Maksapasteija broilerinmaksasta

Ladataan...
Isyyspakkaus

Rouva kävi vuosia sitten kokkikurssilla, jossa tehtiin maksapasteijaa broilerinmaksasta. Sitten hän unohti koko asian.

Viime jouluna meillä oli pöydässä Hauhalan hanhenmaksapasteijaa, ja se toi Rouvalle mieleen, että maksapasteijaa voisi tehdä itsekin. Ja hyvä, että tuli.

Kuva: Rouvan puhelimesta napattu

Aika herkkua!

Broilerinmaksasta tehty pasteija on pehmää ja miedon makuista, ja itse raaka-aine puoli-ilmaista. Pasteijaan tarvittava pussillinen maksaa taisi maksaa Hakaniemen hallissa 1,30 €.

Broilerinmaksapasteija

Ainekset

  • 200 g broilerinmaksaa
  • 1 pieni sipuli
  • voita paistamiseen
  • 100 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • (2 rkl viskiä tai konjakkia)

Valmistaminen

  1. Jos sinulla on jäisiä broilerinmaksoja, sulata ne hitaasti jääkaapissa
  2. Huuhtele maksat lävikössä ja kuivaa talouspaperilla
  3. Leikkaa maksat saksilla suurin piirtein tasakokoisiksi paloiksi ja poista kalvot
  4. Kuori ja hienonna sipuli
  5. Sulata pari ruokalusikallista voita pannulla. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää maksat. Paista maksat kypsiksi miedolla lämmöllä
  6. Jäähdytä hetkisen aikaa ja laita maksat tehosekoittimeen. Lisää voi, suola ja pippuri. Voit halutessasi maustaa pasteijaa myös viskillä tai konjakilla. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes pasteija on tasaista massaa, muutama minuutti.
  7. Laita valmis pasteija tarjoiluastiaan, peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Share

Kommentit

Alisa W
Suusta suuhun

Ah, rakastan maksapasteijoita. Tämä vaikuttaa oikein herkulliselta - kiitos. Lähtee heti viikonloppuna testiin konjakkilorauksen ja jonkun hyvän hillokkeen kera.

Vanha sininen (Ei varmistettu)

Nam! Maksapasteija kuuluu lempipäällisiin, se on samalla sairaan hyvää, vitamiinipitoista & ekologista ruoanlaittoa kun kaikki ruhon osat käytetään. Vaikka yrittäisin vegeruokavaliota kuinka, maksis hiipii aina mieleen ja ruokapöytään jossakin vaiheessa :) Silloin voi vähentää muusta ruoasta lihan minimiin ja nautiskella ilman tunnontuskia. Loistava A-vitamiinin ja raudan lähde.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kumpaa voita käytettävä kesävoita vai talvi ?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kokeile molempia ja kerro kummasta tuli parempi. Itse kirnuttu voittaa varmasti molemmat. 

Kommentoi

Ladataan...