Pizza Bianca

Ladataan...
Isyyspakkaus

Tunnustan ensin, että suhtauduin hyvin epäileväisesti pizzaan, jossa ei ole tomaattikastiketta. Eihän pizzaa voi tehdä ilman tomaattia?

Ja kuinka väärässä olinkaan. Erityisesti perunalla ja taleggio-juustolla täytetty pizza oli niin herkullista, ettei tomaattikastikkeen lisääminen olisi tullut mieleenkään. Myös suppilovahvero ja mozzarella olivat mainio yhdistelmä. 

Täydellisen pizzapohjan salaisuus on pohjan hidas nostattaminen jääkaapissa vähäisellä hiivalla. Hiivan ja nopeuden lisääminen saattavat muuttaa pohjan paksuksi pullaksi. Mikäs siinä, jos sellaisesta tykkää.

Pizzapohja

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 12,5 g tuorehiivaa (1/4 pakettia)
  • 1 tl suolaa
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistaminen

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi leivontakulhoon, murenna hiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut
  2. Lisää suola
  3. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen taikinaa samalla. Uskalla jättää taikina löysäksi
  4. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko
  5. Lisää lopuksi oliiviöljy ja jatka vaivaamista pari minuuttia
  6. Peitä taikinakulho ja aseta se jääkaappiin yöksi
  7. Seuraavana päivänä jaa taikina kahtia, muotoile taikinasta kaksi palloa ja painele pallot käsin leivinpaperin päälle ohuiksi pizzapohjiksi
  8. Esipaista pohjia ilman täytteitä noin viisi minuuttia.

Pizzan täytteet

Pizza Biancaan ei siis laiteta tomaattikastiketta. Voimakkaat juustot, kuten taleggio, sopivat puolestaan tähän pizzaan erinomaisesti.

Täytä pizzat mielesi mukaan. Kokeile vaikkapa näitä yhdistelmiä:

  • Peruna, punasipuli, kapris, rosmariini, raastettu gouda ja taleggio
  • Suppilovahvero, punasipuli, kapris, salvia, raastettu gouda ja mozzarella.

Paista pizzoja uunissa kovimmalla teholla grillivastuksella noin 10 minuuttia, kunnes niiden reunat alkavat ruskettua ja juusto on sulanut.

Maista ja ylläty!

Share

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Itekki pitänyt kokeilla peruna pizzaa, mutta ei ole tullut tehtyä. niitä kun tehdään varsinkin australialaisissa ruokaohjelmissa hyvinkin usein. JA aivan mahtavan näköiset pohjat. itsekkin venuutan ne aina niin ohuiksi ja hiivaakaan en survo sinne lusikka kaupalla, koska ei hiivan makuine pohja ole kovin hyvää. Anoppi tekee aina tätä pullapohjaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Juttu bongattu Suur-Jyväskylän lehdestä! :)

PSK
Insert Cool Phrase

Tuli nälkä!

annemi

Melkein itken pizzankokoisia kyyneleitä kun tuli tästä postauksesta jättiläismäinen ikävä Italiaan.. onneksi kohta on joulu ja Rooma odottaa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mamma: Pitää myöntää, että pullapohja on ollut se syy, miksi en ole erityisemmin koskaan pitänyt kotona valmistetuista pizzoista. Mutta tämä pohja on loistava!

Vierailija (09:49): Hyvä hyvä ;) Muitakin haastatteluja on vielä tulossa tällä viikolla.

PSK: Niin mullekin.

annemi: Oi ja voi. Meilläkin on jo useampi vuosi edellisestä Italian-reissusta. Kiinnostaisi kyllä sellainen talo Toscanassa -tyyppinen loma joskus. Pitäisi vaan saada Rouva taivuteltua pois mökiltään hetkeksi ;)

annemi

Näytä hänelle Gaia Travelsin talojen kuvia niin rouva kiinnostuu varmasti ;)

Luru
Changes

Komppaan annemia! Reilu vuosi sitten vuokrasimme Gaia Travelsin kautta huvilan keskeltä kauneinta Toscanaa ja kyllä nautimme - kovasti! Varsinkin isommalla porukalla (meitä oli 8 aikuista ja 4 alle kolmevuotiasta lasta) huvilan vuokraaminen on sekä hauskaa että edullista.

Pizza Bianca on itsellänikin vielä kokeilematta, nyt tuli näistä Italia-muisteloista ikävä Poppissa syömääni täydellistä kinkku-kerma-kesäkurpitsa-pizzaa, aijai.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh! Kiitos vinkistä annemi & Luru.

Aniliini

Kiitti näistä - kokeilimme ohjetta tänään ja oli hurjan hyvää! Blogisi on muuten upeaa luettavaa, ja justiinsa vasta tänne tieni löysin! Mukavaa viikonvaihdetta!

Mari S (Ei varmistettu)

Pizzakivi on mainio apuväline kotona pizzan paistamiseen. Ja leivän ja sämpylöiden. Pizza paistuu neljässä minuutissa ja leipiin tulee ihana rapea kuori. Suosittele :)

Kommentoi

Ladataan...