Parsakaali-sinihomejuustomuffinssit

Isyyspakkaus

Kielitoimisto pitäköön muffininsa, meillä syödään muffinsseja. Esimerkiksi näitä taivaallisia parsakaalilla ja sinihomejuustolla täytettyjä, jotka Rouva pyöräytti eräänä iltana.

Muffinssit sopivat hyvin vaikkapa äitienpäiväbrunssille. Lisää helppoja äitienpäivän brunssi-ideoita löydät muuten haastattelustani Fazerin sivuilta: Äitienpäivän brunssi isien tapaan.

Meillä on viime aikoina syöty käsittämättömiä määriä parsakaalia. Se johtuu siitä, että olemme ottaneet tavaksi paahtaa sitä uunissa peltikaupalla ja säilöä palaset pienissä rasioissa jääkaappiin. Sieltä niitä on on helppo popsia, kun tekee mieli laittaa suuhun jotain pientä. Kun parsakaalia on valmiiksi paahdettuna, myös muffinssien valmistaminen sujuu käden käänteessä.

Ohje on kirjoitettu keitetyille parsakaaleille, mutta uunissa paahdetut käyvät siis aivan yhtä hyvin.

Parsakaali-sinihomejuustomuffinssit

Ainekset

  • 1 pieni parsakaali, n. 200 g
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 2 kananmunaa
  • 1 - 2 rkl öljyä
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 100 g sinihomejuustoa

Valmistaminen

  1. Paloittele parsakaalit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon munat, öljy, jogurtti, murennettu homejuusto ja parsakaali ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  3. Nosta taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista 225-asteisessa uunissa n. 8 - 10 minuuttia.

Nauti lämpiminä!

Share

Kommentit

Suklaamuffinssi

No se on justiinsa noin, nimittäin toi muffinssi! ;) Resepti menee (taas) kokeiluun.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Onpa herkullisen näköisiä, kokeiluun menee niinkuin ylläolevallakin!

Vilukissanvillat (Ei varmistettu) http://vilukissanvillat.blogspot.com

Kuinka monta muffinsia tuosta ohjeesta mahtaa tulla? Mietin tässä, että tämmöisiä vois tehdä vaikka tuleviin synttäripippaloihin... :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Sanoisin, että pellillinen, n. 16 kpl riippuen muffinssivuoan koosta.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Okei, noita on pakko tehdä! Kiitos :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Maininta paahdetuista parsakaaleista toi veden kielelle. Onko teillä niihin mitään erityistä ohjetta, eli tuleeko mukaan öljyä tai mausteita? Vai paahdatteko parsakaalit aina pelkiltään? Kokeiltava on ensitilassa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei sen kummempaa ohjetta. Ihan vaan paloitellaan parsat, pirskotellaan päälle öljyä ja ripotellaan hieman suolaa. Sitten niitä paahdetaan 180-asteisessa uunissa, kunnes ne alkavat ruskettua. Menisiköhän siihen jotain 20 - 30 minuuttia. Samalla reseptillä laitetaan myös kukkakaalia, juureksia, paprikaa... Niitä on kätevää olla jääkaapissa valmiiksi paahdettuina.

Viljaista

Hejs! Täällä ruokapöydässä on yksi sinihomejuusto-rajoitteinen. Mitä suosittelisit sen tilalle? (Siis sinihomejuuston, ei sen rajoitteisen ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa. Mitenkäs olisi fetajuusto? Siitä voisi tulla aika hyvää.

Viljaista

Kokeilen ja raportoin tulokset:) Kiitos!

Viljaista

Oikein hyvältä maistuivat fetaiset versiotkin, lisäsin enemmän mausteita (mm. valkosipulia). Kiitos siis tästäkin reseptistä, joka varmasti menee vakkarikäyttöön:) P.s. Olivat kyllä superhelppoja tehdä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos Neene testauksesta, ja kiva kuulla, että fetakin toimi hyvin. Sinihomejuustoa on tässä kyllä sen verran maltillisesti, että jos syynä homejuustottomuuteen ei ole jokin allergia, muffinssit saattavat maistua, vaikkei homejuustoa pelkiltään sietäisikään.

Kommentoi