Mehevät hirvipullat

Isyyspakkaus

Viime viikonloppuna pohdiskelin Instagramin puolella, mitä tekisin heräteostoksena hankkimastani hirvenjauhelihasta.

Myöhemmin kerroin, että lihapulliahan niistä tuli. Ja sen verran meheviä, että jaetaan niiden resepti täälläkin. Lihapullat ovat muuten erinomainen keino päästä eroon kuivista leivänpaloista, joita voi käyttää hyvin lihapullissa korppujauhojen asemesta.

Pullia kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja pakastaa osa, jolloin ne saa helposti sulatettua jonain arkipäivänä illalliseksi.

Ainekset

  • n. puolikkaan limpun verran kuivunutta leipää, sekä tummaa että vaaleaa
  • n. 2 - 3 dl vettä
  • 1 sipuli
  • öljyä kuullottamiseen
  • reilu nippu lehtipersiljaa
  • 1 kg hirvenjauhelihaa
  • 150 - 200 g sinihomejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistaminen

  1. Murenna kuivaa leipää sormin pienemmiksi paloiksi ja laita palaset likoamaan veteen taikinakulhoon
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä paistinpannulla
  3. Silppua lehtipersilja
  4. Hienonna kostuneet leivänpalat esim. perunansurvimella ja jatka liottamista, jos ne jäävät vielä liian isoiksi paloiksi. Voit myös lisätä vettä tarvittaessa
  5. Lisää kulhoon kuullotetut sipulit, lehtipersilja, jauheliha, murennettu aurajuusto ja kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja vaivaa taikina tasaiseksi
  6. Muovaile taikinasta pyöryköitä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Share

Kommentoi