Naudankylkeä olutkastikkeessa

Ladataan...
Isyyspakkaus

Puolitoista kiloa naudankylkeä pakastimessa, mitäs siitä tekisi? Naudankylkeä olutkastikkeessa (MTV3-blogit / Sivumaku)? Oh, mutta tämäpä kulostaa hyvältä!

Ja sitä se oli. Tämä kuva ei kyllä tee ruoalle ja sen maukkaudelle oikeutta.

Kastikkeen täyteläiset maut, hienoinen makeus ja kanelin, korianterin ja inkiväärin yhdistelmä toivat mieleen pohjoisafrikkalaisen keittiön, ja liha oli niin mureaa, että tämä oli varmasti yksi parhaista ruoista, joita olen tehnyt aikoihin.

Naudakylkeä olutkastikkeessa

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 kg naudan kylkipaloja
  • 2 porkkanaa, pieneksi kuutioituna
  • 1 palsternakka, pieneksi kuutioituna
  • 1 varsisellerin varsi, pieneksi kuutioituna
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä (tai pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna)
  • 2 tl appelsiininkuorta raastettuna
  • 2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • 0,33 l vehnäolutta
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa
  • pippuria

Itse oikaisin appelsiinin raastamisen ja puristamisen kohdalla ja laitoin kastikkeeseen tuoreen appelsiinin sijaan 3 dl valmista appelsiinitäysmehua. Lihaliemenä käytin muutama päivä aiemmin tekemääni häränhäntälientä.

Valmistaminen

  1. Hienonna ensin kaikki kasvikset, paloittele lihat ja etsi tarvitsemasi mausteet
  2. Kuumenna iso kattila keskilämmölle ja laita puolet voista ja oliiviöljystä kattilaan
  3. Kuullota hienonnettua porkkanaa, palsternakkaa, varsiselleriä sekä laakerinlehteä kattilassa 10 minuuttia
  4. Mausta sillä välin liha suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle kevyesti vehnäjauhoja
  5. Ota kasvikset syrjään kattilasta
  6. Lisää kattilaan loput voista ja öljystä, ruskista lihat ja ota ne syrjään
  7. Pidä lämpöä yllä ja lisää kattilaan valkosipuli, kaneli, korianteri, inkivääri, appelsiinin kuori ja mehu, lihaliemi ja olut
  8. Laita lihat ja kasvikset takaisin kattilaan, sekoita ja kiehauta
  9. Madalla lämpöä ja anna padan hautua kannen alla 2 h. Nosta kansi pois ja anna hautua 1-2 h.

​Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. Kuvan annoksessa lisukkeena on punaista riisiä.

Share

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Tuo liha näyttää niin murealta, että taisi sulaa samantien suuhun... Herkullista!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oli mureaa ja herkullista! Tuo kuva on kyllä joteknin harvinaisen ankea. Punainen riisi on liian ruskeaa tuon ruoan kanssa, ja lientäkin on ihan liikaa. No, aina ei voi onnistua, ja hyvä, jos ruoka näyttää siitä huolimatta herkulliselta :D

annemi

Todella herkullisen kuuloinen annos, olutkastike on hyvin tehtynä aivan ihanaa :)

Mikä siinä muuttuu?

Meiltä puuttuikin pääsiäisen pääruoista vielä muutama. Limousinen lapaa on pakkasessa yllin kyllin, joten tämmöisenhän voisi jossakin kohtaa pyhiä väsätä.

Mikä siinä muuttuu?

Lapaa tai kylkeä tai mitäniitänyoli...

Kommentoi

Ladataan...