Täydellinen munakokkeli sunnuntaiaamuun

Ladataan...
Isyyspakkaus

Näin syntyy kuohkea munakokkeli kolmelle:

1. Ota viisi tai kuusi kananmunaa ja särje ne kulhoon.

2. Vispaa, kunnes keltuaisten rakenne on rikkoontunut.

3. Sulata nokare voita kattilassa ja kaada kananmunat kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.

4. Munakokkeli on valmista, kun kananmunat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Mausta suolalla.

Nauti hyvässä seurassa esimerkiksi leivän, uunikuivattujen tomaattien, valkohomejuuston ja vasta puristetun veriappelsiinimehun kanssa.

Share

Kommentit

MarjaH (Ei varmistettu)

Näitä lisää!

Minkä ikäisenä olette ottaneet neidin apulaiseksi? Itsellä on juuri 2-v. täyttänyt tytär, ja vielä ainakaan ei tunnu luontevalta ottaa mukaan keittiöhommiin... (Tosin meidän keittiö on niin kaamea, etten siellä itsekään mielelläni kokkaile. Remonttia odotellessa!)

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä tyttö on ollut mukana keittiössä jo alle kaksivuotiaana. Silloin hän lähinnä nökötti työtasolla ja katseli ja maisteli asioita. Sitten vähitellen Rouva antoi hänen esim. kaataa sokerit ja jauhot taikinoihin. Paistinpannujen ja kattiloiden ääreen hän on päässyt vasta aivan viime viikkoina.

MarjaH (Ei varmistettu)

Ehkä sitä pitäisi itsekin ryhdistäytyä, ja osallistaa neitiä enemmän :) Jotenkin sitä on vaan ollut siinä uskossa, että toinen on vielä ihan vauva... Vaikka tarkemmin ajatellen varmaan tykkäisi puuhata (eikä todellakaan ole enää mikään vauva).

paulahelena
ALUAP

Meidän 1,5-vuotias on jo pitkään pessyt kasviksia, rikkonut munia, kuorinut sipulia, leivittipä tossa muikkujakin yks päivä. Ja mumulassa osallustuu varmaan vielä enemmän. Sotkuahan siitä tulee mut toinen selvästi nauttii kun saa olla keittiöapulaisena, suosittelen kokeilemaan! :)

Mallaspulla (Ei varmistettu) http://mallaspulla.blogspot.com

Juuri tänään teimme itse elämän ekat munakokkelit (ellei oteta huomioon niitä epäonnistuneita munakkaita, jotka muistuttivat enemmänkin kokkelia). Lorautin joukkoon myös kermaa, mutta eihän se välttämätöntä näköjään ole. Olin tyytyväinen siihen, että lopputulos oli mehevä siten kuin pitikin. Hyvin näyttää sujuvan kokkailu myös pikkukokilta :)

HK (Ei varmistettu)

Tilasin tuon tarjouksenne houkuttelemana Gastronaatin ja voi veljet, se oli helmi. Siis i-ha-na! Samalla tapaa sydänlämpöinen opus kuin ikisuosikkini Anna ja Fanny Bergenströmin Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla. Oivaltavia ja kuitenkin helppoja reseptejä, sellaisia hiukan hakusessa olleen kokkausinnon herättelijöitä. Kiitos... ja jatkoa odotellessa! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Todella hauska kuulla, kiitos sinulle! Katsellaan, tuleeko joskus jatkoa ;)

Pingale

Suloinen pikkukokki! Rouva bongattu radiosta! :)

 

 

chaura
Misplaced

Suosittelen kokeilemaan meksikolaisittain pannulla lämmitetyn tortillan väliin :) menee sillä tavoin niin aamu-, ilta- kuin välipalana, tarvittaessa jalapenoa/salsaa/ketsuppia jne sekaan!

Heispi (Ei varmistettu)

Vihdoin sain gastronaatin! Luin koko opuksen yhdeltä istumalta (oikeasti luin sen kyllä iltalukemisena sängyssä, mutta kuitenkin)kannesta kanteen. Kaikki reseptit vaihevaiheelta. Ihan huippu kirja! Ja voi miten meillä heti tehtiin porkkanoita ja aiolia, nam! Pidän kirjan tyylistä sekä ohjeissa että kauniissa kuvissa. Tästä tulee keittokirja, jota vaalitaan ja pidetään paraatipaikalla!
Kiitos Satu ja Tommi

Tommi K
Isyyspakkaus

Wau, upeaa! Kiitos, ja kiva kun kerroit!

TheVillis (Ei varmistettu)

Voi minkä elämäntaidon olette istuttamassa "pikkunaattiin", niin elintärkeä ja elämaniloa antava taito, ettei hän vielä sitä edes ymmärrä! Hyvät te Satu ja Tommi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Pikkunaatti on loistava sana! Sitä ehkä tullaan lainaamaan jatkossa, ja Rouva taisi sen omaksua jo Instagram-käyttöön ;)

petra t. (Ei varmistettu)

Kuulostaa herkulliselta tuokin, mutta oikeasti paras munakas syntyy Heston Blumenthalin ohjeella. _Se_ vasta on hyvää!

Löytyy googlella helposti ja suomeksi esim. tästä Eeva Kolun vanhasta postauksesta:
http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/03/13/taydellinen-munakokkeli...

Vierailija (Ei varmistettu)

Vielä parempaa tulee kun laittaa joukkoon hyppysellisen voimakkaan makuista juustoraastetta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä tuo sitruspuserrin on? Yritin ettiä muista postauksista tietoa, mutta en löytäny.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä siitä ole postausta ollutkaan, mutta se on siis Freshforcen appelsiinipuristin. Samaa sarjaa on myös sitruunan- ja limenpuristimet. Omamme on ostettu Chez Mariuksesta. Tosi hyvät. Ehkä pitäisi vinkata ihan omalla postauksellakin..?

JohannaB (Ei varmistettu)

Tilasin vihdoinkin Gastronaatti -kirjan. Voi miten se on upea kirja! Aivan ihana. Käytännössä olen parissa päivässä lukenut sen kannesta kanteen. Vihdoinkin juuri sellainen keittokirja, jota olen toivonut eli konstailematonta ja herkullista ruokaa, niin ettei mikään mene hukkaan. Huomenna aamupalaksi tulossa rieskoja ja tänään laitetaan karitsan lapa uuniin yöksi ja sämpylätaikina jääkaappiin kohoamaan. Pari jo ennestään tuttua ja kokeiltua reseptiä kirjassa jo olikin, joten tiedän, että kaikilla muillakin ohjeilla tulee takuuvarmasti hyvää ruokaa. Kerro terveisiä Satulle, että aivan mainio kirja ja niin hyvin kirjoitettu ja upeat kuvat. Jatko-osaa odotellessa, Johanna

Kommentoi

Ladataan...