Paahdetut suolapähkinät, itselle ja lahjaksi

Isyyspakkaus

Tässäpä maistuva ja mukavan rapsakka naposteltava kinkun ja konvehtien väliin. Tee iso annos ja anna osa lahjaksi kivoissa lasipurkeissa.

Paahdetut suolapähkinät

Ainekset

  • reilu satsi (noin 800 g) sekalaisia pähkinöitä: cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, manteleita, saksanpähkinöitä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Valmistaminen

  1. Laita kaikki ainekseet kulhoon ja sekoita
  2. Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle
  3. Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita pähkinöitä ahkerasti paahtamisen aikana, jotta ne paahtuvat tasaisesti eivätkä pala.

Anna pähkinöiden kuivahtaa ennen pakkaamista, mielellään seuraavaan aamuun.

Meidän pähkinämme loppuivat jo, joten Rouvan on tehtävä vielä uusi satsi jouluksi. 

Share

Kommentit

annemi

Kiva idea ja helppo toteuttaa, tykkään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan loistava ohje, kiitos! Nyt tiedän mitä lähtee moneen pakettiin mukaan... ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nam, kiitos! Ihania ruokaohjeita sinulta aina löytyy!

Maijastiina (Ei varmistettu)

Hei!

Asustan Helsingissä ainakin koko tammikuun ajan. Olen toki vieraillut kaupungissa monesti, mutta varsinaista paikallisen näkemystä minulla ei kuitenkaan ole. Tampere-jutuistasi innostuneena ehdotankin, että tekisit katsauksen myös Helsingistä. Mitä tehdä, mitä nähdä, minne mennä, mitä ostaa, mitä syödä? Onhan näitäkin aiheita toki blogissa nähty, mutta tiivis paketti olisi mielenkiintoinen. Tästä voisi varmaan olla vinkkiä muillekin. Myös kirpparit kiinnostavat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Näitä pitää tehdä jouluksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heti piti kokeilla, maukasta! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa herkuilta! :) elämäni ensimmäinen blogipostaustoivem,mutta nyt se on tehtävä,nimittäin,olisi erittäin kiva kuulla sun/teidän ne joulupöydän kunkuimmat reseptit,vaikutatte niin paljon ruuan päälle ymmärtäviltä,ja monta vinkkiä täältä olenkin jo saanut! Kiitos! :)

-paula

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa, hienoa, että ohjeesta on iloa!

Maijastiina: Pitää laittaa hautumaan. Olen viime aikoina seurannut tosi vähän uusien ravintoloiden tarjontaa ja shoppailijanakin olen tosi huono... Pitäisi lähteä siis täälläkin ajan kanssa tutkimusmatkalle ja katsella paikkoja avoimin silmin. Ei siis kulkea sillai laput silmillä kuin normaalisti arkena :D Omista lempipaikoista voin toki kertoa helpostikin, mutta kuvavarastoa minulla ei ole (ja muiden ottamia kuvia en käytä). 

Kirjoittelin kesällä kirppari-, vintage- ja sisustusvinkkejä, jotka eivät ole ehtineet puolessa vuodessa vanhentua. Voit siis aloittaa näistä:

http://www.lily.fi/juttu/vintagea-ja-sisustusputiikkeja-helsingissa

Vierailija (-paula): jouluruoka-asiaa olen kyllä pohtinut. Ongelma on kuvamateriaalin puute. Ehkäpä keksin vielä jonkin ratkaisun siihen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos reseptistä. Tein joulupöytään ja täytyy myöntää että ovat hyviä! Mieheni ei edes pidä pähkinöistä ja olen huomannut että hän on napsinut jo kourallisia kulhosta!

Kommentoi