Prinsessasipsit - eli sipsit punajuuresta

Ladataan...
Isyyspakkaus

Olen kertonut monesti suuresta rakkaudestani punajuurta kohtaan. Tällä kertaa Rouva teki punajuuresta hyvin yllättäviä ruokia, ja ne herättivät Instagramissa niin suurta ihastusta, että pitää jakaa niiden reseptit täälläkin.

Ensimmäinen niistä on punajuurisipsit. Rapeanmakeat punaiset sipsit olivat niin suloisen värisiä, että tyttömme keksi heti kutsua niitä prinsessasipseiksi. Hän piti niistä niin kovasti, että söi tuosta noin vaan yhden kokonaisen punajuuren sipsien muodossa alkupaloina.

Sipsien dippikastikkeena tarjolla oli jogurttia, joka oli maustettu porkkanannaatti-basilikapestolla.

Punajuurisipsit

Ainekset

  • 5 punajuurta
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3/4 tl suolaa

Valmistaminen

  1. Pese punajuuret hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria
  2. Viipaloi punajuuret parin millin siivuiksi. Parhaiten se onnistuu viipalointiin tarkoitetulla mandoliinilla. Veitsellä tai juustohöylällä homma on selkeästi hankalampaa
  3. Sekoita punajuuriviipaleet, öljy ja suola kulhossa ja laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle
  4. Laita punajuuret 150-asteiseen uuniin kuivumaan noin 45 - 60 minuutiksi, kunnes ne ovat kuivia ja rapsakoita. Kypsymistä kannattaa seurata, ja punajuuret alkavat olla kuivia, kun ne muuttuvat vaaleiksi. Sipsit myös rapeutuvat hieman lisää uunista ottamisen jälkeen.

Dippikastike

Ainekset

Pesto

  • 2 ruukullista basilikaa (vain lehdet, ei varsia)
  • viiden pienen porkkanan naatit (vain lehdet, ei varsia, mielellään luomua tai omalta kasvimaalta)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu

Lisäksi

  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Valmistaminen

  1. Hienonna basilikat, porkkanannaatit ja valkosipulit ensin veitsellä
  2. Laita basilika, porkkanannaatit, valkosipulit, auringonkukansiemenet, suola ja pippuri blenderiin ja hienonna ne
  3. Lisää öljyt ja sitruunan mehu blenderiin ja jauha tasaiseksi tahnaksi
  4. Dippikastikkeen saat, kun sekoitat pari ruokalusikallista valmista pestoa jogurtin kanssa.

Rousk.

Share

Kommentoi

Ladataan...