Paprika-fetajuustotahna ja savumuikkutahna

Ladataan...
Isyyspakkaus

Minulta ehdittiin jo tiedustella tytön synttäreillä tarjolla olleiden tahnojen ohjeita.

Paprika-fetatatahnan ja savumuikkutahnan koostumuksen voin paljastaa, mutta kikhernetahnaa pidän toistaiseksi salassa. Se on nimittäin osa Rouvan Gastronaatti-kirjaa, joka ilmestyy syyskuussa. Kirjassa on muuten myös herkullisen tomaattitahnan (tai tomaattihummuksen) resepti!

Paprika-fetajuustotahna

Ainekset

  • 2 uunissa paahdettua paprikaa
  • n. 150 g fetajuustoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistaminen

  1. Paahdettuja paprikoita kannattaa aina pitää jääkaapissa, joten jos sinulla ei ole niitä siellä valmiina, tee kerralla isompia satsi: halkaise paprikat, poista kalvot ja siemenet ja lohko paprikat kahdeksaan osaan. Kierittele ne öljyssä, suolaa kevyesti ja paahda uunipellillä kuori alaspäin leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa, kunnes paprikat alkavat ruskettua. Rouva ei muuten ikinä jaksa irrottaa uunissa paahdettujen paprikoiden kuoria, meitä eivät kuoret haittaa. Jos kuitenkin haluat tehdä sen, laita paprikat kuumina kulhoon, peitä kulho tuorekelmulla ja odota kymmenisen minuuttia. Kuoret lähtevät sitten helposti irti
  2. Paloittele fetajuusto, hienonna basilika ja purista sitruunan mehu
  3. Laita kaikki ainekset kannuun ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljyä, jos haluat notkeamman tahnan
  4. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla

Savumuikkutahna

Ainekset

  • n. 200 g savustettuja muikkuja tai purkillinen öljyyn säilöttyjä savumuikkuja (Puula Särvin)
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 omena
  • 2 kevätsipulia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • valkopippuria
  • (suolaa)

Valmistaminen

  1. Jos käytät öljyyn säilöttyjä muikkuja, valuta niitä hetkinen lävikössä. Hienonna muikut haarukalla
  2. Raasta omena ja hienonna kevätsipuli. Purista sitruunan mehu 
  3. Sekoita kaikki aineet kulhossa
  4. Mausta valkopippurilla (varovasti!) ja tarvittaessa suolalla.
Share

Kommentoi

Ladataan...