Omena-jogurttipiirakka

Ladataan...
Isyyspakkaus

Olen aiemminkin kertonut olevani hyvin perso makealle. Varsinaiset heikkouteni ovat keksit, vaniljaiset vanukasjälkiruoat ja omenapiirakat. Siksipä minun on palattava vielä Eppulin juhlissa tarjottuun omenapiirakkaan, sillä se oli taivaallista. Viime viikolla söin tällaisen piirakan kokonaan yksin. Rouva puolestaan rakastaa piirakkataikinaa niin kovasti, että leipoo tätä ihan vaan päästäkseen syömään raakaa taikinaa.

Omena-jogurttipiirakka

Piirakan salaisuus on kahdesta jogurtista sekoitettu täyte, joka tekee siitä mehevän ja kostean.

Ainekset

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • n. 1/2 kg hapokkaita omenia (omasta mielestäni mitä enemmän sen parempi)
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (esim. Valion tai Pirkan luomujogurtti)
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (esim. Pirkka)
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria

Voit valmistaa täytteen myös pelkästä maustamattomasta jogurtista, jota tarvitaan silloin 3 dl, mutta turkkilainen jogurtti tekee täytteestä pehmeämmän makuisen.

Valmistaminen

  1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri sähkövatkaimella
  2. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi
  3. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti sähkövatkaimen pienimällä teholla
  4. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
  5. Pese ja paloittele omenat ja lisää ne vuokaan
  6. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada jogurttimassa omenoiden päälle
  7. Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes jogurttitäyte on tasaisesti hyytynyt ja pinta aavistuksen ruskettunut.

Itse tehty vaniljajäätelö tämän piirakan kanssa tarjottuna on parhautta. Palaan siihen jokin toinen kerta.

P.S.: Perho Kerttunen sattui julkaisemaan tätä kirjoittaessani kilpailevan omenapiirakkaohjeen. Näyttää herkulliselta! Käypä tsekkaamassa täältä: Kanelia, kaardemummaa, inkivääriä, omenaa...

Share

Kommentit

Jonayla

Resepti kuullostaa hyvältä. Pakko kokeilla tätä joku pvä. Kuulut sitten siihen harvaan miesvähemmistöön, jotka ovat persoja makealle. Onneksi oma mies kuuluu samaan ryhmään, niin saa itsekin hyvällä omalla tunnolla nautiskella. ;)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Hah, tämähän on lähes identtinen oman suosikkipiirakkaohjeeni kanssa! Pohjaan olen käyttänyt teelusikallisen leivinjauhetta, nyt mietin että lieneekö tarpeellista lainkaan? Ja täytteeseen normisokerin lisäksi myös aitoa vaniljasokeria sekä kanelia, antaa kivan säväyksen.

Turkkilainen jogurtti on kyllä nerokas tuote, ei ole paljon tässä jääkapissa kermaviilipurkkeja näkynyt sen jälkeen kun tajusin, että jos jugua on niin sehän käy kaikkeen. Ja simsalabim, tällä samalla ohjeellahan voi vetäistä myös marjapiirakan pöytään, luonnollisestikin niin että vaihtaa omput marjoiksi. Mmmm.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jonayla: Jaa, harvinaista? Tämä taitaa kyllä olla meillä suvussa, sillä isälleni myös maistuu makea. Mieluummin en olisi...

MinnaM: Leivinjauhetta ei tarvitse, ellei sen makua kaipaa pohjassa. Rouva käyttää usein myös intiaani- tai ruokosokeria, joilla saa vielä omanlaistaan makua sekä pohjaan että täytteeseen. Ja kyllä, tällä samalla pohjalla on tulossa vielä pari muutakin piirakkareseptiä lähiaikoina ;)

innaS
PuuhaPussi

Nami! Heti piti testata! 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Oho, olen suhtautunut leivinjauheeseen aina vain nostatusaineena enkä sen kummemmin ajatellut sen makua antavia ominaisuuksia. Pitääpä tehdä makutesti ja leipoa piiras sekä leivinjauheella että ilman jotta pääsee vertaamaan...;-)

Tunnustan myös, että hihittelin vähäsen tuolle sähkövatkaimen käytölle. Nää on näitä sukupuolikliseitä, tiedän, mutta siinä kohtaa kun mies vasta etsii pistorasiaa koneelle niin nainen on jo työntänyt leipomuksen uuniin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, no minähän en ole laittanut tikkua ristiin tämän piirakan eteen, eli kyllä se on meillä Rouva, joka sähkövatkainta käyttää :) Pohjasta tulee sähkövatkaimella kuohkeampi kuin käsin sekoittaen.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Auts, haha! ;-)

Hear Hear!

Apua, oma jälkkärimakuni on lähes yksi yhteen tuon kanssa. tosin jonon ensimmäiseksi täytyy lisätä vielä kaikki kinuski-/toffeeherkut.

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Keräsin juuri pussillisen omenoita pihastamme, joten tämä resepti tuli tarpeeseen. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei sillä leivinjauheella ole kyllä mitään tekemistä maun kanssa. Jos sitä on käytetty oikea määrä, se reagoi uunin lämmössä taikinan nesteen kanssa muuttumalla hiilidioksidiksi. Liikaa leivinjauhetta saattaa antaa makuakin, mutta se ei normaalisti ole toivottua.

Marski (Ei varmistettu)

Kiitos mahtavasta reseptistä! Syötiin mieheni kanssa yli puolet yhdeltä istumalta. Epäilytti hiukan ajatus omenapiirakasta ilman kanelia, mutta ihan turhaan. Ja raaka taikina oli niin hyvää! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tämäpä on ollut suosittu resepti. Enkä ihmettele. Pitää myöntää, että olen syönyt jo kolme tällaista piirakkaa aika lailla yksin. Ou nou. Eeva Kolukin teki tästä oman versionsa HS.fi:n blogeihin: http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2012/09/28/jugurtti-omenapiirakka-spelttipohjalla/

Alice
My blueberry dream

Just meni tämä piirakka uuniin! Oli vain luonnonjugurttia kaapissa joten sillä mentiin, toivottavasti makukimara olis silti yhtä hyvä. Oon katsellut tätä ohjetta julkaisupäivästä asti ja nyt sorruin sit :D

Olipa pakko tehdä kokeiluversio eilen, veljelle se maistui, loppuviikosta selviää tulisiko tän piirakan ansiosta musta tyttöystävä ainesta. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipas herkkua, kiitos hyvästä reseptistä! Turkkilaista jogurttia ei tietenkään juuri nyt löytynyt lähikaupasta (vaikka normaalisti sitä on hyllyssä) - käytin siis 3dl bulgarian jogurttia täytteeseen.

Kreetta (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta! Aiemmin olen tehnyt ohjeellasi sitä aivan ihanaa mansikka-suklaamoussekakkua ja nyt tätä. Molemmat onnistuivat täydellisesti! Pitää selata Gastronaattikin, kunhan saan käsiini. Aurinkoista syksyn jatkoa!

Kommentoi

Ladataan...