Mustikka-galette

Isyyspakkaus

Mustikkavuosi on kuulemani mukaan ollut huono, ja marjasato jää pieneksi. Luottopoimijamme, Sulo ja Tuula, tiesivät kuitenkin mistä etsiä, ja saimme kuin saimmekin heiltä viime viikolla viisi sangollista mustikkaa. Olivat kuulemma jo odotelleet, että Rouva ottaisi jälleen yhteyttä. 

Osa marjoista meni pakastimeen, osasta Rouva keitti hilloa ja osa syödään sellaisenaan. Ja tämä osa pääsi tänään mustikkapiirakkaan!

Vaikka murotaikinapohjaiset, kosteat mustikkapiirakat ovatkin kovin hyviä, pidän ehkä vielä enemmän tästä ranskalaistyyppisestä voitaikinapohjasta. Kun piirakasta leikkaa palasen, sen voi hyvin syödä sormin niitä likaamatta. Kätevää! Jos sinäkin olet onnistunut saamaan jostain mustikoita, kokeile ihmeessä tätä Rouvan kehittämää reseptiä.

Mustikka-galette

Ainekset

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 prk kermaviiliä tai 2 dl maustamatonta jogurttia
  • n. 1 rkl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 5 dl mustikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
     
  • kananmunaa voiteluun.

Valmistaminen

  1. Pilko kylmä voi kuutioiksi ja laita voi, jauhot, suola ja sokeri leivontakulhoon. Hiero aineksia sormin toisiinsa, kunnes voi ja kuivat aineet ovat sekoittuneet tasaisesti toisiinsa ja taikina on murumainen
  2. Lisää kermaviili kulhoon ja sekoita takina tasaiseksi. Sen tulee olla tarttuvaa ja pehmeää
  3. Lisää taikinan pinnalle n. 1 rkl jauhoja, jotta saat kerättyä taikinan palloksi. Laita taikinapallo leivinpaperin päälle, lisää pinnalle hieman vehnäjauhoja ja painele taikina leivinpaperille pyöreäksi levyksi. Levy saa olla lähes leivinpaperin leyvinen
  4. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho ja levitä täyte pohjan päälle niin, että reunoihin jää n. 3 - 4 cm tyhjää tilaa
  5. Käännä reunat täytteen päälle ja voitele ne kananmunalla
  6. Paista piirakkaa 200-asteisessa asteessa noin puoli tuntia, kunnes taikinakuori on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.

Nauti kylmän maidon kanssa!

 

Share

Kommentit

OP (Ei varmistettu)

Tuon on pakkko olla hyvää!

unae (Ei varmistettu)

Kiitos reseptistä! Kokeilin tätä spelttijauholla ja ruisjauholla tarkan ruokavalioni takia: toimii, vaikka on taatusti vielä herkullisempaa alkuperäisellä reseptillä :)

Kommentoi