Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Isyyspakkaus

Jälleen olemme lempiraaka-aineeni parissa. Punajuuri, ehkä yksi monipuolisimmista kasviksistamme, on tällä kertaa päässyt piirakkaan ja saanut kaverikseen sinihomejuuston. Siinä on muuten erinomainen yhdistelmä!

Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Ainekset

Pohja

  • 75 g voita
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 dl kylmää vettä

Täyte

  • 4 - 5 (n. 400 g) keitettyä ja kuorittua punajuurta
  • 2 sipulia
  • oliiviöljyä
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 200 g goudajuustoa
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria
  • 150 - 200 g sinihomejuustoa (esim. Valio Aura)

Valmistaminen

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Paloittele voi ja laita se leivontakulhoon jauhojen ja suolan kanssa. Hiero voita ja jauhoja sormenpäillä yhteen niin kauan, että saat ryynimäisen seoksen. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi
  2. Voitele piirakkavuoka, painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista taikinaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
  3. Raasta keitetyt ja kuoritut punajuuret
  4. Suikaloi sipuli ja kuullota se paistinpannulla oliivöljyssä
  5. Hienonna lehtipersilja
  6. Raasta goudajuusto
  7. Levitä punajuuriraaste, sipuliviipaleet ja lehtipersiljasilppu piirakkapohjan päälle
  8. Mittaa maito tilavaan astiaan. Lisää maidon joukkoon kananmuna ja vispaa sen rakenne rikki haarukalla. Murenna sekaan sinihomejuusto ja lisää goudaraaste. Jauha vielä sekaan mustapippuria, sekoita ja kaada seos piirakkavuokaan muiden täytteiden päälle
  9. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 - 40 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskettua kauniisti. 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaapa herkulliselta! Ja mä niin haluan tuollaisen toispuoleisesti paistavan uunin tai kikan millä tuollaisen rajavedon saa aikaan. Siinä olisi ratkaisu ikuisuusongelmaan: mies tykkää kärähtäneestä, minä en.

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Hmm, enpä ajatellutkaan, että toispuoleisesti paistava uuni olisi jotain, mitä kannattaa tavoitella :) Juu, tässä uunissa todella lämpö tulee sen verran toispuoleisesti, että leivonnaiset pitäisi muistaa kääntää jossain vaiheessa. Aina ei muista. Varsinkin kiertoilmalla se korostuu.

Lempi Sveitsistä (Ei varmistettu)

Punajuuri, paras juuri! Ainut puolivalmiste (lieneekö oikea termi?) jota ostan säännöllisesti on valmiiksi keitetty - au naturel, ilman mitään etikoita tai muita mausteita - ja raastettu tai kuutioitu punajuuri. Usein käy niin, etten ehdi edes mitään varsinaista siitä kokkailla vaan vetelen kiposta lusikalla piparjuuritahnallla ja mustapippurilla terästettynä.

Kommentoi