Muikkuja, vihreitä papuja ja wasabijogurttia

Ladataan...
Isyyspakkaus

Yksi kesän parhaita puolia on se, että kaikki tuntuu jotenkin paljon helpommalta, ruoanlaittokin. Kun talvella haudutellaan pitkään ja leikitään mausteilla, kesällä otetaan vain sitä, mikä on tuoretta, kypsennetään se mahdollisimman nopeasti, ja se on varmasti hyvää ilman enempää kikkailua.

Tähän annokseen tarvitset:

  • kourallisen vihreitä papuja
  • n. 150 g puhkottuja muikkuja (eli suolistettuja eli paistovalmiita)
  • ruisjauhoja
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Wasabijogurttiin

  • 1 dl maustamatonta jogurttia (esim. Kosken kotijuuston)
  • 1/2 tl wasabia (tai enemmänkin maun mukaan)
  • hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (kuvan annoksessa koristeena myös ruohosipulin kukkien nuppuja, joita voi hyvin syödä)

Valmistaminen

  1. Katkaise pavuista puiset kannat pois ja laita pavut kiehumaan suolattuun veteen noin 10 minuutiksi, kunnes ne ovat kypsiä
  2. Huuhtele puhkotut muikut. Laita lautaselle reilusti ruisjauhoja ja sekoita jauhoihin n. 1/2 tl suolaa ja hieman mustapippuria. Kierittele muikut suola-jauhoseoksessa ja paista niitä molemmin puolin voissa, kunnes jauhot alkavat ruskettua kauniisti
  3. Sekoita wasabijogurtin ainekset keskenään
  4. Leikkaa kypsät pavut puoliksi, kokoa annos ja jauha tarvittaessa papujen päälle vielä hieman suolaa.

Dippaile muikkuja ja papuja jogurttiin!

Share

Kommentit

Ester-i (Ei varmistettu)

Näyttääpä hyvältä, nam nam!

Tämä blogi on kyllä niin mainio, kiitos sinulle! Kuvailet hyvin lapsen kanssa elämisen opettelun hienoja ja vähemmän hienoja puolia. Ja vaikka aihe koskisi jotain vähän hankalampaa, kirjoitat siitäkin aina humoristisesti. Aina oikein odotan, että täällä olisi uutta luettavaa (kivaa että päivität tosi säännöllisesti). Kiitos siis vielä kerran!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos itsellesi! On ilo kirjoittaa, kun saa tällaista palautetta. Ja juuri tällaiset kommentit saavat jaksamaan niinäkin päivinä, kun kirjoittaminen ei oikeastaan maistuisi :)

Kath

Haha, just yks päivä miehelle sanoin, et tänä kesänä pitää jossain  syödä paistettuja muikkuja.. Nyt vasta tästä sun postauksesta tuli mieleen, et niitähä vois tehä itekin :D eikun tuumasta toimeen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuumasta toimeen! Muikuissa yhdistyy kaikki se, mitä ruoanlaitolta voi toivoa: hyvää, helppoa ja edullista!

TiiaCarita (Ei varmistettu)

Siis apua. Voiko noi ruohosipulin kukat syödä? Meillä ne ovat aina jääneet pihalle nurmikolle tai päätyneet roskiin?
Miltä ne sitten maistuu? Mulla ei ole mitään käsitystä, kun ne eivät koskaan ole mihinkään ruokaan päässeet.

Ja täytyy sanoa, että noi muikut on niiiiin herkullisen näköisiä, että...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä kyllä, ainakin näin nuppuina. Ne maistuvat ruohosipulille :)

Silkkitassu

Puhkoin muikkuja maanantaina (oli muuten hauskaa hommaa. :) ja halvemmalla pääsi kun vähän itse viitsi...)ja leivitettiin ne ja paistettiin voissa. Lisäksi raikas salaatti ja perunoita voin kanssa. Omnomnomnom! Näyttää hyvältä tuo teidänkin annos! 

Herrkullista! (Ei varmistettu)

Mutta puolita ihmeessä papujen keittoaika, nehän menee pilalle tuossa ajassa! N 7min riittää, ehdottomasti al dente! Varmasti ravintoarvotkin säilyvät paremmin lyhyemmällä keittoajalla. Tai sitten höyryttämällä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tiedätkös, mulla ei ollut aavistustakaan, miten pitkään niitä keitin, kun en katsonut kellosta. Mutta juu hyvä pointti, muutan vaikkapa 7 - 10 minuuttiin ;)

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu)

Kiva idea tuo wasabijugurtti! Söin just tällä viikolla kesän ensimmäisen satsin paistettuja muikkuja mökkireissulla Savonlinnan Kalastajan kojussa. Että ne on vaan niin hyviä!

Kommentoi

Ladataan...