Puolukkapaistos

Ladataan...
Isyyspakkaus

Etkö keksi, mihin käyttää pakastepuolukoita? Entä muistatko vielä mustikkarättänän eli mustikkakukon? Tällä viikolla Rouva nimittäin pyöräytti vastaavan jälkiruoan puolukasta.

Ruistaikinan sijaan kuori on vaaleaa murotaikinaa. Aivan kohtuuttoman hyvää!

Puolukkapaistos

Ainekset

  • n. 1/2 l puolukoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen

  1. Sulata pakastepuolukat ja valuta ne lävikössä. Äläkä vaan anna mehun valua viemäriin!
  2. Sekoita sokeri puolukoihin ja levitä ne uunivuokaan
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri taikinakulhossa ja lisää kananmuna
  4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää ne taikinakulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  5. Kastele kätesi, ota taikinasta pieniä nokareita, litistä ne muutaman millimetrin paksuisiksi levyiksi ja peitä puolukat niillä tasaisesti. Kastele käsiäsi välillä uudelleen
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes paistos alkaa ruskettua.

Nauti vaniljalla ja sokerilla maustetun jogurtin kanssa.

Share

Kommentit

Tuonne mustikkarättänän ohjeeseen mun piti silloin kommentoida, mutta en ikinä muistanu. Se on niin hyvää!

Piipo79

Oi, puolukat on niin hyviä. Itse asiassa liian hyviä ihan sellaisenaan. Ei löydy pakkasesta enää pussiakaan että voisi kokeilla tuota piirakkaa!

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kiitos herkullisesta vinkistä! Nyt lähtee miehen mummon viime vuonna keräämät puolukat pakkasesta liikkelle! :) Ei saada millään kulumaan loppuun aamupuuron seassa. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä, että tuli resepti tarpeeseen. Meilläkään ei puolukat oikein tahdo kulua, joten aika vähän niitä on pakastimessa. Toinen hyvä tapa käyttää niitä on puolukkasmoothie: puolukkaa, banaania, hunajaa ja maustamatonta jogurttia. Nam.

Lilleri78
Tuttitango

Jee, kiitos tästä! :) Nimittäin juurikin noin: pakastimessa on puolukoita eikä mitään käyttöä. Toimisikohan tämä muuten ruistaikinalla vai onko vaalea parempi yhdistelmä puolukoiden kanssa?

Tommi K
Isyyspakkaus

Varmasti voit käyttää myös ruisjauhoja. Kyllähän ruista syödään puolukan kanssa puuronakin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Toimisiko tämä punaherukoilla? Niitä sattuisi olla pakkasessa ihan riittämiin..

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, meillä punaherukkaa ei ole kyllä käytetty leivonnaisiin, mutta miksipä ei? Nekin ovat aika happamia, joten vaatinevat aika lailla sokeria.

inkkusalmi (Ei varmistettu)

Tää vaikuttaa samantyyliseltä, mitä itse teen. Ja tähän käy kaikki marjat. On hyvää niin mustikoiden, mansikoiden kuin herukoidenkin kanssa. Ja parasta mielestäni on raparperi! Ja vaniljajäätelöä... slurps

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, Rouva tekee sillä mustikkarättänän ohjeella myös raparperirättänää, ja se on tosi hyvää!

Lenne (Ei varmistettu)

Kiitos Rouvalle resepteistä. Tämäkin oli super hyvää ;)

arjainen (Ei varmistettu)

Lueskelin tänään useamman sinun postauksen kun tulit täällä vastaan, ja otin heti tämän ohjeen talteen. Yksi kömmähdys vaan sattui - unohdin marjoista sokerin. Tein punaisista viinimarjoista ja puolukoista sekoituksen, ja on aika kirpsakkaa...! Sekoittelin myös marjoista lähteneestä mehusta ja turkkilaisesta jogurtista seoksen, jota söin tuon kanssa. Todella hyvää, suosittelen! Sitä jäi yli niin ajattelin sen syödä huomenna aamupalaksi myslin kanssa :)

Kommentoi

Ladataan...