Raparperibritakakku

Isyyspakkaus

Rouva ihastutti viime viikonloppuna Instagram-seuraajiaan kuvilla tästä raparperibritakakusta, joka oli muuten juuri niin herkullista kuin miltä se näyttääkin!

Kakun ohjeessa Rouva sovelsi Maku-lehden mansikkaisen britakakun ohjetta, mutta mansikoiden sijaan kakussa maistuu raparperi.

Raparperia on kakussa kahdessa muodossa: täytteeseen on sekoitettu aiemmin keitettyä ja tähtianiksella maustettua raparperihilloa, ja kakkutaikinaan on sekoitettu tuoreen raparperin palasia. Lopputulos on ihanan mehevä ja kuohkea. Perusraparperihillon ohjeet voit katsoa esim. täältä

Raparperibritakakku

Ainekset

Kakkupohja:

  • 150 g
 voita


  • 1 1/2 dl 
sokeria


  • 4 kpl kananmunan 
keltuaisia

 (valkuaiset käytetään marenkiin)
  • 2 1/2 dl
 vehnäjauhoja


  • 2 tl 
leivinjauhetta


  • 1 1/2 dl 
maitoa



  • 2 dl raparperinpalasia

Marenki:

  • 4 kpl 
kananmunan valkuaisia


  • 2 dl 
sokeria


  • 3/4 dl 
mantelilastuja (marengin pinnalle)



Täyte:

  • 2 dl 
kuohukermaa


  • 250 g 
maitorahkaa


  • 2 tl 

vaniljasokeria


  • 1 dl raparperihilloa

Koristeluun:

  • Mansikoita
  • Syreeninkukkia
  • Tomusokeria

Valmistaminen

  1. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset
  2. Tee marenki

: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistettaessa
  3. Tee sitten kakkutaikina: Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset yksitellen taikinaan ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää raparperinpalaset taikinaan ja sekoita kevyesti
  4. Jos sinulla on käytössäsi leveä uuni ja uunipelti, voit tehdä Rouvan tavoin pyöreän britakakun yhdellä pellillä: Levitä taikina kahdeksi ohueksi kiekoksi isolle uunipellille leivinpaperin päälle. Pohjataikina leviää uunissa, joten tee kiekot pellin vastakkaisiin kulmiin. Voit kuitenkin helposti leikata pohjan oikean malliseksi paistamisen jälkeen. (Pohjalevyt voi tietystä paistaa myös omilla pelleillään tai tehdä kakusta yksinkertaisesti suorakaiteen muotoisen leikkaamalla koko pellin kokoinen kakkulevy puoliksi)
  5. Levitä marenkiseos taikinakiekkojen päälle
  6. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyjä 175-asteisessa 20 - 30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti
  7. 
Anna kakkupohjien jäähtyä ja nosta toinen pohjalevy tarjoiluvadille
  8. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sokerit ja raparperihillo kevyesti nostellen
  9. Levitä täyte pohjalevylle ja nosta toinen kakkulevy täytteen päälle
  10. Koristele britakakun pinta mansikoilla, tomusokerilla ja syreeninkukilla.



Aika nättiä ja makoisaa!

Share

Kommentit

Ninnni (Ei varmistettu)

Oi nam, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Mutta yksi varmasti aika tyhmä kysymys :D mutta ettei jää epäselväksi: levitetäänkö se marenkivaahto siis raa'an taikinalevyn päälle ja ne paistetaan yhtä aikaa uunissa?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, juuri niin!

Ninnni (Ei varmistettu)

Naminam, tänään kokeilin tehdä kakkua, ja parempiin suihin hävisi iltakahvilla, onnistui! Ja oli muuten hyvää :) kiitos ohjeesta, tulee takuulla tehtyä toistekin!

utelias (Ei varmistettu)

Ovatko syreenin kukat myös syötäviä vai pelkästään koristeen roolissa?

Tommi K
Isyyspakkaus

Syötäviä ovat, ei tarvitse nyppiä pois :) Samoin esimerkiksi orvokit.

kao kao
Kao Kao

Ja jos löytää viisilehtisen syreeninkukan, niin se pitää ehdottomasti syödä ja samalla saa toivoa. Näin naapurintyttö kertoi kun olin 4 vee. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, pitääkin katsella niitä sillä silmällä tästedes ;)

Kommentoi