se käytti siihen neljä viikkoa vanhaa maitoa (eli jo varsin järkyssä jamassa olevaa).

Itsekin olen käyttänyt hieman vanhentunutta, ja on siitä hyvää tullut. Veikkaan, että noilla muilla aineksilla on aika iso merkitys -- ei voi olla sama onko pannari rasvatonta vai varsin voista, tai onko kananmunat unohtuneet messistä.

Mauahtavaa

Kotsan ope neuvoo, että laita ensin vain puolet maidosta ja sekoita sitten jauhot tasaiseksi. Kun tämän jälkeen lisäät loputkin maidot, niin saat helposti tasaista taikinaa. Näin onnistuvat meidän alle kouluikäisetkin taikinan teossa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaan oletko koskaan tehnyt pannaria lehmän ternimaidosta? Se jos mikä on tuhtia, ja hyvää. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ternimaitopannari on tuttu juttu ja myös suurta herkkua. Rouvan lähisuvusta löytyy maitotila, ja nytkin meillä on 3 litraa ternimaitoa pakastimessa odottamassa käyttöä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis mitä, ei sokeria?
Tämä menee testiin nyt heti!

Sopiikohan resepti 60cm leveään uuniin?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei sokeria, ei. Hillo päällä riittää makeuttamaan.

Varmasti sopii, siitä tulee pellillinen. 60 cm leveä tuo meidänkin uuni taitaa olla.

Kommentoi