Sukothai @ Farang

Isyyspakkaus

"Jos me vietäisiin isän kanssa teidät syömään", ehdotti äitini, "kun te kuitenkin palautatte kaikki lahjat."

Joo!

Paikkaa ei tarvinnut miettiä kahdesti, ei myöskään menua.

Farang

Ainonkatu 3, Helsingin taidehalli

Alkuun Lady Boi -cocktailit. Raikasta ja virkistävää: kuin mojitoa, jota on terästetty inkiväärillä ja litsillä.

Maistelumenu "Sukothai"

Tämä kokonaisuus on omaan makuuni niin lähellä täydellisyyttä kuin vain voi olla. Jokainen annos on täynnä kaakkoisaasialaisia makuja kuten kookosta, pähkinää, limeä, korianteria ja chiliä, mutta ne ovat kuitenkin riittävän erilaisia ja niin herkullisia!

Vihersimpukka, paahdettu kookosdressing

korianteria, merileväkaviaaria, kookosta.

Cha plu -lehteä ja grillattua Farangin makkaraa

palmusokeri-maapähkinädressing.

Tuoretta banaaninkukkaa ja suolattua possua


salaatti tuoreesta banaaninkukasta, käsinkuorittuja katkarapuja, kookos-chili jam dressing.

Annoksen kanssa tarjoiltiin thai-jasmiiniriisiä, jota nautittiin myös kaikkien seuraavien ruokalajien kanssa.

Possun ribs "Sweet Chili"

paahdettua possun ribsiä, Farangin sweet chili dressing, valkosipulia.

Kampasimpukka kuoressaan, vihreää currya

paistettua kampasimpukkaa, sokerihernettä, kookosöljyä.

Morning Glory, rapeaa "suola&pippuri"-tofua

vesikrassia, paksoita, rapeakuoriseksi paistettua silken-tofua.

Phaenang currya, paahdettua kanaa


maapähkinää, thaikurkkupikkeliä, limelehteä.

"Falang Falang"

guavaa, valkosuklaata, litsi-guavasorbettia.

"Sang som lover"


rommilla maustettua sokerikakkua, ananas-satay, cashwepähkinää, 
"young coconut"-jäätelöä.

Suositusviinit

Suositusviinipaketin otimme puolikkaana (3 x 8 cl + 1 x 4 cl), mikä on aivan riittävästi. Ruoat tulevat sen verran vauhdikkaasti, että täysiä 16 cl:n juoma-annoksia pitäisi kiskoa aikamoisella vauhdilla:

  • Muskateller 2011, Sattlerhof, Gamlitz, Sudsteiermark, Itävalta (kolmelle ensimmäiselle annokselle)
  • Edelsats 2011, Phillip Kuhn, Pfaltz, Saksa (kahdelle seuraavalle)
  • 
Birichino Grenache Vieilles Vignes 2010 (tofulle ja kanalle)
  • Besson Vineyard, Cantral Coast, USA 16cl
Beerenauslese Cuvée 2009, Kracher, Burgenland, Itävalta (jälkiruoalle).

Lämpimän riisin kanssa tarjottu kylmä banaaninkukka-possuannos kuului yksimielisesti koko seurueemme lempiannoksiin, mutta kärkisijoilla olivat myös vihersimpukat ja cha plu -lehdet.

Niin, no possun ribsit makeassa chilikastikkeessa olivat myös erinomaiset ja rapeat, ja kanankoivet maistuivat mukavan tulisilta. Ei kampasimpukassa ja tofussakaan ollut valittamista, eli loistosetti kaiken kaikkiaan. Ja se guava-litsisorbetti...

Syöttötuolikin löytyi pienelle. Joutui tosin syömään vielä pelkkiä leivänmuruja ja jasmiiniriisiä, raukka.

Share

Kommentit

annemi

Tämä on kyllä sitä itseään - ruokapornoa nimittäin ;) omasta edellisestä vierailusta Farangiin tai Gaijiniin on aivan liian kauan. Taisin muuttua vihersimpukan väriseksi hetkellistä kateutta potiessani kun katsoin näitä kuvia. Ahhhh!

viiru (Ei varmistettu)

Näyttää aivan täydelliseltä. Olen kuullut paljon ravintolasta mutta en ole päässyt kokeilemaan. Seuraavalla Suomen reissulla sitten.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten halpaa ruokaa tuo oli ?

Tommi K
Isyyspakkaus

Maistelumenu "Sukothai" 64 €

Suositusviinit 1/2-annos 23 €

VierailijaPauliina (Ei varmistettu)

Näyttää hyvältä mutta en voisi syödä noista kala/äyriäis- ja pähkinäallergisena mitään :D Erityisesti nuo lehdet maapähkinätäytteellä - herrajumala kuinka kammottavaa.

FruL (Ei varmistettu)

Mä olen saanut erinomaista ruokaa sekä Farangissa että Boulevard Socialissa, mutta suositusviinipaketit ovat olleet molemmissa paikoissa pettymys (sekä BC:ssä se, että ruoka tuli pöytään liiankin tehokkaasti, paikasta jäi hienoinen kiireen tuntu). Ne eivät, ainakaan niillä kerroilla, kun olen siellä syönyt, ole mätsänneet ruokaan yhtään. Ystäväni, joka oli myös em. paikkojen viinipaketteihin pettynyt, suosittelikin erityisesti aasialaisten ruokien kyytipojaksi olutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Halpa oli, jos vertaa Välimäen paikan hintaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

VierailijaPauliina: Jep, kala- ja äyriäisallergia + pähkinäallergia kyllä rajoittaa aika lailla, mutta he tekevät kyllä myös spesiaaliannoksia jos on erikoisruokavalioita. Toki cha plu -lehdistäkin jää puuttumaan aika paljon ilman maapähkinää...

FruL: Nämä viinit olivat mielestäni oikein hyvät, tosin ensimmäinen viini olisi ehkä saanut olla hieman makeampi. Muuten kyllä saamani viinit ovat aina sopineet hyvin viineihin.

Tyyne
Sukat makkaralla

Miten tuo tastingmenu toimii käytännössä? 64e/hlö? Farangin sivuilla lukee että tastingmenua myydään seurueille, eli siis yhdestä menusta riittää yhdelle vai useammalle? Ööh, olen hieman tietämätön? :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hinta on siis tuon verran per henkilö, mutta koko pöytäseurueen tulisi tilata sama menu. Ruoat tarjoillaan sitä mukaa, kun ne valmistuvat, ja ne tulevat jälkiruokaa lukuun ottamatta yhdellä tarjoiluastialla keskelle pöytää.

Tyyne
Sukat makkaralla

Aivan, niin tietenkin. Kiitos valaistuksesta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olitteko lounasaikaan vai illalla? Kiva jos tuonnekin pystyi ottamaan lapsen mukaan! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tämä oli illallinen ensimmäisessä kattauksessa klo 17. Hyvin toimi lapsenkin kanssa!

Kommentoi